Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 20

2001
‎Barazkiak ondo estali behar dira urarekin. Estali flaskoa eta utzi pausatzen gutxienez 15 egunez. Pikillo horien iraupena aldakorra da:
2006
‎Laberatu lasagna labearen goiko aldean, 25 bat minutuz, irakiten eta gorritzen egon arte. Zerbitzatu baino 15 minutu lehenago utzi pausatzen.
‎Egoste denbora piezaren tamainaren arabera; adibidez, kilo eta laurdena hogeita hamabost edo berrogei minutuz prestatuko da. Egosi ondoren, kendu sutatik, estali lapikoa eta utzi pausatzen 15 minutu, azala ez erortzeko. Zerbitzatzean, zati ez oso lodiak, eta gatza eta oliba olio birjinarekin ontzen da.
2007
‎Estali beste tortillarekin eta prestatu guztia albokoak zigilatu arte. Eginda dagoenean, kendu zartaginetik eta utzi pausatzen. Metodo hori, batez ere, betegarriak gazta duenean egiten da, erabat urtzeko.
2009
‎Laberatu lasagna labearen goiko aldean, 25 bat minutuz, irakiten eta gorritzen egon arte. Zerbitzatu baino 15 minutu lehenago utzi pausatzen.
2010
‎Bildu eta itxi zotz batekin; zartagin batean, olio tanta batekin, paupiettearen kanpoaldea gorritu. Nahi den kolorea lortu denean, atera zartaginetik eta utzi pausatuta. Zerbitzatzeko, zartagineko zukuekin saltsa egin eta zerbitzatu.
2012
‎Kendu ahate koipe gehiena zartaginetik, eta egosi azalik gabe, su baxuan eta estali zartaginean minutu batez. Atera paparra zartaginetik eta utzi pausatzen puskatu aurretik. Zartagin horretan, foie dadotxo batzuk gorritu eta itzuli egiten dira.
‎Jarri tomatea eltzean eta kendu. Kendu lapikoa sutatik eta utzi pausatzen 15 minutuz. –zerbitzatu perrexila.
2013
‎Epeldutakoan, busti ogitartekoak bertan eta utzi likidoa xurgatzen, urtsuak geratzen diren arte. Xukatu eta utzi pausatzen. Arrautzeztatu eta frijitu olio ugaritan.
‎Nahasi osagaiak, eta utzi pausatzen hozkailuan.
‎Landu orea eskuekin mahaitik askatzeko moduan geratu arte. Estali, eta utzi pausatzen 4 orduz.
‎Zatitu plastoia pisuaren arabera, egin bolak eta utzi pausatzen.
‎Nahasi esnea eta esne gaina, eta jarri irakiten. Irakin egindakoan, gehitu menda orriak eta txarpoil haziak. Itzali sua, eta utzi pausatzen estalita, 10 minutuz. Ondoren, nahastea txinatarrekin iragazi, aurrez desegin dugun txokolate zuriaren gainean.
‎Gehitu gurin urtua, eta ondo eragin. Azkenik, iragazi nahastea txinatarretik, eta utzi pausatzen hozkailuan ordu erdiz.
2014
‎Denbora guztian desikuzi behar da ura garbi irteten den arte, azaleko almidoiaren arrastorik gabe. Arroz esnea kendu ondoren, utzi pausatzen sareta fineko iragazki batean 30 minutuz. 3 Egostea.
‎Solomo haragia zatitu, zati txikitan zatitu eta gatza, baratxuria, olio pixka bat eta piperrauts gozo bat bota. Frijitua eginda dagoenean, gehitu haragi ontzutua, eta tomate koilarakada batzuk ukitu mingarriarekin, eta utzi pausatzen betegarria hoztu arte (masaren gainean gehituz gero, berotik kenduko litzateke). Masa luzatu eta 10 cm-ko diametroko zirkuluetan moztu.
2016
‎Kontu handiz eta egurrezko koilara batekin nahastu, gazta desegin dadin. Berehala oilasko pasta barazkiekin zerbitzatuko dugu, eta ez utzi pausatzen, tipulin apur bat gainean duela lehortu ez dadin.
2018
‎Mugitu hagaxkekin erabat disolbatuta egon arte. Gehitu tofua, itzali sua eta utzi pausatzen. Ondoren, gehitu barazkiak (ilarrak, artoa, brokolia eta zainzuria, desizoztu gabe) eta txikitu robot baten laguntzarekin, krema fin bat geratu arte (nahi bezala).
2022
‎• estali ontzi hori eta utzi pausatzen sei zazpi orduz, sukaldeko bazter epel batean;
2023
‎Jaitsi egosketaren intentsitatea su motelean, eta utzi egosten bi orduz, kazola normal batean bada, edo 40 minutuz, presio eltzea bada, garbantzuak bigun egon arte. Ondoren, atera ontzia sutatik eta utzi pausatzen. Kazola pixka bat hozten denean, kendu barazkiak, pasatu irabiagailutik eta gehitu berriro zopa egosteko saldan garbantzuekin.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia