2007
|
|
Dueroko Erriberan, bereziki aparta da. Berotu ardoa azukrearekin, gehitu limoi zukua eta kanela adaxkak, eta
|
utzi
egonean. Hauek dira Aste Santuko ekitaldi guztiak sakonago sentiarazten dituzten ohiko platerak.
|
2008
|
|
Zartagin beroan (aurreko tipula eta patatak frijitzeko olio pixka batekin) tortilla su baxuan egosi bi aldeetatik. Gatzatu ondoren, atera zartaginetik eta
|
utzi
egonean, epeldu arte. Zatitu erditik aizto luze batekin, kanpora osorik gera ez dadin.
|
2012
|
|
Bola hartzitua berriro oratu, eskumuturra biratuz, bola mehe bat gera dadin. Berriro ere, estali eta
|
utzi
egonean; oraingoan, ordubete, aurreko leku eta modu berean. Bola txikiagoak ateratzen ditugu, ogi luzangak osatuz, eta zeharka ebaki ez oso sakonak egiten ditugu.
|
|
Bigun daudenean (zulatu sardexka batekin), atera kontu handiz lapikotik izterrak, eta bereizi berriro lapikoan jartzeko, hartu kontu handiz eltzean dagoen kipula (bits arekin) eta txikitu irabiagailuan baratxuriekin batera (2 gordin eta 2 frijitu), gibel frijitua (kontuz ibili frijitzean! ), almendra frijituak, perrexila (txikitua), arrautzen gorringoa (egosiak) eta eltzearen salda pixka bat; xehatu ondoren, jarri lapikora izterrekin batera, eta eman irakinaldi bat;
|
utzi
egonean, eta, zerbitzatu behar direnean, berotu, ez itsats dadin. Oharra:
|
2014
|
|
Untxia kozinatuta dagoela egiaztatu ondoren, sartu lapikoan aurrez prestatutako menestrako barazkiak. Multzoari 5 minutuko irakinaldia eman, gatz puntua probatu eta, ondo badago, zerbitzatu baino ordubete lehenago
|
utzi
egonean (lapikoa estalita, gisatuari gorputz gehiago har diezaion).
|
2015
|
|
Prestatzeko 15 minutu igaro ondoren, ontzia su baxuan eduki, oilar xerrak sartu eta minutu batez kozinatuko dugu. Kendu sutatik, estali eta
|
utzi
egonean 8 minutuz. Moztu kipula xerra mehetan; cherry tomatetxoei ebaki txiki bat egingo diegu azalean, eta zainzuri berdeak garbituko ditugu punten aurreko aldea bakarrik utzita, hori baita zailena.
|
2019
|
|
Nahasi irina eta ura kantitate berdinetan, masa likido peroespesa bat geratu arte. Estali eta
|
utzi
egonean 24 orduz, ahal dela leku epel batean. Bigarren eguna.
|
2020
|
|
100 g irin integral eta 100 ml ur. Nahastu eta
|
utzi
egonean. Hurrengo astean urrats horiek errepikatzen dira, eta okindegiaren arabera, “nahasketa usteldu egingo da, eta hilaren 7tik 10era bitartean legamia bihurtuko da, baina oraindik ahul egongo da ogia egiteko; egun batzuk gehiago ematea gomendatzen da”.
|
2022
|
|
Aparte, zabaldu txirlak baratxuri pixka batekin zartaginean Ireki ondoren, perrexil xehatu pixka bat gehitu. eta bota babarrunen gainera, eta utzi 10 minutuz poliki poliki irakiten txirlekin. Atera sutatik eta
|
utzi
egonean, estalita, zerbitzatu baino hamar bat minutu lehenago. Babarrunen nutrizio onurak Espainiako Nutrizio Fundazioak (FEN) dioenez, babarrunak gure dietako bost lekale proteikoenetako bat dira (landare proteinen iturri nagusia), eta hala dira proportzio horretan eta ordena horretan; soja, %36, altramukeak, %36 (komeni da gogoratzea zein diren proteina begetalak).
|
|
Orduan, indioilar zatiak atera, saltsa birrindu eta maikena pixka batekin ligatzen da krematsu gera dadin. Sartu berriro indioilar zatiak saltsan, eman irakinaldi bat, jarri gatz puntuan eta
|
utzi
egonean 30 minutuz, sutatik kanpo, eta estali lapikoa. Basmati arroz salteatuarekin zerbitzatu.
|