2001
|
|
Lumazko jantziekin (funda, edredoi, beroki eta abarrekin) egin pilota
|
bat
eta sartu poltsa batean, aire guztia aterata.
|
2002
|
|
Ertzak hatzekin presioa eginez itxiko ditugu, eta masa hautsiko soberakina kanpotik barrura biribilduko dugu, ertzean marrazki bat gera dadin. Zuloa egin erdian tutu
|
batekin
eta sartu aurrez berotutako labean 180 °C eta 200 °C artean, 35 minutuz gutxi gorabehera. Tarta egosita dagoen jakiteko, orratz batekin ziztatuko dugu erdian; ateratzeko prest badago, orratza lehor aterako da.
|
2012
|
|
Barazkiak zati handitan mozten dira urtu ez daitezen, eta haragiarekin eta hezurrarekin batera oliba olio pixka batekin igurtzi. Jarri labeko plaka
|
batean
eta sartu labean 200 °C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte. Atera labetik eta jarri barazkiak, haragia eta hezurra lapiko zabal eta altu batean; bereizi labe beroko plaka ardo beltzarekin eta berreskuratu labeko erretilutik ateratzen diren zukuak, eta bota lapikora.
|
|
Barazkiak zati handitan mozten dira urtu ez daitezen, eta, haragi eta oilasko zatituarekin batera, oliba olio pixka batekin igurtzi. Jarri labeko plaka
|
batean
eta sartu labean 200 °C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte. Labetik atera eta barazkiak, haragia eta oilaskoa (bularkia izan ezik) lapiko zabal eta altu batean jarri, labe beroko plaka banatu ardo beltzezko koparekin eta labeko erretilutik ateratzen diren zukuak berreskuratu eta kazolan bota.
|
|
Gero, gelatinaren aurreko nahasketa pixkanaka gehitzen joango gara. Jarri molde angeluzuzen
|
batean
eta sartu hozkailuan 6 orduz. Entsalada:
|
2013
|
|
Ondoren, irin, legamia eta gainerako osagai masari gehituko dizkiogu aurrez nahastuta, ore fin ez oso sendoa lortu arte. Bete molde bakoitza bere edukieraren 2/ 3raino, bota gainetik azukre pixka
|
bat
eta sartu labean tenperatura ertainean, gutxi gorabehera 25 minutuz edo magdalenak igo eta gainetik koloreztatu arte. Kozinatuta dauden egiaztatzeko, zotz bat sartuko dugu:
|
|
Haragia eta oilasko izterrak oliba olio pixka batekin igurtzi. Jarri plaka
|
batean
eta sartu labean 200ºC tan, barazkien eta haragiaren azala gorritu arte. Atera labetik eta jarri barazkiak, haragia eta oilaskoa lapiko zabal eta altu batean; bereizi labe beroko plaka ardo beltzarekin, eta berreskuratu labeko erretilutik ateratzen diren zukuak, eta bota lapikora.
|
|
Barazkiak zati handitan mozten dira urtu ez daitezen, eta, haragi eta oilasko zatituarekin batera, oliba olio pixka batekin aliatzen da. Jarri labeko plaka
|
batean
eta sartu labean 200º C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte. Atera labetik eta jarri barazkiak, haragia eta oilaskoa kazola zabal eta altu batean.
|
2018
|
|
Probatu honekin girotze naturala, arrosa urez bustitako arroz lehorraren pikor batekin egina. Itxaron arrozak xurgatu arte; orduan, egosi apur bat oihal
|
batekin
eta sartu tiraderetan. 3 Ondo lo egiteko usainak. Etxean giro lasaia sortu nahi baduzu, saiatu xaboi ezkatak kamamilarekin nahasten, eta, eskura baduzu, laranjondo lorea.
|
2023
|
|
Ondoren, fruta zatitxoak erantsiko ditugu. Bota molde
|
batera
eta sartu izozkailuan gutxienez lau orduz. Noizean behin, nahasi egin behar dugu, nahastea ez dadin kristaldu, eta kakoztatutako fruta zatitxoak azalean flotatzen jarrai dezaten; horrela, jorratutako fruta hondora joan ez dadin, izozki krematsua lortuko dugu.
|
|
Solomoa baino luzeagoa den ontzi batean, jarri izokina eta igurtzi 110 gramo gatz, 40 gramo azukre eta azala xehatuta. Ondoren, jarri gainean pisua duen taula
|
bat
eta sartu ontzi tapatua hozkailuan. Gazitze arinak 24 ordu irauten du alde bakoitzean, betiere hozkailuan.
|