2001
|
|
Nutrizio propietateak ahalik eta gehien kontserbatzeko, erosi ondoren, ahalik eta denbora laburrenean leku fresko eta lehorretan gordetzea gomendatzen da, argitik babestuta eta janaria prestatzeko orduan: ez
|
jarri
uretan, ez egosi denbora askoan, ez ur askorekin, eta, ahal dela, egosi edo prestatu bere azalarekin, eta presio eltzea erabili. Zati berdeak dituen patata zaharregiak baztertu egin behar ditugu, solanina izeneko alkaloide toxikoa baitute.
|
2012
|
|
Hauxe da pasta egosteko modu egokia: 100 gramo pasta bakoitzeko,
|
jarri
ur litro bat berotzen olio pixka batekin.
|
2014
|
|
9 Berogailuak, braseroak edo beroa sortzeko bestelako gailuak erabiltzen badira, ate edo leiho bat utzi behar da beti irekita. 10 Berogailuen gainean ez
|
jarri
urik urez. Karbono monoxidoaren bidezko intoxikazio sintomak antzematea Gas horren eraginpean egotea oso arriskutsua da.
|
|
Antxoak, tomate saltsa eta oliba beltzak dituzten espagetiekin, gure mahaian Mediterraneoko ohar bat emango dugu. Kazola handi bat
|
jarri
ura urarekin. Irakiten hasten zarenean, bota gatz lodia eta olio txorrotada bat edo koilarakada bat gurin.
|
|
Maja Zailagoa da mikrouhin labe batera sartzea etxetik kanpo dagoenean, baina, eskuz bada, irtenbide azkarra ere eskaintzen du. Biberoiak eta tetinak
|
jarri
urez betetako ontzi batean, eta potentzia handienean jarri 10 minutuz. Esterilizatzaile elektrikoa erabiltzea ere oso baliabide praktikoa da.
|
2016
|
|
Irudia: Subbotina Horretarako, zuritu erdi kilo sagar, desarmatu eta sutan
|
jarri
urez betetako edalontzi bat, konpota bat eratu arte. Behin bigunduta, 30 bat minutuz egosi ondoren, irabiagailu baten laguntzaz birrindu eta sagarren konpota hozten uzten dute.
|
|
Barraskiloak garbitu. Horretarako, kazola batean
|
jarri
ur hotzarekin eta ozpin zorrotada batekin, eta, gehienez, hiru aldiz garbitu urez eta ozpinez, garbi gera dadin. Ondoren, barraskiloak kazola zabal batean jarri, urez eta gatz pixka batez estaliak.
|
2019
|
|
Eskaini baso bat ur eguna hastean, eguna ondo hidratatuta hastea funtsezkoa dela gogoraraziz. Bazkaltzeko eta afaltzeko orduan,
|
jarri
ura mahaian, eta konta iezaiezu zenbateko garrantzia duen, organismoaren bidez, funtsezko mantenugaiak eta bitaminak garraiatzeko, garatzeko eta hazteko. Hidratatzeko moduari dagokionez, Quecedo doktoreak adierazi du oso gomendagarria dela ura edatea.
|
2020
|
|
Gehitu 300 g kalabaza ultraizoztu egosi, eta irabiatu pixka bat desegin arte. Azkenik, nahastea flanera irauli, karameluarekin, eta labean
|
jarri
urarekin. Labeak tenperatura baxuan egon behar du.
|
2022
|
|
Dilistak beratu gabe egin daitezke, eta lehenago hidratatu ez badira prestatzeko hainbat teknika daude. Adibidez,
|
jarri
ura eltze batean eta irakite puntutik gertu dagoenean, gehitu 5 gramo sodio bikarbonato ur litro bakoitzeko, eta, ondoren, gehitu dilistak. Kontuan hartu behar da, zuzenean, beratu gabe egiten badira, gisatua egosteko denbora aurreikusitako batez besteko denbora baino handiagoa izango dela.
|