2005
|
|
Latx arrazako ardi esne gordinez egina betiko moduari jarraiki, eta osasun aldetik zorrotz kontrolatua, Idiazabal gazta
|
munduko
gaztarik onenetakoa da gaur egun. Eta aurten Lizarrari egokitu zaio lehiaketa babestea, punta puntako 40 gaztagileri abegi eginik.
|
2008
|
|
Urte luzeak iraun duen prozesuan, Idiazabal gaztak erdietsi dituen kalitate mailak ia eskuraezinak izango lirateke beste edozein gazta ekoizlerentzat. Idiazabal gazta
|
munduko
gaztarik onena dela frogatzen duten garaipen ikurren bilduma luzea ikusi besterik ez da egin behar, hori horrela dela egiaztatzeko. Ardi latxaren hobekuntza genetikoa, gaztandegien modernizazioa, gaur egungo teknologien erabilera, artzainen prestakuntza, eta batez ere, artzaina izatearen harrotasuna berreskuratu izana dira Idiazabal gaztaren arrakasta azaltzen duten arrazoietako batzuk, ekoizleen ilusio eta dedikazioarekin batera.
|
2009
|
|
Idiazabal gaztaren barne ezaugarriak ezagutzen ez dituenak, gazta hau dastatzen duenean, kalitate ezin handiagoko produktu batez gozatzen du...:
|
munduko
gaztarik onenetako bat jaten du eta. Baina artzainak, ekoizleak, prestatzaileak, ardi latxen bazkalekuak, e.a. ezagutzen baditugu, hau da, Idiazabal gaztak berekin dakarren guztia ezagutuz gero, haren balioa areagotu egiten da.
|
|
34 herrialdetako 2.440 gazten artetik Idiazabal jatorri izenaren artzainek 11 urrezko domina, zilarrezko 9 eta brontzezko 8 irabazi zituzten. Hortaz, argi gelditu da berriz ere Idiazabal
|
munduko
gaztarik onenetako bat dela.
|
2011
|
|
Euskadiko standaren beste berrikuntza handia Idiazabal jatorri izenak antolatutako on line dasta izan da. Euskal gaztak ez du aurkezpen handirik behar, nazioarteko adituen iritziz
|
munduko
gaztarik onenetako bat da eta. Orain, komunikazio bide berriei esker, Idiazabal gazta sakonago ezagutzeko aukera eman zaie kontsumitzaileei.
|
2014
|
|
Laudorio ugari jasotzen ditu Idiazabal sor markako gaztak;
|
munduko
gaztarik onena dela ere esaten dute batzuek. Bihar ere, Ordizian egingo den lehiaketa entzutetsuan, batzuek eta besteek goretsiko dituzte haren ezaugarriak.
|
2016
|
|
Gazta hau egin ahal izateko egunero lan egiten duten artzainei eskaini nahi diet saria, eta hil zen aitari». Hasierako ezustea pasatuta, oso pozik mintzatu zen atzo Peio Etxeleku, Heletako (Nafarroa Behera) Agour gaztandegiko burua,
|
munduko
gazta onenen txapelketan bigarren gertu ostean. «Euskal gazta guztien saria da hau, eta espero dugu haientzat ere bultzada bat izatea.
|
|
«Aniztasun handiagoa dago». Guztira, 35 herrialdetako 3.060 gazta lehiatu ziren.Norvegiara lehen sariaHain zuzen ere, herenegun
|
munduko
gazta onenaren saria irabazi zuen Norvegiako Kraftkar gaztak jaso zuen atzo ere lehen saria. «Harro» agertu ziren berriro irabazteagatik.
|
2021
|
|
" Jose Mari Jauregi, Elisabeth Gorrotxategi eta euren seme Arkaitz eta Gaizkak artzaintzan jarduteko aurrerapausoa eman ez ezik, kalitatezko gazta egiteari ekin zioten, tradizioz beteriko prozesuari euren ukitu bereizgarria emanez", goraipatu du Artzai Gazta Elkarteak. " Idiazabal Gazta jatorri izendapeneko gaztandegiak berriz ere
|
munduko
gazta onenen artean sarituak izan dira, bere kalitate handia ziurtatuz eta gure gaztaren izen ona nazioarte mailan zabalduz".
|