2002
|
|
Lizunek ez dute jarduerarik izango oxigenorik ez badago; beraz, nahikoa da atmosfera babeslea deritzonean ontziratze hutsarekin arrisku hori saihesteko. Hori dela eta, airez beteta dagoela ematen ez duen poltsa bat, nolabaiteko trinkotasunekoa, edo poltsaren zati bat edo guztia lizunduta duena identifikatzea baztertu egin behar da, babes sistema galtzeko eta elikagaian mikotoxinak
|
sortzeko
arriskua baitago. Azkenik, elikagai hori etxera iritsi eta kontsumitzeko irekitzen denean, kontuz ibili behar da kontsumitu gabeko hondakinekin.
|
2007
|
|
Berriro ureztatu aurretik, komeni da substratua lehortu arte itxarotea eta ordu batzuk pasatzen uztea Faktore garrantzitsu bat substratua erabat lehortu arte itxarotea da, eta ordu batzuk pasatzen uztea berriz ureztatu aurretik. Arau hori betetzen ez bada, alea erasotzen duten onddoak edo parasitoak
|
sortzeko
arriskua dago. Hezetzeko unerik egokiena klima epelago bihurtzen denean izaten da; izan ere, urak landarearen “ukimena” sentsibilizatzen du, hau da, ez dira egun betean ureztatu behar udan eta gauean, neguan.
|
2011
|
|
Botoxa edo toxina botulinikoa sei hilabetetik behin edo urtean behin ematen diote gaixoari, eta ez dauka kontraindikazio edo arrisku askorik, salbu eta eritasun neurokuskularrentzat (miastenia gravis delakoarentzat, adibidez), edo gehiegizko gernu debekua
|
sortzeko
arriskua egon litekeenean.
|
2012
|
|
Nola kendu kaparrak Akainak ezin dira edozein modutan atera. Parasitoaren zati bat animaliaren azalari itsatsita geratzeko eta infekzioak
|
sortzeko
arriskua dago. Kaparra nola kendu ez badakigu hobe da albaitariarengana joatea.
|
2016
|
|
Baina noiz garbitu zen azken aldiz erabilitako kafe kapsulak erortzen diren erretilua? Elikagaiekin kontaktuan jartzen den edozein gauza bezala, bakterio patogenoak
|
sortzeko
arriskua dago, manipulatu eta modu egokian garbitzen ez bada. Erabilitako kapsulak uzten diren erretilua da atal delikatuenetako bat, bakterio kaltegarriak pilatu baititzake, duela gutxi argitaratutako azterketaren arabera.
|
|
Loaren arazoa aldatu egiten da aste gutxiko haurtxoetan, eta, gau “txarra” gauarekin, nekatuago eta suminago egoten dira gurasoei. Gainera, gurpil biziotsu bat
|
sortzeko
arriskua dago: haurrak hurrengo egunean lo egin ahal izateko lo egiten uzten badu, hurrengo gaua aurrekoaren berdina izateko aukera areagotzen da.
|
2018
|
|
karandaev Taperoei bizitza gehiago emateko bost keinu 1 Ez itxaron etxera iritsi arte. garbitu. Elikagaiaren koipea jaten oraintxe jan daiteke gainazal plastikoa bere substantziengatik itsaskorrak, batez ere denean hoztu egiten da, eta
|
sortzeko
arriskua dago usain txarrak eta bakterio populazioak. Hobe duzu tupper a jan eta berehala garbitzea.
|
2022
|
|
Imagen: vika imperia550 Latexezko eskularruak erabiltzea ez da gomendagarria janariaren tratamendurako, kontsumitzaileen artean erreakzioren bat
|
sortzeko
arriskua baitago. Erakundeak azaldu duenez, latexa elikagaiekin kontaktuan jartzen bada, erantzun anafilaktikoak (alergia orokorrak) eragin diezazkieke produktu honekin sentsibilizatuta dauden pertsonei, baita produktua prestatu ondoren ere.
|