Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 11

2001
‎Japonian miso mota asko egiten dira, baina Europan honako hauek erabili ohi dira: kome misoa (arroz zuriz egina eta zapore gozo leunekoa), genmai misoa (nekez hartzitzen da arrozaren babes geruzak, oso usain atseginekoa), mugo misoa (garagar hartzigarri bat, karbohidrato gutxikoa eta proteinatan betea, Espainian gehien erabiltzen dena). Miso mota guztiak barazki zopetan, saltsatan, entsaladetan edo zaporea edo oreka behar duten prestakinetan erabiltzen dira. Koilarakadatxo erdia nahikoa da pertsona bakoitzeko, eta egosi ondoren botatzea komeni da, misoak propietateak galtzen baititu tenperatura altuen eraginez.
2002
‎Bada “zilar orratzen te zuriz egindako serum babeslea, babesleku antioxidatzaile ahaltsuena eta gaztetasuna, bizitasuna eta osasuna luzatzeko gakoa”. “Iraultza zientifiko gorena:
2004
‎Gainera entsalada arin horietatik zopa tipikoa har daiteke osagaien sendotasunagatik bereizten diren turbinak, hala nola adibidez, “tavuk suyu”, oilaskoarekin egina, “iskembe” corbasi, tripakiekin, ozpin saltsarekin eta baratxuriarekin prestatua, edo jatorrizkoa den yayla corbasi, jogurta osagai nagusi duena eta tomatea. Nahi izanez gero, meske gozo batzuk dasta daitezke, entremesak beroak edo hotzak, batez ere saltxitxekin eginak, saltxitxoiak eta baratxuria, edo berenjenaz, tomatez, pepinoz edo gazta zuriz egindakoak. Entremes landuagoak ere badaude, hala nola oilaskoa.
2005
‎Noski, askotariko bonboiak direnez, ezin ondoriozta daiteke kakao gehiago edukitzearren erabilitako txokolatea hobea dela: kutxa batek txokolate zuriz eginiko bonboi gehiago (horrelakoek kakao gantza baizik ez dute, hots, ez daukate kakaorik) edo fruitu lehor, gaileta zein pattar gehiago betegarrian baldin badauka, guztirako masak proportzioz kakao gutxiago edukiko du.
‎bexamela eta kapar xehatuak. Pastaz, pizzaz, arrainez eta haragi zuriz egindako platerak gazitzeko balio du.
2007
‎Idorreria dutenei ez ezik, beste osasun arazo batzuk dituztenei ere mesede egiten die horrek. Osagaiak Moldeko ogi integrala zereal ale oso eta ehoarekin egiten da; beraz, irin zuriz egindako ogia baino elikagarriagoa da, eta horri zahia (alearen kanpoko estalkia) bakarrik gehitzen zaio. Gainera, irina bitamina eta mineralez aberastuta egoten da.
2011
‎Imagen: Wikimedia Salda motza egiteko lehen urratsa salda (fumeta) prestatzea da, arrain zuriz egindako hezur, buru edo hondakin garbiak izateko. Elaborazio osoetan, berriz, arrain urdinaren hezurrak sartzen dira (marmitakoaren kasuan, hegaluze hezurrekin fumeta egitea merezi du).
2013
‎Erosketa Gida honetan esan dugun moduan hanburgerrak gustuko baditugu haragi zuriz egindakoak hobetsi genituzke eta ez genituzke astean bitan baino gehiagotan jan.
‎Haragi zuriz egindako hanburgerrek (oilaskoa, indioilarra eta untxia) kaloria eta gantz gutxiago ematen dituzte.
‎Neurrian janda (ez astean bitan baino gehiagotan), eransten zaizkion osagarriak ongi bereizita eta haragi zuriz eginak hautatuta (oilaskoa, indioilarra edo untxia), gure dietan lekutxo bat egin diezaiekegu
‎Hori dela eta, hobe da haragi zuriz egindako hanburgerrak hautatzea, nahiz eta horien etiketak ere irakurri egin behar diren, gerta daiteke-eta bestelako gantz batzuk erantsi izana eta, ondorioz, haragi gorriko hanburgerrak baino kaskarragoak izatea.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia