Emaitzak: 10
2003 | ||
Beraz, komeni da jakitea zer segurtasun jarraibide eta kontserbazio arazo izan daitezkeen. Gurinaren arriskuak Beste edozein elikagaik bezala, gurina kontsumitzeak zenbait arrisku dakartza berarekin, horietako | asko gantz osagaiarekin lotuak. Osaera horren ondorioz, gantzekiko afinitatea duten substantzien maila, hala nola pestizida batzuena, beste animalia produktu batzuetan baino handiagoa izan daiteke. | |
2006 | ||
Kopuru hori handiagoa izaten da, batez ere kopuru horri hestebeteak bezalako produktuak gehitzen badizkiogu. Haragi produktuek | askoz gantz gehiago izaten dute. Urdaiazpiko onduari dagokionez, gantza muskulu barnekoa baino kanpokoagoa izaten da, eta horrek esan nahi du jende askok kanpoko gantz geruza kentzen duela. | |
2007 | ||
Dieta honetan | askoz gantz saturatu gutxiago jaten dute: heren bat baino ez. | |
2009 | ||
Norberak ere badu modua etxean gantzak gutxitzeko (haragiek ageri dutena ebaki liteke, hegaztien azala kendu, jakiak frijitu beharrean labean prestatu, esne eta gazta gaingabetuak erosi...), baina | askotan gantzak jakiari ematen dion zapore eta testura horixe maite izaten du jendeak. | |
2011 | ||
Ogia zapore motel, lehor eta zurruneko elikagaia da, eta ezaugarri egokiak ditu beste elikagai koipetsuago eta gustukoago batzuen euskarri izateko. Elikagai horietatik | askok gantz asko dute (gurina, saltsak, maionesa, pateak, hestebeteak, etab.).). Ogiarekin batera modu tradizionalean kontsumitzen diren elikagai horien kaloria ekarpena ogiari emandakoa baino askoz handiagoa da. | |
2014 | ||
| Askoz gantz gutxiago izaten dute, ez delako oliorik erabiltzen horiek kontserbatzeko; hortaz, oso aukera onak dira kaloriak edo gantzak kontrolatu behar dituztenentzat. | |
2015 | ||
Semaforo nutrizionalean (ikus taula) ageri den bezala, maionesak, saltsa arrosak eta saltsa minak (antzera gertatzen da alioliarekin ere) | askoz gantz gehiago dute gainerako saltsek baino, neurri bereko errazioak alderatuta. | |
2016 | ||
Tunidoek ugari ematen dituzte balio biologiko handiko proteinak eta omega | asko gantz azidoak, zeinak lagundu egiten baitute odoleko kolesterola eta triglizeridoak murrizten | |
| Askoz gantz gutxiago izaten dute, ez baita oliorik erabiltzen horiek kontserbatzeko; hortaz, oso aukera onak dira kaloriak edo gantzak kontrolatu behar dituztenentzat. | |
2020 | ||
Espezialitateetako ogiek zuntz asko dute (%8 inguru), baina, bestalde, ogi zuriak eta integralak baino gatz gehiago dute (%1, 2 inguru). Gainera, osagaien arabera, gantz eta proteina kopuru handia izan dezakete (adibidez, haziak badituzte, seguru | asko gantz proportzioa nahiko handia izango da), eta hori kontuan hartu behar da, batez ere kaloria ekarpena dela eta. Azken finean, aukera ona izateko, ogiak baldintza hauek bete lituzke: |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
asko | 10 (0,07) |
Lehen forma
Argitaratzailea
Consumer | 9 (0,06) |
ETB dokumentalak | 1 (0,01) |
Konbinazioak (2 lema)
asko gantz | 10 (0,07) |
Konbinazioak (3 lema)
asko gantz gehiago | 2 (0,01) |
asko gantz gutxi | 2 (0,01) |
asko gantz asko | 1 (0,01) |
asko gantz azido | 1 (0,01) |
asko gantz jaki | 1 (0,01) |
asko gantz osagai | 1 (0,01) |
asko gantz proportzio | 1 (0,01) |
asko gantz saturatu | 1 (0,01) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |