2003
|
|
Estandar handiko segurtasun sistema da, kontsumitzaileari produktuen berme handienak eskaini nahi dizkiona. Elikagaien Segurtasunerako
|
Espainiako
Agentziako lehendakaria, María Neira, arduratu zen marka horren berri emateaz. “Horretaz gozatzea kalitate plusa izango da, eta enpresek aukera izango dute merkatuan dituzten produktuak bereizteko”, adierazi zuen.
|
|
“Marka berria elikagaien segurtasunaren puzzlearen barruko tresna bat izango da, enpresek gida hobeak izan ditzaten lagunduko duena”, adierazi zuen adituak. Elikagaien Segurtasunerako
|
Espainiako
Agentziako lehendakariak eta AINIAko zuzendariak onartu zuten SALek aukera emango diela enpresei beren produktuak bereizteko eta merkatuan lehiarako abantaila lortzeko.
|
2004
|
|
Ez hautsi hotz katea elikagaien kontserbazioan eta garraioan, eta azkar kontsumitu arrautza gordina duten produktuak. María Neira Elikagaien Segurtasunerako
|
Espainiako
Agentziako lehendakariak (AESA) atzo eman zituen oinarrizko bi aholkuak dira, udan agertzen diren elikadura infekzioak saihesteko. Madrilgo Unibertsitate Konplutentsea San Lorenzo de El Escorialen egiten ari den udako ikastaroetan parte hartu ondoren, Neirak esan zuen elikagai katearen funtsezko kate maila kontsumitzailea dela, eta, udan, neurri batzuk hartu behar direla salmonela bezalako mikroorganismoak ugaltzeko baldintza egokienak aurki ez ditzaten.
|
|
Adituen arabera, azken hamarkadetan elikagaien nazioarteko merkataritza eta ozeanoz haraindiko hegaldiak garatu direnez, erantzun globala eman behar izan da elikagaien kutsadurak eragin ditzakeen osasun larrialdien aurrean. María Neira Elikagaien Segurtasunerako
|
Espainiako
Agentziako lehendakariak (AESA) esan du sarea “OMEren zaintza sareak osatzeko eta babesteko” sortu dela. Gainera, adituak onartu du “azken krisiek erakutsi dute informazioa azkar trukatu behar dela, arriskuaren ebaluazio koordinatu eta azkarra egin behar dela eta ebidentzia zientifiko onenera erraz iristeko modua izan behar dela.
|
2005
|
|
Herritarrak, batez ere, gurasoak eta hezitzaileak, kontzientziatu nahi ditu, haurren eta gazteen etorkizuneko osasunerako bizi ohitura osasungarriak izateak ekar ditzakeen abantailez. Espainia Europako buru da haurren obesitatean Ildo horretatik, José Martínez Olmos Osasun idazkari nagusiak eta Félix Lobo Elikagaien Segurtasunerako
|
Espainiako
Agentziako lehendakariak (AESA) atzo gogorarazi zuten, kanpainaren aurkezpenean, Espainiako haur eta gazteak dieta mediterraneoa pixkanaka uzten ari direla eta gero eta sedentarioagoak direla. Hain zuzen, berriki egindako inkesten arabera, Espainiako gazteen %38k ez du inolako ariketarik egiten.
|
2021
|
|
Ezertarako ez. Politika oso ona dago, Maria Neira doktoreak irizpide onez ezarri zuena [hoy directora del Departamento de Salud Pública y Medio Ambiente la Organización Mundial] Elikagaien Segurtasunerako
|
Espainiako
Agentziako lehendakaria izan zen. NAOS estrategiaz ari naiz.
|