Emaitzak: 8
2002 | ||
Ez utzi inoiz produktu izozturik gainazal | batean giro tenperaturan, bakterioak errazago ugaltzen baitira baldintza horietan. | |
Puntu honetan oso garrantzitsua da silizea landarearen tolesturen eta petaloen artean sartzea. Ondoren, estali ontzia eta utzi leku lehor | batean giro tenperaturan pikorrek lorearen hezetasun guztia xurgatu arte. Bi egun igaro ondoren, loreak lehorrak diren egiaztatzen da. | |
Konketak, hozkailuak, hustubideak eta komunak dira ohikoenak. Ezbairik gabe, gure etxeetako leku horietan eta beste batzuetan, mikroorganismoen presentziari mesede egiten dio gure herrialdeko urte zati handi | batean giro tenperatura nahiko handiak. Tenperatura horri esker, besteak beste, asko ugaritzen da. | |
2007 | ||
Nahiz eta aurkitutako mailak oso txikiak izaten jarraitzen duten osasunerako arriskua sortzeko, espero baino askoz handiagoak dira. Botila | bat giro tenperaturan zenbat eta denbora gehiago gorde apalean edo biltegian, orduan eta antimonio gehiago izango du urak, Environmental Science and Technology aldizkarian urtarrilean argitaratu dute lana. Europako eta Kanadako botilen analisia Iaz, ikertzaile talde berak neurtu zuen botilako uretan antimonioaren ugaritasuna Europako 48 marka komertzialek eta Kanadako 15 markatarrek, eta ohiko ur pristinoetan baino ehun aldiz maila handiagoak aurkitu zituzten, normalean trilioi bakoitzeko 2 zati izaten baitira. | |
2010 | ||
Onddoak ere gordinik jan daitezke, oso xerratan eta oliba olio pixka batekin, gatz apur batekin eta fruta ozpin tanta batzuekin, hala nola mugurdiekin. Utzi pixka | bat giro tenperaturan eta kontsumitu horrela edo entsaladan. Baina onddoak kontsumitzeko modurik ohikoena nahaskia edo tortilla da. | |
2016 | ||
Koilarakadatxo bat tipulin fresko edo txalota, baratxuri hortz puntatxoa eta perrexil hosto bi ziztatzen dira, eta, pixka bat gustuan, gatz apur bat eta askotariko piperrak gehitzen zaizkio. Dena nahasi gurin koilarakada | batekin giro tenperaturan, eta nahasketa homogeneoa prestatu. Ostrak ireki, barruan duten likidoa iragazi eta aurretik prestatutako gurinarekin nahastu. | |
2023 | ||
Kontuan hartu behar da zenbat eta esne gehiago izan, orduan eta zailagoa izango dela hura manipulatzea arrautzatan arrautzaztatu eta frijitzeko. Kontserbazioa Jaki biltegi | bateko giro tenperaturan, bi egun iraun dezakete. Horretarako, paper xurgatzaile batean hozten utzi behar dira, gero plastikozko ontzi batean jarri eta gainean beste paper xurgatzaile bat jarri. | |
Badute katurik berorik? Katu | batentzako giro tenperatura egokiena 15 eta 23 gradu bitartekoa da. Txakurrek bezala, izerdi guruinak baino ez dituzte hanketako kuxinetan. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
bat | 8 (0,05) |
Lehen forma
batean | 3 (0,02) |
bat | 2 (0,01) |
batekin | 1 (0,01) |
bateko | 1 (0,01) |
batentzako | 1 (0,01) |
Argitaratzailea
Consumer | 8 (0,05) |
Konbinazioak (2 lema)
bat giro | 8 (0,05) |
Konbinazioak (3 lema)
bat giro tenperatura | 8 (0,05) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |