2003
|
|
Espainiako kontsumitzaileak konfiantza du elikagaietan, seguruak direla uste du, konfiantza handia du elikadura marketan, eta uste du produktu eta zerbitzuei buruz jasotzen duen informazioa ona dela, baina nabarmen hobetu daitekeela. Elikagaien etiketetan gehien irakurtzen duena iraungitze data da oraindik ere,
|
baina
informazio hori pasatzen den urte bakoitzak lekua galtzen du osagaien zerrendaren alde. Hala ondorioztatzen da Kontsumitzailearen Barometrotik, Eroski Taldea Fundazioak sortu eta Enpresa Institutuak egindako iritzi inkesta, aurten hirugarren aldiz egingo dena.
|
2005
|
|
|
Baina
informazio hori Uña (38 bonboi), Lindt (34 bonboi) eta Lacasa k (20 bonboi) bakarrik ematen dute.
|
2006
|
|
Era guztietako ikur eta esakuneak sartzen dira hemen, hala nola paper ekologikoa, klororik gabea, ez du ozonozko geruzan eraginik, ingurugiroaren laguna, etc eta mota askotako produktuetan aurki ditzakegu, fabrikatzaileak berak ipinita: garbitzeko produktuetan, paper eta plastikoetan, etc.,
|
baina
informazio hori teknikoki egiaztatzerik ez dago.
|
2013
|
|
3p Herentzia genetikoa gorputzeko zelula guztietan dago, paretan antolatutako 46 kromosoma baitituzte.
|
Baina
informazio hori zigotoetan (obuluak eta espermatozoideak) baino ez da adierazten; bakoitzak 23 kromosoma ditu, eta prest daude ugalketarako behar diren pareak elkartu eta osatzeko. Kontua da giza organismoak 20.500 gene inguru dituela, eta ernalketaren unean, era askotara konbina daitezke.
|
|
Azazkalak zorrozteak felidoak, beraz, zeregin horretarako erabilitako gainazalean edo objektuan grabatutako mezuak uzteko aukera ematen du.
|
Baina
informazio hori azazkalekin leunduta ez dago bakarrik. «Gainera, katuek guruin usaintsuak dituzte hanketako kuxinetan, hau da, etxeko gainerako biztanleei usaimen seinaleak uzten dizkieten zelula batzuk», dio Estep ek.
|
2022
|
|
“Erresuma Batuak supermerkatuko elikagaien iraungitze datak ezabatuko ditu”. Berrikuntza hori ez da kaltegarria, zalantza ugari sortzen ditu elikagaien segurtasunari dagokionez. Janarien egoera onari buruzko aldi baterako oharrak kentzea ez da kontu hutsala,
|
baina
informazio horretan kontuan hartu beharreko zenbait ñabardura daude.
|
|
Normalean, horixe besterik ez dugu begiratzen, batez ere gehien kezkatzen gaituzten alderdiak kontsultatzeko, hala nola kaloriak, gantza edo azukreak.
|
Baina
informazio horrek ez digu askorik esaten, ez baita gauza bera azukreekin eta palmondo olioarekin egindako saltsa batetik 100 kcal lortzea eta beste batetik tomateekin eta oliba olioarekin lortzea, azken kasu horretan aukera osasungarria izan baitaiteke. Beraz, nutrizio informazioa ulertzeko, osagaien zerrendarekin osatu behar da elikagai horiek nondik ateratzen diren jakiteko.
|