Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 8

2002
‎Ez utzi inoiz produktu izozturik gainazal batean giro tenperaturan, bakterioak errazago ugaltzen baitira baldintza horietan.
‎Puntu honetan oso garrantzitsua da silizea landarearen tolesturen eta petaloen artean sartzea. Ondoren, estali ontzia eta utzi leku lehor batean giro tenperaturan pikorrek lorearen hezetasun guztia xurgatu arte. Bi egun igaro ondoren, loreak lehorrak diren egiaztatzen da.
‎Konketak, hozkailuak, hustubideak eta komunak dira ohikoenak. Ezbairik gabe, gure etxeetako leku horietan eta beste batzuetan, mikroorganismoen presentziari mesede egiten dio gure herrialdeko urte zati handi batean giro tenperatura nahiko handiak. Tenperatura horri esker, besteak beste, asko ugaritzen da.
2007
‎Nahiz eta aurkitutako mailak oso txikiak izaten jarraitzen duten osasunerako arriskua sortzeko, espero baino askoz handiagoak dira. Botila bat giro tenperaturan zenbat eta denbora gehiago gorde apalean edo biltegian, orduan eta antimonio gehiago izango du urak, Environmental Science and Technology aldizkarian urtarrilean argitaratu dute lana. Europako eta Kanadako botilen analisia Iaz, ikertzaile talde berak neurtu zuen botilako uretan antimonioaren ugaritasuna Europako 48 marka komertzialek eta Kanadako 15 markatarrek, eta ohiko ur pristinoetan baino ehun aldiz maila handiagoak aurkitu zituzten, normalean trilioi bakoitzeko 2 zati izaten baitira.
2010
‎Onddoak ere gordinik jan daitezke, oso xerratan eta oliba olio pixka batekin, gatz apur batekin eta fruta ozpin tanta batzuekin, hala nola mugurdiekin. Utzi pixka bat giro tenperaturan eta kontsumitu horrela edo entsaladan. Baina onddoak kontsumitzeko modurik ohikoena nahaskia edo tortilla da.
2016
‎Koilarakadatxo bat tipulin fresko edo txalota, baratxuri hortz puntatxoa eta perrexil hosto bi ziztatzen dira, eta, pixka bat gustuan, gatz apur bat eta askotariko piperrak gehitzen zaizkio. Dena nahasi gurin koilarakada batekin giro tenperaturan, eta nahasketa homogeneoa prestatu. Ostrak ireki, barruan duten likidoa iragazi eta aurretik prestatutako gurinarekin nahastu.
2023
‎Kontuan hartu behar da zenbat eta esne gehiago izan, orduan eta zailagoa izango dela hura manipulatzea arrautzatan arrautzaztatu eta frijitzeko. Kontserbazioa Jaki biltegi bateko giro tenperaturan, bi egun iraun dezakete. Horretarako, paper xurgatzaile batean hozten utzi behar dira, gero plastikozko ontzi batean jarri eta gainean beste paper xurgatzaile bat jarri.
‎Badute katurik berorik? Katu batentzako giro tenperatura egokiena 15 eta 23 gradu bitartekoa da. Txakurrek bezala, izerdi guruinak baino ez dituzte hanketako kuxinetan.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia