2001
|
|
Tarte labur honetan dagoeneko, Euskal Herriko turismoaren hiriburuaren edertasun multzo luzearen zatitxo
|
bat
dastatzeko aukera izan dugu, baina hiri honen mirari ugarietaz gozatzeko (Alde Zaharra, hondartzak, kaia, Kontxaren aurreko etxebizitzak, Urumearen gaineko zubiak, lorategiak, Aquariuma eta abar luzea) denbora nahikoaz eta presarik gabe ibiltzea gomendatzen dizuegu.
|
2005
|
|
chorba”, arkume tripekin egina eta ozpinez ondua, eta baratxuria. Zopa mota hori turistaren ahosabaiarentzat gogorregia bada, Entsalada bulgariar zaporetsuetako
|
bat
dastatzeko aukera dago. jakiari zapore paregabea ematen dioten produktu freskoekin eginak.
|
2006
|
|
Baina nutrizio aldetik onak diren arren, azukre gehiegi dutenez, kopuru txikitan eta une jakin batzuetan kontsumitu behar den gozotzat hartu behar dira. Artisau errezeta gozo
|
bat
dastatzeko aukera ona da, elikagaien alderdi osasungarria alde batera utzi gabe. Era berean, nahiz eta almendretako koipe mota osasungarria izan —asegabeak dira nagusi— eta dislipemien prebentzioan eta tratamenduan duten zeregina onartu den, gozoki horien kontsumoa ez da gomendagarria hipertriglizeridemia, diabetea, gehiegizko pisua eta obesitatea daudenean.
|
2009
|
|
Gosariaren beharrez, ehunka lagunek dastatu zuten txokolate beroa, mezaren ostean. 1993az geroztik, abuztuaren 5eko egunsentian plazan biltzen direnek txokolatea eta opilen
|
bat
dastatzeko aukera izaten dute. Aurten, baina, ez da doakoa izan, euro baten truke baizik.
|
2012
|
|
Lucas Irigoyen Radio Vitoriako zuzendaria, Luis Mari Lopez de Sosoaga Arabako Gozogile eta Pastelgile Elkarteko presidentea eta David de Jorge sukaldaria izan dira bertan. Aurkezpenera hurbildu direnek munduko pastel errusiar handiena izango denaren aurrerapen
|
bat
dastatzeko aukera izan dute.
|
2013
|
|
Egia esateko, 30 minututan, erritmoa, izarrak, entretenimendua… dituen gala bat egitea ez da batere erraza.Horren ostean Goienako lantaldea, nahi ez zuen arren, atzo San Telmon egin zuten hasiera festan egon zen. Batzuekin eta besteekin hitz egin bitartean mokadutxo eta ardo apur
|
bat
dastatzeko aukera ere izan genuen.
|
2014
|
|
Lepo bete zen ostatua, 60 lagun baino gehiagok bertatik bertara segitu zuten saioa. Horren ondotik, merendu goxo
|
bat
dastatzeko aukera izan zuten bertaratutakoek. Ikusi argazkiak (Baztango Haizegoa)
|
|
Lepo bete zen ostatua, 60 lagun baino gehiagok bertatik bertara segitu zuten saioa. Horren ondotik, merendu goxo
|
bat
dastatzeko aukera izan zuten bertaratutakoek. Ikusi argazkiak (Baztango Haizegoa)
|
2016
|
|
Bisita laburra da horietako bat. " Sei euroren truke, txakolin bat eta mokadu
|
bat
dastatzeko aukera ematen du". 12 eurokoan, azalpen luzeagoa eta hiru txakolin eta beste hiru mokadu hartu dituzte bisitariek.
|
|
Hori ikusteko eta egiteko aukera dago. Eta, noski, behin aleak bilduta, taloa egiteko eta txistor mutur
|
batekin
dastatzeko aukera ere badago. Uztailan eta abuztuan goza daiteke bisita horretaz, hainbat egunetan.
|
2017
|
|
Ezta festak hasteko ere. Joan den urteko estreinako harrera ona ikusita tripoteoa eginen dute frontoian, hau da, ardi tripota eta ardoa euro
|
batean
dastatzeko aukera izanen da. 15 kilotik gora zerbitzatuko dituzte, guztiak ere Txomin Agirrek egindakoak izanen dira.
|
2018
|
|
• Partaidetza tailerrakEra berean, partaidetza tailerrak egingo dira jaien eredua lantzeko zenbait gizatalderekin. Tailerretan askaritxo bat edo kafetxo
|
bat
dastatzeko aukera egongo da, kasuaren arabera. Parte hartzeko, telefono zenbakian eman daiteke izena.
|
2019
|
|
Ekitaldiak ordu erdiko iraupena izango du eta, ondoren, bertaratutakoek mokadutxo
|
bat
dastatzeko aukera izango dute.
|
2022
|
|
Musikarien atzetik dantzan iritsiko dira Okendo plazako karpara herritarrak, afari eder bat egiteko. Sukaldari bikainek prestatutako menu goxo
|
bat
dastatzeko aukera izango dute: perretxiko budina, masailak eta limoizko moussea; edaria, kafea eta kopatxoa ere eskainiko diete zerbitzariek.
|
|
► Menu gastronomiko edo dastapenekoa: jatetxe batzuek jaki sorta
|
bat
dastatzeko aukera ematen diote bezeroari, tamaina txikiko anoatan: horixe da etxeko menua, gastronomikoa edo dastapenekoa.
|
2023
|
|
" Toki lasaia da, elkarrizketa bat baino gehiago grabatu dut hemen". Ardo zuria hautatzerakoan, Godello bana eskatu nion zerbitzari adeitsuari, baina hark ardo zuri laranja
|
bat
dastatzeko aukera proposatu zigun. Pozarren onartu genuen eta dasta onekoa bezain kolore miresgarrikoa iruditu zitzaigun Esencia Blanca de Tritium izeneko edabea, Errioxako Naiarakoa.
|