2001
|
|
Ingalaterran gorakada berezia izan zuen XIX. mendearen amaieran, landare elikagaien kontsumoak osasunera eta bertutera eramaten zituela uste baitzuen; haragi kontsumoak, berriz, “gaixotasuna, superstizioa eta krimena” ekarri zituen. Gaur egun begetarianoei galdetzen badiegu
|
zergatik
aukeratu duten, arrazoiak askotarikoak dira: – Justifikazio dietetikoak:
|
2009
|
|
Hala, Youtube tik kanpo jende asko dagoela esatea erabiltzailearentzako bideo interesgarriak. Youtube tik kanpo, bideo interesgarri ugari daude erabiltzailearentzat Internauta askok
|
zergatik
aukeratzen dituzten plataforma horiek alternatibak dira, batez ere, zerbitzu bereziak sortzaileak eta kodetze eta bisualizazio hobeak irudiarena eta erabiltzaile esperientzia hobea. Nork:
|
2011
|
|
‘American Journal of Clinical Nutrition’ aldizkarian argitaratutako azterlan batek azaltzen du
|
zergatik
aukeratzen dituzten nerabeek edarien eta janarien zati handiak, XXL neurriak eta tamaina erraldoiak, ia beti oso kalorikoak eta koipe eta azukre gehiegi dutenak. Nerabezaroan, ohitura onak eta txarrak eratu eta finkatzen dira, eta etorkizunean obesitatea izateko arriskua handia da.
|
2012
|
|
Batez ere, zehaztu nahi den ideia zehaztu behar da. Hor sartzen dira enpresaren izena, zer egiten duen, zer produktu edo zerbitzu saltzen duen, non dagoen, negozio jakin hori
|
zergatik
aukeratu den, edo zer helburu lortu nahi diren. Merkatu azterketa egitea.
|
|
Elkarrizketa prozesu erraza da. Egin nahi dituen ikasketak,
|
zergatik
aukeratu duen edo prestakuntzan arrakasta izateko zer gaitasun dituen galdetu behar zaio etorkizuneko ikasleari. Elkarrizketan formulatu daitezkeen beste galdera batzuk dira ikasi nahi den ikastetxeari, aurreko ibilbide akademikoari edo lan esperientziari buruz dituzten ezagutzak.
|
2013
|
|
Profesionalek erabakitzen dute noiz jaso behar den prestakuntza, profesionalek ematen dutena eta apunteak hartzea errazten duena; izan ere, bideoa gelditu egin daiteke, edo, bestela, berriro ikus daiteke, hurrengo mailara pasatzeaz gain, aurrekoa ulertu denean bakarrik. Artikulu honetan, bideo prestakuntza zertan datzan,
|
zergatik
aukeratu eta bideoan ikastaro batzuk nola eskaintzen diren azaltzen da.
|
|
Azken hori da Floqq ek aukeratutako modalitatea; izan ere, Daniel Garcíak azaltzen duenez, «hobe da aurrean pantaila bat izatea, zehazki zer egin behar den ikusteko, paper batean irakurtzeko». Bideo ikastaroa,
|
zergatik
aukeratu prestakuntza hau Bideoikastaroak oso ikasketa zehatzetarako prestatzen dira. Enpresetan eta, oro har, lan munduan aintzatetsitako eta baloratutako ezagutzak irakatsi nahi dituzte, enplegua bultzatzeko.
|
|
Baina, Uda da pixoihalen operaziorako unerik onena? Artikulu honetan galdera horri erantzuten zaio eta azaltzen da familiek
|
zergatik
aukeratzen duten udan osagarri xurgatzaile hori kentzen hasteko. Hauek ere zehazten dira:
|
|
Pixoihala goizegi kentzeak estresa eragin diezaioke haurrari eta, gainera, ikasketa prozesua luzatu egin dezake. . erosotasuna pixoihala udan egiteak azaltzen du, neurri batean,
|
zergatik
aukeratzen duten guraso askok udako garaia osagarri xurgatzaile hori kentzeko. Bat adibide deskribatzailea motibazio hori ulertzeko balio du.
|
|
Izan ere, Coleren arabera, eboluzio iragan batean arriskutsua zen horrekiko beldurra izateko konfiguratuta dago gizakia. Gaur egun, Cole eta Wilkins hainbat ikerketa egiten ari dira eguneroko objektuen espektro ezaugarriak
|
zergatik
aukeratu diren beste objektu baten gainean azaltzeko. Fobia:
|
2020
|
|
Haren iritziz, “hori bereziki kezkagarria da haurrengan”; izan ere, gozagarri horien gustu gozo hain bizira ohitzen badira, baliteke etorkizunean haien ahosabaiak elikagai osasungarri batzuk baino nahiago izatea, hala nola frutak edo barazkiak, horien zaporea askoz ahulagoa baita. Horrek, publizitatearekin batera, azaltzen du
|
zergatik
aukeratzen ditugun edari horiek, eta ez ura. “Oso maiz hartzen dira azukrea duten edariak, kaloria gutxiko gozagarriak, fruta zuku gutxi dituztenak, zaporeemaileak, etab. portaera baldintzatzen du.
|
2022
|
|
InCHIANTI azterlanaren datu basearen barruan, errebisio bibliografikoa eta baliozkotze analisia egiten ditugu. Zer da InCHIANTI azterketa eta
|
zergatik
aukeratu dute. Kohorte prospektiboaren azterketa bat da, Italiako bi eskualdetako heldu nagusien (urtetik gorakoak) lagin adierazgarri batean egina:
|
|
Baina, Fatjók gomendatzen duen bezala, “garrantzitsua da nabarmentzea bereizteko arazoak behar bezala diagnostikatu eta tratatu behar dira albaitari adituek esango digute nola egin behar zaien aurre hutsegite aldiei, harik eta terapia gauzatu arte”. Txakurtegi bat
|
zergatik
aukeratu Txakur zaintza establezimendu bat da, eta txakurra aldi baterako utz dezakezu bertan. egunean zenbait orduz, etxean bakarrik gera ez dadin. Azken urteotan oso modan jarri dira.
|
|
Begi gehienak zelatan daude, eta zentzumenen sarreraren bat aktibatzen dute, batez ere ikusmenaren edo usaimenaren bidez. Elikagaien industriak badaki hori, eta desira horiek eragiten dituzten faktoreetako batzuk baliatzen ditu kontsumitzailea haiengana zuzentzeko janari oso kalorikoagatik. Neurozientzia teknika batzuek kontsumitzaileek elikagai jakin bat jaten edo aukeratzen dutenean egiten duten bidaia emozionala ezagutzen laguntzen dute, eta informazio garrantzitsua ematen dute ulertzeko
|
zergatik
aukeratzen ditugun produktu jakin batzuk; modu kontzientean egiten dugun edo sentimenduek, jarrerek, balioek eta abarrek eraginda egiten dugun. Azalaren erantzun galvanikoa (GRS) neurtzeko teknika da horietako bat.
|