2006
|
|
Kasu horretan omisioak. engainu arriskurik ekarriko ez duen arren, bi salbuespen daude. Batetik, turismoaren, zerbitzuen eta botiken arloetako araudien kasuan, produktu eta zerbitzu horien nahitaezko aipamenak egitera behartzen ditu legeak (PLO 8.3 art. eta LDL 15.2 art); eta, bestetik, hainbat ezaugarri beti betetzen dituzten produktuen kasuetan edozein unetan produktu horietako
|
batek
ezaugarri bat galduko balu, iragarlea behartuta legoke gabezia hori aipatzera, bestela kontsumitzaileek pentsa dezakete produktu horrek ezaugarri hura izaten jarraituko duela (Lema, 1991: 6.139; Tato, 1995a:
|
|
Labur esanda, pertsona
|
baten
ezaugarri batek niregan sentimendu mota bat eragin du eta, sentimendu horren arabera —atsegina edo desatsegina den arabera—, ezaugarri hori moralki ontzat edo txartzat hartuko dut. Alabaina, prozesu horretan sinpatia ezinbestekoa da aipatu ezaugarriak besteengan eragiten duena (atsegina edo kaltea) senti dezadan.
|
2012
|
|
Kasu horretan omisioak engainu arriskurik ekarriko ez duen arren, bi salbuespen daude. Batetik, turismoaren, zerbitzuen eta botiken arloetako araudien kasuan, produktu eta zerbitzu horien nahitaezko aipamenak egitera behartzen ditu legeak; eta, bestetik, hainbat ezaugarri beti betetzen dituzten produktuen kasuetan edozein unetan produktu horietako
|
batek
ezaugarri bat galduko balu, iragarlea behartuta legoke gabezia hori aipatzera, bestela kontsumitzaileek pentsa dezakete produktu horrek ezaugarri hura izaten jarraituko duela (Lema, 1991: 6139; Tato, 1995a:
|
2015
|
|
edo pertsonaiaren
|
baten
ezaugarriren bat, ekintzaren bat. Aitzitik,
|
2016
|
|
Rodariren ipuinak hartu, eta irudimenez eraldatuko dituzue. Alda dezakezue hasierako egoera, istorioa gertatzen den lekua edo garaia, pertsonaiaren bat edo pertsonaiaren
|
baten
ezaugarriren bat, ekintzaren bat& Aitzitik, duzue aldatu pertsonaiak ekintzara eramaten dituen arazoa edo gatazka.
|
2018
|
|
200 eta 250 gramo artekoa, baina tradiziori edo ohiko kontsumoari kasu egiteagatik, zehaztu du.Zeren balio kalorikoa kontuan hartzen badugu, pertsona bakoitzaren araberakoa ere izango da (egoera fisiologikoa, jarduera fisikoa, patologiak, lehendik hartu dituen elikagaiak), eta osagaiei buruz hitz egiten hasita, kontuan hartu dira egunean zehar egingo diren gainerako otorduak.Hortaz, nutrizio arloko semaforoan ageri diren aukeren artean, honako hauek proposatuko ditugu, betiere jarraibide hauek kontuan hartuta: Murriztu errazioa.Lasagna errazioa 250 gramokoa izatea da ohikoena, baina kopuru hori hartzen denean, otordu batek eman behar lituzkeen baino kopuru handiagoetan hartzen ari gara energia, gantza, gantz saturatuak, azukreak eta gatza (2.000 kcal, 70 g gantz, 20 g gantz saturatu, 90 g azukre eta 5 g gatz). Hori dela eta, errazioa 100 gramora murriztea komeni da.Hain zuzen, merkatuan dauden markek ere 100 gramo bakoitzeko ematen dute nutrizio arloko informazioa, halaxe agintzen du-eta Europako 1169/ 2011 arauak, elikagaiek kontsumitzaileari eman behar dioten informazioari buruzkoak.Zaindu itzazu osagaiak.Hauta itzazu zure nutrizio profila zaintzeko moduko osagaiak daramatzaten lasagnak: ...oroan ageri diren aukeren artean, haragiz egindako lasagnek, batez beste, kopuru handiagoetan ematen dituzte aztertu ditugun mantenugaiak.Gatza bereziki.Horrexegatik, hobe da berdura lasagnak hautatzea.Zer da hobea, izoztua edo hozkailuan edukitzekoa. Aldea ez da nabarmena.Izozte prozesuak ia ez dio eragiten elikagaien nutrizio arloari, nahiz eta komeni den jakitea beti egon daitekeela aldaketaren
|
bat
ezaugarriren batean, elikagai freskoekin gertatzen den bezala: elikagai horiek biltzen eta prestatzen direnetik jan bitartean galtzen duten mantenugai kopurua batzuetan handiagoa izaten da izoztean gertatzen diren gorabeherak baino.Horrela, bada, modu seguru eta egokian izoztuta dauden elikagaiek ez dute freskoen inbidiarik.Prezioa markaren araberakoa izaten da.Prezioari ez dio eragiten barreneko betegarria haragiz edo berduraz egina izateak.Markak dauka egiazko eragina.Errazio gisa 100 gramoko zatia hartuta, eta hozkailuan edukitzekoak diren lasagnak elkarren artean alderatuta, aukera garestienak bi aldiz gehiago balio du merkeenak baino.Izoztuen artean, berriz, alde txikiagoa dago marken artean, eta, batez beste, garestienak %50 gehiago kostatzen dira.Aditua duRamon de Cangas, Dietista Nutrizionisten Kontseilu Nagusiko Aholku Batzordea:
|
2020
|
|
Hizkuntza baten edo hizkuntza
|
bateko
ezaugarri baten prestigioak eragina du erabileran. Aditu ugarik aipatu dute prestigio altuko hizkuntza aldaerak erabiltzeko joera handiagoa dutela emakumezkoek gizonezkoek baino (Labov, 1972; Trudgill, 1995).
|
2021
|
|
Eman nahi diogun adieraren arabera, izan daiteke moduzko adberbioa (aditzaren adjuntua), edo bigarren mailako predikatua. Ederki k ikusteko era, gaitasuna, objektua (Edurne) zenbaterainoko zehaztasunez ikusten dugun, adierazten badu, aditzaren adjuntutzat hartuko dugu; baina ederki ren bidez Edurneren une
|
bateko
ezaugarri bat edo egoera bat adierazi nahi badugu (‘nola dagoen’), orduan bigarren mailako predikatua izango genuke.
|
|
Marka berri asko ari gara ezagutzen azken bolada honetan, hausnarketa sakonago edo azalekoagoetatik eratorrita. Komunikazio kanpaina erraldoien atzamarretan harrapatuta antzeman daitezke, produktu jakin bat saltzea helburu edo herri
|
baten
ezaugarri bat, turismoa erakartzeko karnata gisa. " Markak, berez, helburu zehatz batzuk lortzeko sortzen dira.
|