2002
|
|
zenbaki kode moduan jarrita dago, eta horrek zaildu egiten du azkar ulertzea”. Dena den, espezialistak azaltzen du edozein kontsumitzailek erraz egin dezakeela zenbaki bakoitzari dagozkion substantzien zerrenda,
|
zer
kontsumituko duen jakiteko. Hala ere, ez dago bermatuta erantsitako produktuaren izen kimikoak balio handirik duenik.
|
2004
|
|
Era berean, adingabeen gurasoek, tutoreek eta hezitzaileek beren ardurapeko lurzatia dute. Adingabeei informazioa eta prestakuntza eman behar diete gozokiak modu arduratsuan kontsumitzeari buruz, haien adinerako, osaerarako eta ezaugarri fisiologikoetarako egokiena izan dadin,
|
zer
kontsumitzen duten eta zenbat kontsumitzen duten kontrolatuz, eta produktu seguruak bakarrik eskainiz, nahiz eta horiek legez merkaturatzen diren. Auzitegi Gorenak 2002 urtean emandako epai batek gozokien segurtasuna kontrolatzeko betebeharra ezarri zuen, ez soilik fabrikatzailearentzat, baita eskaini zizkion adingabearen aitarentzat ere, eta saltzailea erantzukizunetik salbuetsi zuen, kasu honetan, eta, ezohikoa bada ere, haurraren aitak eskuratu baitzuen, eta ez zuzenean kioskoaren saltzaileak, kontrakoa gertatuz gero, irain heldua hartzeko arriskuaz.
|
2010
|
|
Internetek erabiltzailearentzat eta negozio handiarentzat duen erronka nagusia da informazio oparotasunaren artean “zentzu emaile” bat lortzea. Bere garaian, atari handiak izan ziren; ondoren, bilatzaileak garatu ziren, eta, orain, gure berdinak gehitzen dira,
|
zer
kontsumitu adierazten digun iragazki gisa. Oraintxe bertan, bilatzaileek ia erabateko zentralitatea dute, eta kontua da nola emango dieten “gizarte geruza” garrantzitsua beren bilaketei.
|
2013
|
|
Antolaketa eta plangintza, gakoak Hasieran kontsumituko dena bakarrik erosi behar da, eta egiteko modu egokia sasoiko elikagaiak erostea da Sinplea badirudi ere, antolaketa eta planifikazioa dira, beharbada, egiteko zailenak, eta gehien lagundu diezagukete aurrezten eta elikagaiak baztertzen. Lehenik eta behin, menuak planifikatu behar dira, erosi aurretik
|
zer
kontsumituko den jakin behar da, jan behar duten pertsonak, eta kontuan hartu behar dira etxeko hozkailuan, izozkailuan edo biltegian gordeta egon daitezkeen elikagaiak. Hasieran kontsumituko dena bakarrik erosi behar da, eta, egiteko modu egokia, sasoiko elikagaiak erostea da.
|
|
Fruta helduagoarekin ere pastelak, irabiakiak edo marmeladak egin daitezke. Janaria arrazionalizatzeko modurik onena kopurua arrazionalizatzea bada ere, jakina da
|
zer
kontsumituko den, kontsumo bidezkoa eta gehiegikeriarik gabea, ez bakarrik elikagaiak gehiegi ez kontsumitzeko, gorputzak behar duena kontsumitzeko ere bai, baina ez da gehiegikeriarik egin behar. Tenperatura eta kontserbazioa Elikagaien tenperatura eta kontserbazioa tandema funtsezkoa da aseguruei eusteko eta kontsumitu aurretik ez hondatzeko.
|
2017
|
|
Irudia: Ecoembes 5 Big Data. Accenture enpresarekin batera garatutako aplikazio horrekin, udalerri batek birziklatzearen aurrean duen portaeran eragina duten aldagaiak ikusiko dira, hala nola herritarrek
|
zer
kontsumitzen duten, zer ohitura eta motibazio dituzten birziklatzean, etab. Adimen analitikoari esker, herritarren kontzientziazioa areagotzeko ingurumen hezkuntzako berariazko aplikazioak eta kanpainak garatzea ahalbidetuko du informazio horrek. 6 Ontzi iraunkorragoak eta birziklagarriak. EcoImpact proiektuaren helburua ontzien diseinua hobetzea da, ontzi baten ingurumen inpaktuaren% 80 fase horretan zehazten baita.
|