2006
|
|
edukia ez isurtzeko. Era
|
askotako
menuak egin daitezke, elikagai multzo guztiak egoera ezin hobean gordetzen baitira ontzi horietan, nola egin jakin arren. Kontuan hartu behar da badirela jaki batzuk, kozinatzen diren heinean, ez direnak berotutakoan jateko gogoa.
|
|
Azkenik, kasu askotan ez da erosoa bi plater ontzi desberdinetan garraiatzea; beraz, plater bakarra aukeratzea gomendatzen dugu. Menuen aukerak Era
|
askotako
menuak egin daitezke, ontzi horietan elikagai talde guztiak kontsumi daitezkeelako. Iradokizunak beroan.
|
|
Zehazki, substantzia horiek tea, kafea, espinakak, mahaspasak bezalako elikagaiak eta zenbait fruta, hala nola granada, kakiak, irasagarra edo sagar berdea. Burdina
|
askoko
menua Ondoren, menu bat aurkezten da, burdina ugariz gain: kantitateari dagokionez, kalitateari dagokionez ere bai, elikagaiak baitira.
|
|
substantzia antioxidatzaileena ezinbestekoa da erretzaileentzat. Era
|
askotako
menuak eta orekatuak egitea ez da zaila izaten, eta oso lagungarria izan daiteke erretzeari uzteko erabaki osasuntsua hartu badugu. Bisitatzera animatzen zaitugu Menu bat eta hobeto elikatzeko errezetak, erretzeari uzten zaionean.
|
2008
|
|
Geriatrikoetako menuen ebaluazioaren emaitzak askotarikoak dira, baina ez dago horri buruzko azterlan askorik. Era
|
askotako
menuak eskaintzen dituzten zentroak daude, eta horietan energia eta mantenugaiak programatzen dira, baina erakunde batzuetan elikadura ia ez dago planifikatuta, beti betetzen ez diren protokoloetan izan ezik. Granadako (Espainia) egoitza geriatrikoetan bizi diren 72 eta 98 urte bitarteko 89 emakumeri buruzko zeharkako azterlan bat egin zuen Granadako Unibertsitateko Farmazia Fakultateko Nutrizio eta Bromatologia Sailak, eta 2003an argitaratu zen" Nutrition" aldizkarian.
|
2010
|
|
“Zalantzarik gabe, ondo gosaltzen duen haurra ondo jaten duen haurra da” Funtsezko elementua da eta berretsi egiten du nutrizio irizpideak errespetatu egin behar direla, baina, batez ere, kalorien irenstea erregulatzen laguntzen du. Elikagaiak eta sukalde oso kalorikoak (frijituak, adibidez) zigortzen direnez, lekua uzten zaie lekaleei eta barazkiei, eta horrek, zalantzarik gabe,
|
askoz
menu osasuntsuagoa lortzen laguntzen du. Eta arazoa etxean badago?
|
2011
|
|
Aste osorako eskuragarri dauden elikagaiekin konbinazio posible guztiak lortzea da asmoa. Emaitza
|
askotariko
menua izatea nahi da, errezeta aspergarri eta errepikatuen monotoniatik urrun. Lehen plater eta goarnizioen ideiak Hauek dira asteko barazkiak:
|
2014
|
|
Gabonak, familiarekin biltzeko denbora, momentu desatsegina izan daitezke janaria prestatzeko behar diren osasun neurriak hartzen ez badira. Gehiegi kargatutako hozkailuak edo mahaikide
|
askorentzako
menuak dira festa hauetan topikoetako batzuk. Eta batzuetan, horietan betetzen dira elikadura intoxikazioak gertatzeko baldintza egokiak.
|
2020
|
|
Baliteke, barra librea ematen badiegu, haur gutxik izatea hondoa patata frijituak, zizaretxoak, freskagarriak eta era guztietako gozoak jateko unean; oraindik ere, urtero joaten diren urtebetetze festa
|
askoren
menua izaten dute, lagunek edo ikaskideek gonbidatuta. Gatza, azukreak, gantz saturatuak eta kaloria huts asko.
|