Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 10

2001
‎Nutrizio propietateak ahalik eta gehien kontserbatzeko, erosi ondoren, ahalik eta denbora laburrenean leku fresko eta lehorretan gordetzea gomendatzen da, argitik babestuta eta janaria prestatzeko orduan: ez jarri uretan, ez egosi denbora askoan, ez ur askorekin, eta, ahal dela, egosi edo prestatu bere azalarekin, eta presio eltzea erabili. Zati berdeak dituen patata zaharregiak baztertu egin behar ditugu, solanina izeneko alkaloide toxikoa baitute.
2012
‎Hauxe da pasta egosteko modu egokia: 100 gramo pasta bakoitzeko, jarri ur litro bat berotzen olio pixka batekin.
2014
‎9 Berogailuak, braseroak edo beroa sortzeko bestelako gailuak erabiltzen badira, ate edo leiho bat utzi behar da beti irekita. 10 Berogailuen gainean ez jarri urik urez. Karbono monoxidoaren bidezko intoxikazio sintomak antzematea Gas horren eraginpean egotea oso arriskutsua da.
‎Antxoak, tomate saltsa eta oliba beltzak dituzten espagetiekin, gure mahaian Mediterraneoko ohar bat emango dugu. Kazola handi bat jarri ura urarekin. Irakiten hasten zarenean, bota gatz lodia eta olio txorrotada bat edo koilarakada bat gurin.
‎Maja Zailagoa da mikrouhin labe batera sartzea etxetik kanpo dagoenean, baina, eskuz bada, irtenbide azkarra ere eskaintzen du. Biberoiak eta tetinak jarri urez betetako ontzi batean, eta potentzia handienean jarri 10 minutuz. Esterilizatzaile elektrikoa erabiltzea ere oso baliabide praktikoa da.
2016
‎Irudia: Subbotina Horretarako, zuritu erdi kilo sagar, desarmatu eta sutan jarri urez betetako edalontzi bat, konpota bat eratu arte. Behin bigunduta, 30 bat minutuz egosi ondoren, irabiagailu baten laguntzaz birrindu eta sagarren konpota hozten uzten dute.
‎Barraskiloak garbitu. Horretarako, kazola batean jarri ur hotzarekin eta ozpin zorrotada batekin, eta, gehienez, hiru aldiz garbitu urez eta ozpinez, garbi gera dadin. Ondoren, barraskiloak kazola zabal batean jarri, urez eta gatz pixka batez estaliak.
2019
‎Eskaini baso bat ur eguna hastean, eguna ondo hidratatuta hastea funtsezkoa dela gogoraraziz. Bazkaltzeko eta afaltzeko orduan, jarri ura mahaian, eta konta iezaiezu zenbateko garrantzia duen, organismoaren bidez, funtsezko mantenugaiak eta bitaminak garraiatzeko, garatzeko eta hazteko. Hidratatzeko moduari dagokionez, Quecedo doktoreak adierazi du oso gomendagarria dela ura edatea.
2020
‎Gehitu 300 g kalabaza ultraizoztu egosi, eta irabiatu pixka bat desegin arte. Azkenik, nahastea flanera irauli, karameluarekin, eta labean jarri urarekin. Labeak tenperatura baxuan egon behar du.
2022
‎Dilistak beratu gabe egin daitezke, eta lehenago hidratatu ez badira prestatzeko hainbat teknika daude. Adibidez, jarri ura eltze batean eta irakite puntutik gertu dagoenean, gehitu 5 gramo sodio bikarbonato ur litro bakoitzeko, eta, ondoren, gehitu dilistak. Kontuan hartu behar da, zuzenean, beratu gabe egiten badira, gisatua egosteko denbora aurreikusitako batez besteko denbora baino handiagoa izango dela.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia