2003
|
|
Bi ordu su motelean igaro ondoren, ikusiko dugu erabat egosita eta osorik daudela. Kipula, porrua, azenarioa, baratxuria, piperra, tomatea eta babarrun zati bat kontu handiz atera eta irabiagailu
|
batekin
birrindu. Baratxuri pixka bat olio pixka batekin frijitu, eta irabiagailu ontzira bota.
|
|
“Laborategian konponduta dago, harriak garbi geratzen dira, baina kontua da harriak hondartzan daudela eta arrokak bertikalak eta handiak direla itsasertzean; beraz, beste modu batera aplikatu behar da metodoa”, esan zuen kimikariak. “Probaren bat egin dugu disoluzio hori fuel olioz zikindutako gainazal bertikal
|
batean
birrinduz, eta ikusi dugu puztu egiten dela, burbuila bihurtzen dela eta ez dela askatzen, ezin delako urperatu”, esan zuen Bourdelande k, eta gaineratu zuen “erregaian gainazal bertikal batean pixka bat gehiago sartzeko ordezko moduak pentsatzen ari garela”. Hurrengo egunetan, Bartzelonako ikertzaileak “Prestige” ren hondamendiak kaltetutako Galiziako hondartza batera joango dira, eta han desegin egingo dute, eraginkorrak direla egiaztatzeko, Santiagoko Unibertsitatearekin (USC) lankidetzan.
|
2004
|
|
1/ 2 legamia. Limoi
|
baten
birrindura. Gatz apur bat.
|
2006
|
|
Bederatzi hilabete dituela, haurtxoak arraina jan dezake eta jan behar du, barazki purearekin
|
batera
birrinduta, astean hainbatetan.
|
|
arrain platerak, lagun egiteko edo itsaski paellak egiteko eta arrain zopak. Nekorek eskaintzen duten beste sukaldaritza aukera
|
bat
birrintzea da bere haragi guztia, txinatar baten laguntzarekin, eta krema gozo bat egin. nekorena.
|
2008
|
|
Ogi birrindua astiro astiro gehitzen dugu, erabiltzeko moduko orea lortu arte, albondigak egiteko. Bola ez oso handiak egin, eta plater
|
batean
birrindu, irinarekin eta arrautza irabiatuarekin. Ondoren, zartaginean gorritu olioa erabiliz, eta prest daudenean, sukaldeko papera duen plater batean gorde gehiegizko olioa xurgatzeko.
|
2009
|
|
Zereal batekin ere lotuta daude (gari irina, maria galletak edo ogi txigortua). Ondoren, txino batetik hainbat aldiz pasatu, eta soberakina mortero
|
batez
birrindu, eta ondoren gehitu, gorputza eta koipetsua dituen saltsa baita. Tomatea erabili ala ez izango da eztabaidagai.
|
2011
|
|
Pignoratu: gordailu
|
bat
birrindu abala lortzeko
|
2012
|
|
Hemen azalduko dugun errezeta hori tradizionalena da, baina merkatuan dauden txokolate mota desberdinekin esperimentatu daiteke, edo txokolatearen zaporeak eta zapore osagarriren bat (kafe krema, esne merengetua edo tofe krema) dutenak nahastu. Galletak sukaldeko robot
|
batean
birrindu, ore bat osatu arte, eta ore horri gurin urtua gehitu. Oinarri hori molde desmuntagarri baten hondoan jartzen da, eta bere horretan utz dezakegu, edo 200 °C tan sartu labean 10 minutuz, lehortu eta kurruskari gera dadin.
|
|
nana photo 1 Zereal txakurrentzako gailetak Aukera osasungarri, sinple eta ekonomikoenetako bat da zerealez betetako galleten errezeta hau. 40 bat etxeko pasta lortzeko (kopurua galletaren tamainaren araberakoa izango da), bi katilu behar dira osoko irin (edo zuria, intolerantzia izanez gero), 100 gramo olo maluta (edo zahia), 50 gramo gurina, banilla estraktua eta limoi
|
baten
birrintzea. Alergiarik ez duten txakurren kasuan, intxaur zuritu batekin osatu daiteke errezeta.
|
|
4 Patata egosien pureak Azalarekin edo gabe egin daitezke. Egosita daudenean, patataren mamia oliba olioz edo gurin urtuaz, esne edo ur pixka batez eta hegazti saldaren koilarakada
|
bateraino
birrindu. Osagai horiek pixkanaka gehitzen dira, purea egin ahala, nahi den testura lortu arte.
|
2013
|
|
Ohikoena behi haragia da (%10), baina oilasko eta indioilar hanburgerrak ere badaude. Beste aukera bat harakinari guk aukeratutako haragi zati
|
bat
birrintzeko eskatzea da. Jakina, ez dira ahaztu behar arrain eta barazki hanburgerrak, edo tofua eta seitana, haragiarekin egindakoei baino tratamendu bera (edo oso antzekoa) eman dakieke eta.
|
|
osagaiak biltzea Etxeko madalena goxoak egin daitezke: hiru arrautza, 200 gramo gozogintzako irin, 200 gramo azukre, 200 mililitro olio (oliba suabe edo ekilore), 80 mililitro esne, legamia azal bat eta limoi
|
baten
birrindu. Kopuru horiek 12 eta 18 urte bitarteko madalenak izango dituzte.
|
|
CONSUMER EROSKI Gozo hori klasiko handietako bat da, aldaera ugari dituen masa frijitua, zitriko ukituak, anisa, ajonjolia, San Blas… Erroskillak prestatzeko, arrautza bat bota anis zorrotada txiki batekin edo beste edozein lurrin. Azukrea eta limoi edo laranja
|
baten
birrindu fina eransten zaizkio (kolorezko zatia bakarrik, zati zuria mingotsa baita). Ondoren, irina, olioa, legamia edo gas hautsak, errezetaren arabera, astiro gehitzen dira.
|
2014
|
|
Foie gras leun bat ere egin daiteke zapore lerro berean. Foie a pixka
|
batekin
birrindu, nahasketa 45 ºc tan berotu eta hozten utzi behar da. Horrela, oso testura leuna lortuko da, eta ontzi batean jarriko da, entrante moduan – sagardo marmelada edo arana marmelada, nahiz eta basoko fruituen marmeladekin konbinazioa egokiena den.
|
|
Oilasko bularki mina, wokeko barazkiekin Errezeta honetarako, behar dira: oilasko paparra tiratan moztuta, bi koilarakada soja, bi koilarakada olio, baratxuri txiki bat, pipermin moztua xerratan moztua, pipermina tiratan moztuta, bi koilarakada olio, piper txiki bat, pipermin moztua tiratan moztuta, pipermina tiratan moztuta, azukre koilarakada bat eta limoi
|
baten
birrintzea. Lehenik, barazkiak garbitu, tipula eta azenarioa zuritu eta, ondoren, guztiak moztu (pipermina edo erroldako piperra ere bai) xerra meheetan.
|
|
40 pasta inguru lortzeko, bi katilu osoko irin (edo zuria, intolerantzia izanez gero) eta 100 gramo zereal maluta behar dira (gari edo zahi malutak erabil daitezke). Ore trinkoa osatzeko, 50 gramo gurin, banilla estraktu pixka bat eta limoi
|
baten
birrindu behar dira. Errezeta osatu daiteke, harburu eta alergiarik ez duten pertsonentzat, intxaur zurituak erabiliz.
|
2015
|
|
1 Zereal zerealen galletak Aukera erraza eta osasungarria da etxeko gaileten errezeta hau, zerealak dituzten txakurrentzat. Bi katilu integral behar dira (edo zuria, intolerantzia izanez gero), 100 gramo olo maluta (edo zahia), 50 gramo gurin, banilla estraktua eta limoi
|
baten
birrintzea. Kopuru horiekin 40 pasta inguru lortuko dira.
|
|
Menuko plater nagusietako bat bezala ikustea ohikoa den arren, tapa gisa ere aurki dezakegu. Ogi mami kopuru jakin
|
bat
birrindu eta baratxuria, oliba olioa, ozpina, gatza eta tomatea gehitzen zaizkio. 4 Errusiar entsaladilla.
|
|
Dena su motelean berotzen da, irakin gabe. Sutatik atera, irabiagailu
|
batekin
birrindu eta, tenplatzen denean, bi gorringoak gehitu. Dena xehatu behar da, krema bat osatu arte.
|
2016
|
|
Edan ahal izateko, urarekin bakarrik hidratatu behar da. Bol zabal batean, lau arrautza nahasten dira giro tenperaturan (ez dira atera hozkailutik atera berriak), 100 gramo azukre, 50 gramo esne hauts eta limoi
|
baten
birrindu azukre pixka batekin. Guztia irabiagailu elektrikoarekin batera egin behar da, hagaxkak dituen irabiagailu bikoitzarekin (eta ia hirukoiztu arte).
|
2017
|
|
Haurrari fruta gustatzen ez bazaio, badira beste aukera interesgarri batzuk ere, nahiz eta familiak fruta maiz jaten duen, haurra maiz jaten badu ere. Era berean, baliteke ez larritzea, «zaharrera» prestatu dutelako, hainbat fruta
|
batera
birrindu eta koloreagatik, zaporeagatik eta testura bakar bat ere ez duelako ezagutzen. Helduek frutak jaten ez baditugu, txikiak ere ez du zertan egin.
|
|
Testu batzuek hiru urte arte itxaron behar izaten dute gutxienez, beste batzuek, berriz, lau edo zai. Nolanahi ere, adin horietan fruitu lehorrak eman nahi izanez gero, aukera
|
bat
birrintzea da, Kataluniako Generalitateko «Lehen haurtzaroko elikadurarako gomendioak» gidak iradokitzen duenez. Ur edo olio pixka batekin nahastu daiteke, eta, horrela, gurin moduko bat prestatu ogia edo gailetak egiteko edo jogurtarekin, entsaladekin, zoparekin, saltsekin eta beste plater batzuekin nahastu.
|
|
Sartu jogurta izozkailuan eta utzi bertan lau orduz. Meloia zuritu eta mamia likidotu (pipitarik gabe) likido makina batekin, edo irabiagailu
|
batekin
birrindu. Likidoa iragazki txinatarretik pasa, oliba olio txorrotada bat, gatz apur bat eta azukrea bota, eta hozkailuan ontzi itxi batean sartu, zerbitzatu arte.
|
2018
|
|
25 minutuz prestatu behar da, ur irakinarekin. Hurrengo pausoa barazkiak iragazi eta landare esnea gehitzea da, nahasketa irabiagailu
|
batean
birrintzeko eta nahierara gatza eta piperbeltza emateko. Bestalde, gari zainzuriak zartaginean bota, olio gutxirekin salteatzeko.
|
2019
|
|
jarri kazola bat sutan gurinarekin, gehitu irina, sueztitu eta, irina txigortzean, bota esne beroa pixkanaka pixkanaka, nahastean pikorrik sor ez dadin. Azkenik, gazta, intxaur muskatu apur
|
bat
birrindua eta gatz pixka bat gehitu. Osagai guztiak batera daudenean, ondo nahastu eta su txikian eragin, sukaldean amaitu arte.
|
|
Sentsazio desatsegin hori gutxitzeko modurik errazena zuritzea da, beste batzuk egon arren. trikimailuak adibidez, azala sardexka
|
batekin
birrintzea eta zuku mingotsak askatu arte itxoitea urberritu eta jan aurretik, edo limoiarekin eta piperbeltzarekin ontzea ozpina eta gatzaren ordez. Mingostasuna saihesteko aukeratzen dugun aukeratik haratago, beti da garrantzitsua ale samurrak aukeratzea, heltzen diren puntuan.
|
2021
|
|
Horren azalpena, sektoreko zuzendari batek adierazten duen bezala, enpresaburu txiki eta ertaina da garai hauetan zailtasun gehien dituena: nominak ordaintzea, letrei eta kredituen mugaegunei aurre egitea, etab. Auto
|
bat
birrintzeko baldintza bakarra haren jabea izatea da, auto bat, motor bat edo itsasontzi bat. Hau da arau orokorra, ñabardurak badauden arren:
|
2023
|
|
f449 Salteatutakoan, letxugen gainean jarri, cherry tomatetxo batzuekin batera, garbituta eta zatituta, eta entsaladan izokin ketuaren xerra batzuk jarri, eta, horrez gain, gehitu urrez eta mahaspasaz egindako ozpin olioarekin. f449 Olio ozpin hau prestatzeko, hagin txigortuak mortero
|
batez
birrindu behar dira. Ondoren, oliorik gabeko zartagin itsasgaitz batean, zatitutako mahats pasekin xigortu, eta zartaginetik atera.
|