2004
|
|
Horietan landu ahal izanen dira kanpoko faktoreekiko erresistentzia txikiena duten aleak, hala nola, aire, ke edo giroko hautsa. Aldi berean, ontzi
|
berak
une bakoitzean behar den hezetasuna ematen die.
|
2005
|
|
Ekologistak ez datoz bat kopuru horiekin, eta Geoff Reagan egozten diote, diru zorro horren arduraduna, gezurtia. Alde horretatik, kritikatu dute Arrantza Ministerioak 70eko hamarkadako datuak erabiltzea, itsas txakurren populazioa
|
bere
unerik baxuenean zegoenean, espeziearen egoera alderatzeko abiapuntu gisa. Sail horrek azpimarratzen du, gainera, itsas txakurrek bakailaoa jaten dutela eta hori dela ia arrain hori desagertzearen arrazoi nagusietako bat.
|
|
Zientzialariek geruzaren lodiera pixka bat “berreskuratu” zutela sumatu zuten 2001ean eta 2002an. “Baina guardia jaitsi egin da, ez dute funtsik erabiltzen kontrolatzeko, eta orain Antartikako geruza
|
bere
unerik txarrenetan dagoela ikusiko dugu”, kexatu da INMko ikertzailea. CFCren emisioaren kontrola Montrealgo Protokoloan islatzen da, eta 70eko hamarkadako atmosferako ozono mailak berreskuratzea du helburu.
|
2006
|
|
Txiki txikitandik irakatsi behar zaie janariari bere tokia eta
|
bere
unea zor zaizkiola eta jolasak eta gainerako jarduerak otorduaren ondotik etorriko direla.
|
|
Elikadurari dagokionez, nagusiki haragijalea da, baina handienak planktonez elikatzen dira. Noiz dago
|
bere
unerik onenean. Marrazoa urte osoan zehar eros daiteke Espainiako arrandegi gehienetan, espezie aniztasuna dela eta, izoztuta ere eros baitaiteke.
|
2008
|
|
Gobernuaren baikortasuna Hala ere, Gobernuak uste du turismo industria nazionalak 2007ko emaitza berak lortuko dituela, gutxienez. Miguel Sebastián Industria, Turismo eta Merkataritza ministroaren arabera, negozioa “nahiko ondo” doa, batez ere beste esparru batzuekin alderatuta, eta kontuan izanda Europako bezero nagusien ekonomiak “ez direla
|
bere
unerik onenean”. Urteko lehen zazpi hilabeteetan turisten etorrerak gelditu egin ziren, urtetik urtera gutxienez %0, 2ko hobekuntzarekin Hala ere, urteko lehen zazpi hilabeteetan, turisten etorrerak gelditu egin ziren, eta urtetik urtera gutxienez %0, 2ko hobekuntza izan zen uztail txar baten ondoren (%8ko beherakada).
|
2012
|
|
Jyn Meyer Gabon gaua, Gabonak, Gabon Zahar Zaharra, Urte Berria, Erregeak, etab. Badirudi ospakizunek ez dutela amaierarik. Hala ere, beharrezkoa da emakume haurdun batek beretzat gordetzea
|
bere
uneak, atseden hartzeko, atseden hartzeko eta egun hauetan duen kezka lasaitzeko. Bilera edo Gabonetako bazkariaren aurreko orduetan, lasai egotea komeni da, eta animoak emateko moduko jarduerak bilatzea, adibidez masajea edo aparrezko bainu ona, musika erlaxagarria entzutea edo irakurtzeko tarte bat gordetzea.
|
2013
|
|
Haurren argazkiek sentsazioak transmititu behar dituzte Hala ere, haurrentzako argazkiak haurrek bakarrik dakiten magia eta samurtasun hori dute beti. Horregatik, argazkiak ateratzeko orduan, batzuetan pixka bat alde batera utzi behar dira (baina ahaztu gabe) argazkigintzako oinarrizko arauak. Haur baten bat bateko argazki on bat, batez ere, sentsazioak transmititu eta
|
bere
unerik ahaztezinenak berpizteko gai dena da. Haurren argazkiak:
|
|
Frutek eta barazkiek argia – iluntasunak une egokian min txikiagoa izan zuen, batez ere intsektuak zeudenean. Azken finean, ikerketak laboreen uztarako eta fitokimiko garrantzitsuenak noiz dauden
|
bere
unerik onenean zehazteko interesa adierazten du. Osasunerako onurak Aza, brokolia eta Bruselako azak bezalako barazkiek, barazki kruziferoak direnez, glukosinolatoak. Ikertzaileek frogatu dute landareen metabolito horietako batzuek ondorio antikanigenoak dituztela, eta, beraz, horiek kontsumitzea onuragarria dela kontsumitzailearen osasunerako.
|
|
«Urduri edo estresatuta bagaude, haurrak modu berean erreakzionatuko du», dio Elisa Soñek, haurren masaje irakasleak. 3 Haurtxoaren unea. Haur bakoitzak
|
bere
unerik onena izango du (gurasoek jakingo dute); hala ere, otorduen ondoren masajea ematea saihestu behar da, digestioa ez oztopatzeko. Masajeak haurtxoari ere emango dio arnasa, urduri edo urduri dagoenean.
|
2015
|
|
Melatonina moko maximoa bat dator gorputzeko tenperatura minimoko orduekin. Goizaldeko lauretan, melatonina
|
bere
unerik gorenean dago eta, aldiz, gorputzeko tenperatura bere minimoan dago. Eta, aldi berean, neke maximoa eta alerta minimoa izaten dira.
|
|
Etxeko baratze txiki batean bezala, perretxikoak ere etxean landu daitezke. Sukaldearen ondoan edukitzeaz gain, eta
|
bere
unerik onenean bildu ahal izateko, kontsumitzaileak ziurtatu egiten du landutako perretxiko mota dela gehien gustatzen zaiona eta, batez ere, jateko modukoa dela. Etxean egindako labore mota honentzat emaitza onenak ematen dituen klasea ostra perretxikoa (Pleurotus ostrea us), boletus edo txanpiñoiak dira.
|
2016
|
|
txanpinoia (Agaricus bisporus) edo ostra perretxikoa (Pleurotus Ostreus).
|
Bere
unerik onenean bil daitezke. Etxean dagoenez, perretxikoaren hazkuntza prozesu osoa jarrai daiteke, eta dagokion lekuan jaso.
|
2017
|
|
Aukera ona da barazki izoztuak jatea, erosotasuna, osasuna eta erabiltzeko erraztasuna ematen baitute, eta urteko egun guztietan erabil daitezke. Barazki izoztuak
|
bere
unerik onenean Hala ere, orain arte, barazki izoztuek ez dute oso «prentsa ona» izan, adituen iritzitik urrun. Fruta eta barazki freskoak izoztuekin alderatu ondoren, hainbat ikerketak ez zuten nutrizio alderik aurkitu (mineral eta antioxidatzaile berak), eta, zenbait kasutan, izoztuek elikagai freskoek baino hobeak direla frogatu dute.
|
|
Konpota basoko fruituak dastatzeko eta kontserbatzeko aukera paregabea da, udazkenean
|
bere
unerik onenean egoten baitira
|
2018
|
|
Gainera, argazkiak partekatzeko plataforma nerabeek ospe berezia dute. Twitter Mikroblogging sarea
|
bere
unerik onenetako batetik igarotzen ez bada ere, bere horretan jarraitzen du plataformarik ezagunenetako bat sare sozialen irudimenean, %12ko hazkundea eguneroko erabiltzaileen artean. Sare sozial horiek gaur egungo ezagunenak diren arren, badira beste batzuk ere, oso indartsuak eta profil desberdinei zuzendutakoak.
|
2022
|
|
Hori espero zitekeen, esne gaingabetuaren desabantailengatik (ez du zaporerik eta gorputzik ematen, testura ez da hain krematsua eta zailagoa da aparra sortzea) eta esne osoak sortzen dituen errezeloengatik, osasuna dela eta. Azken kontu hori urrutitik dator, hirurogeiko hamarkadan hasi eta laurogeita hamarreko hamarkadan
|
bere
unerik gorena izan zuen koipeen demonizazioarekin lotzen baita. Hala ere, gaur egun badakigu koipe guztiak ez direla berdinak eta esneki osoak dieta osasungarri baten barruan sartzen direla.
|
|
Nola sentitzen duzu? Hazkuntzak etapa eta behar desberdinak ditu
|
bere
unearen arabera. Lehenengo urteetan, haurtzaroan, behar fisikoagoak ditu, atxikimendua, kontaktua, denbora gehiago eta pazientzia.
|
|
Oso egina ala bere puntuan? . inprimaketa landare proteinei gehitzen zaie, jatetxean
|
bertan
unean bertan pertsonalizatutako proposamenak eskaintzeko. Israelgo SavorEat enpresak kaleratu berri du hanburgesak Landare oinarriko inprimagailuekin eginak, zaporea bezero bakoitzaren gustura egokitzeko. Mahaikideak eskaera egiten duenean, haragiaren koipe eta proteina kopurua aukera dezake.
|
2023
|
|
Sasoikoa. Elikagai hori
|
bere
unerik onenean dago, bere nutrizio propietateak bere horretan mantentzen ditu eta zaporetsuagoa da. Denboraz kanpoko produktuak, epe luzera iraungitzekoak:
|
|
Sasoiko elikagaiak aukeratzeak onura asko ditu.
|
Bere
unerik onenean biltzen direnez, oparoagoa da, zapore biziagoa du eta merkeagoa da. Aukera iraunkorragoa ere bada, tokiko ekonomia bultzatzen duelako eta karbono aztarna murrizten laguntzen duelako, urrutiko lekuetako elikagaiak garraiatzeko beharra murriztuta.
|
|
Mandarinak.
|
Bere
unerik onenean dagoen beste fruta zitriko bat. Erraz zuritzen dira, eta zapore gozoa eta mamitsua dute.
|
|
limoi moussea, kafe flana, jogurt greko zati bat edo arbeletxeko irabiaki bat. Laugarren astea Udaberria
|
bere
unerik onenean dago, eta hori nabari da fruta mota askotan. Gosariei protagonismo handia eman dakieke:
|
|
Horregatik, azukre kopurua murriztu da marmelada egiteko.
|
Bere
unerik onenean, gogorrak eta helduak daudenean, garbitu, hezurrak kendu eta bere horretan izoztu daitezke. Tartak, betegarriak edo konfiturak egiteko erabil daitezke.
|
|
jatorrizko bost erabilera gastronomiko Almibarreko frutari dagokionez, artikulu honetan, Peio Gartzia sukaldariak zehatz mehatz azaltzen du nola prestatu, zer gauza hartu behar diren kontuan eta nola nabarmendu artisau kontserbaren zaporea. Denboraldiko frutak irailean Zein fruta dago orain
|
bere
unerik onenean. Batzuk.
|