Emaitzak: 8
2008 | ||
Gorde lapikoa sukaldeko trapu batekin eta sutatik kanpo, arroza lehortzen amaitu eta solte gera dadin, baina ez da estaltzen, 5 minutu inguruko atsedena hartuko du. Zartagin batean olio bero | askorekin frijitu arrautzak su bizian. Zuringoa gatzatua, harroa eta puntillitekin dagoenean eta gorringoa estaltzen duen mintza zurixka denean lortzen da arrautzak egosteko punturik onena. | |
2009 | ||
Arrautzak, hala ere, nahiko olio gutxi hartzen du, eta berdin izaten da olio | askorekin frijituta ere. | |
2010 | ||
Jakia bero den koipe kantitate gutxitan sartuz (1 mm-ko koipe geruza) guztiz edo apur bat kozinatzea da. Egosketa metodo hau azkarra da eta koipe gutxi erabiltzen denez, | askotan frijitze txikia ere deitzen zaio. Gaur egun puri purian dagoen txinatarren «wok» teknikaren antzekoa da (stir fry ingelesez). | |
2011 | ||
Isatsak zuritu eta entsalada batera edo itsaski koktel batera bota daitezke, saltsa arrosa pixka batekin eta letxuga orri batzuekin, fruta zatitxoekin, sagarra, udarea, anana edo granada pikorrak. Andaluzian oso ohikoa da ganbak birrineztatzea, arrautza eta ogi birrinduan pasatzea eta zartaginean olio bero | askorekin frijitzea, kanpoaldea kurruskatuta eta barrualdea kozinatuta gera dadin. Ganbak baratxuriarekin itsaskia prestatzeko beste modu bat da. | |
Ez da beharrezkoa arroza gordinik hatz batean gorritzea egosi aurretik, ezta gehiegi erabiltzea ere tomate saltsetan. Xerrak ere ez dira olio | askoan frijitutako aberatsagoak, ezta antxorik zaporetsuenak ere. Lehen olioa luxua izan zen, gaur egun eskuragarria da eta luxua gehiegikeriarik gabe baliatzea da. | |
2012 | ||
Arrautza irinetan pasatuz gero, urpean geratu behar dute. Aldi berean elikagai | asko frijitzea saihestu behar da, olioaren tenperatura jaitsi eta frijitzeko prozesu desegokia gertatzen baita. Uretan aberatsak diren elikagaiak, hala nola arraina, irin, arrautza edo ogi birrinduarekin estaltzea komeni da. | |
2021 | ||
Kontu handiz erre ez daitezen, zartaginean buelta eman eta atera. | Asko frijituz gero, olioa aldatzea komeni da, irina eta arraina ez erretzeko. Pasta iparraldeko antxoekin Egosi nahi duzun pasta, espagetiak, makarroiak, lastotxoak…. Ondoren, moztu oliba beltz hezurgabeak laurdenetan, xukatu kontserbako antxoak erditik luzetara, eta, ondoren, moztu zati ertainetan. | |
2022 | ||
orea mozten dugunean, bi muturrak lotuko ditugu. Ez dira txurro | asko frijitu behar aldi berean, eta aparailuarekin irauli behar dira bi aldeetatik kozinatzeko. Frijituta eta gorrituta daudenean, xukadera batean jartzen dira, frijitutako gehiegizko koipea kentzeko. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
asko | 8 (0,05) |
Lehen forma
Argitaratzailea
Konbinazioak (2 lema)
asko frijitu | 8 (0,05) |
Konbinazioak (3 lema)
asko frijitu aberats | 1 (0,01) |
asko frijitu arrautza | 1 (0,01) |
asko frijitu behar | 1 (0,01) |
asko frijitu ere | 1 (0,01) |
asko frijitu saihestu | 1 (0,01) |
asko frijitu txiki | 1 (0,01) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |