Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 10

2007
‎Dueroko Erriberan, bereziki aparta da. Berotu ardoa azukrearekin, gehitu limoi zukua eta kanela adaxkak, eta utzi egonean. Hauek dira Aste Santuko ekitaldi guztiak sakonago sentiarazten dituzten ohiko platerak.
2008
‎Zartagin beroan (aurreko tipula eta patatak frijitzeko olio pixka batekin) tortilla su baxuan egosi bi aldeetatik. Gatzatu ondoren, atera zartaginetik eta utzi egonean, epeldu arte. Zatitu erditik aizto luze batekin, kanpora osorik gera ez dadin.
2012
‎Bola hartzitua berriro oratu, eskumuturra biratuz, bola mehe bat gera dadin. Berriro ere, estali eta utzi egonean; oraingoan, ordubete, aurreko leku eta modu berean. Bola txikiagoak ateratzen ditugu, ogi luzangak osatuz, eta zeharka ebaki ez oso sakonak egiten ditugu.
‎Bigun daudenean (zulatu sardexka batekin), atera kontu handiz lapikotik izterrak, eta bereizi berriro lapikoan jartzeko, hartu kontu handiz eltzean dagoen kipula (bits arekin) eta txikitu irabiagailuan baratxuriekin batera (2 gordin eta 2 frijitu), gibel frijitua (kontuz ibili frijitzean! ), almendra frijituak, perrexila (txikitua), arrautzen gorringoa (egosiak) eta eltzearen salda pixka bat; xehatu ondoren, jarri lapikora izterrekin batera, eta eman irakinaldi bat; utzi egonean, eta, zerbitzatu behar direnean, berotu, ez itsats dadin. Oharra:
2014
‎Untxia kozinatuta dagoela egiaztatu ondoren, sartu lapikoan aurrez prestatutako menestrako barazkiak. Multzoari 5 minutuko irakinaldia eman, gatz puntua probatu eta, ondo badago, zerbitzatu baino ordubete lehenago utzi egonean (lapikoa estalita, gisatuari gorputz gehiago har diezaion).
2015
‎Prestatzeko 15 minutu igaro ondoren, ontzia su baxuan eduki, oilar xerrak sartu eta minutu batez kozinatuko dugu. Kendu sutatik, estali eta utzi egonean 8 minutuz. Moztu kipula xerra mehetan; cherry tomatetxoei ebaki txiki bat egingo diegu azalean, eta zainzuri berdeak garbituko ditugu punten aurreko aldea bakarrik utzita, hori baita zailena.
2019
‎Nahasi irina eta ura kantitate berdinetan, masa likido peroespesa bat geratu arte. Estali eta utzi egonean 24 orduz, ahal dela leku epel batean. Bigarren eguna.
2020
‎100 g irin integral eta 100 ml ur. Nahastu eta utzi egonean. Hurrengo astean urrats horiek errepikatzen dira, eta okindegiaren arabera, “nahasketa usteldu egingo da, eta hilaren 7tik 10era bitartean legamia bihurtuko da, baina oraindik ahul egongo da ogia egiteko; egun batzuk gehiago ematea gomendatzen da”.
2022
‎Aparte, zabaldu txirlak baratxuri pixka batekin zartaginean Ireki ondoren, perrexil xehatu pixka bat gehitu. eta bota babarrunen gainera, eta utzi 10 minutuz poliki poliki irakiten txirlekin. Atera sutatik eta utzi egonean, estalita, zerbitzatu baino hamar bat minutu lehenago. Babarrunen nutrizio onurak Espainiako Nutrizio Fundazioak (FEN) dioenez, babarrunak gure dietako bost lekale proteikoenetako bat dira (landare proteinen iturri nagusia), eta hala dira proportzio horretan eta ordena horretan; soja, %36, altramukeak, %36 (komeni da gogoratzea zein diren proteina begetalak).
‎Orduan, indioilar zatiak atera, saltsa birrindu eta maikena pixka batekin ligatzen da krematsu gera dadin. Sartu berriro indioilar zatiak saltsan, eman irakinaldi bat, jarri gatz puntuan eta utzi egonean 30 minutuz, sutatik kanpo, eta estali lapikoa. Basmati arroz salteatuarekin zerbitzatu.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia