2001
|
|
Lehenik eta behin, lokalen tamainak eta kokapenak garbitasuna erraztu dute eta espazio, argiztapen eta aireztapen nahikoa izan dute. Proiektuaren arabera, azala edo beste ehun batzuk (orratzak, elektrodoak, hortzak, xiringak edo tintak) zeharkatzen edo sartzen dituzten tresna eta materialak erabili eta botatzekoak izango dira beti, eta eskularruak erabiliko dira objektu
|
horiek
manipulatzeko. Bizarra mozteko eta bizarra mozteko tresnak ere erabilera bakarrekoak izango dira; beraz, ezin izango dira ohiko labanak erabili, eta larrua, biloa edo buru azala ukitzen duten objektu guztiak esterilizatu edo desinfektatu egin dira, arau zehatz batzuen arabera.
|
2002
|
|
Jarraibide horietan produktua diluitzeko zenbat ur behar den zehaztuko da, eta horren errendimendua 0’3 litrotik 0’5 litrora bitartekoa izaten da metro karratuko. Desinfektatzaile horiek osagai azidoak dituzte, erredurak eragin ditzaketenak eta arnasbideak narrita ditzaketenak; beraz,
|
horiek
manipulatzeko, segurtasun jantziak erabili behar dira, hala nola gomazko eskularruak, maskara, betaurreko bilgarriak eta gorputz guztia estaltzen duen arropa. Garbitzailea horman zehar zabalduko da ihinztagailu batekin Garbigailua gainazal osoan zabaldu behar da, presiopeko ihinztagailu baten bidez. Ondoren, igurtzi aldea nylonezko eskuila lodi batekin, eta utzi produktuari minutu batzuez eragiten.
|
2003
|
|
Haragi produktuek, haragi edo errai jangarriak manipulatzearen ondoriozkotzat hartuta, kutsatzeko arriskua dute, bai beren animaliaren beraren ondorioz, bai
|
horiek
manipulatzearen ondorioz. Tratamendu termikoen aplikazioak, produktua egonkortzeaz gain, arriskuak minimizatzen ditu.
|
|
Azterlanaren egileen arabera, emaitza hauek izan daitezke: «manipulatzaileek elikagaien higieneari buruz duten prestakuntza eskasa, jankideen kopuru handiak, janari multzo handiak aldez aurretik prestatzera behartzen dutenak, eta lokalek produktu
|
horiek
manipulatzeko eta kontserbatzeko duten espazio txikia». Nahiz eta emaitzak ez diren guztiz positiboak, 2001 urtera arte egindako beste azterketa batzuek ez betetze maila askoz handiagoa adierazten dute.
|
2004
|
|
Coca colaren gaiak sortu duen polemikagatik, esan daiteke mota horretako ur ontziratuen komertzializazioa, eta, bereziki, haien permisioa eta legezkotasuna, kontsumitzaileek gutxi ezagutzen dutela. Ur ontziratua Ontziratutako edari ura arautzen duen araudiak finkatzen ditu kontsumo orokorreko produktu
|
horiek
manipulatzeko, egiteko, zirkulatzeko eta merkaturatzeko arauak. Industrialari, merkatari eta, hala badagokio, ontziratutako edari uren inportatzaile guztiek bete behar dituzte.
|
|
Beti da gomendagarriagoa hodiak honda ditzaketen produktu kimikoen aurrean erremintak erabiltzea; hala ere, prozesua kontuz egiten ez bada, libragailuaren zati metalikoarekin ere zulatu ahal izango dira. Gainera, horrelako prozesuak egiteko produktu espezifikoak oso kaltegarriak dira larruazalarentzat; beraz, eskularruak erabili behar dira
|
horiek
manipulatzeko eta begiak babesteko. Ez da komeni likido kaustikoen nahasteak etxean egitea, oso konbinazio toxikoak izan baitaitezke.
|
2005
|
|
Horren bidez, administrazioak konpromisoa hartu zuen paziente zeliakoaren dieta osatzen duten elikagaien segurtasuna hobetzeko ekintzak garatzeko. Ildo horretatik, produktu
|
horiek
manipulatu behar dituzten enpresei zuzendutako Praktika Egokien Gida eta etiketak kontrolatzeko programa idazteko konpromisoa hartu zen. Izan ere, akordio horiek guztiek, zeliakoen elkarteek aktiboki parte hartu dutenek, kaltetuen bizi kalitatea hobetzeko joera dute.
|
2006
|
|
Poluitutako oilaskoa erabiltzen bada, kutsatze gurutzatuak gertatzen dira, batez ere etxean eta jatetxean. Kasu horretan, oilasko gordinaren poluzioa jatorrian kutsatu gabeko beste edozein elikagaitan amaitzen da, baina mikroorganismo
|
horiek
manipulatzean edo prestaketa eta/ edo kontsumo faseetan ukitzean heredatzen dira. Mikroorganismoa detektatzea Duela gutxi arte, elikagaiak kontrolatzeko erabili diren metodoak, funtsean, orain dela hamarkada batzuk funtsezko trazuetan diseinatu ziren berak izan dira.
|
2007
|
|
Asko izaten dira otordu oparoen ondoren, hala nola Eguberrikoak. Soberakin
|
horiek
manipulatzeko eta garbitzeko oinarrizko arau batzuk ezagutzeak gutxitu egiten ditu elikagaien ondoriozko toxiinfekzioen arriskuak. Garrantzitsuenetariko bat da kontserbazioko bi egunak ez gainditzea prestatzen denetik.
|
2008
|
|
Hala ere, itxaronaldia jantokian bertan egiten denez, leku hori ez da hain kontrolatua higienearen eta osasunaren ikuspegitik, eta kontsumitu aurretik berotu gabe (prestakin beroen kasuan), jankideen manipulazio maila handiarekin batera zerbitzatzen denean, toxikazio arriskua nabarmen handitzen da. Behar espezifikoak Higiene baldintza zorrotzak izateaz gain, bai instalazioei dagokienez (materialak, ekipoak, tresnak), bai elaborazio prozesu osoari dagokionez, lehengaiak erosi eta garraiatzeari dagokionez, bai
|
horiek
manipulatu, prestatu eta platerean jartzeari dagokionez, bufé motako zerbitzuak aurrez prestatutako platerak erakusteko instalazioak izan behar ditu, elikagaien kontserbazio egokia bermatzeko, haien beharren arabera. Ikus dezagun zer arrisku sor daitezkeen horrelako zerbitzuetan:
|
|
Orain arte egindako azterketetatik ondorioztatu denez, aluminioaren eguneroko esposizio dietetikoa aldatu egiten da biztanleria osoan, eta kontsumitzaile batzuk “arrisku handian” daudela diote. Orain arte egindako giza azterketa dietetikoek eta metodo analitikoek, EFSAren arabera, elikagai baten aluminio eduki osoa zehazten dute, baina ez konposatuena, eta horrek zaildu egiten du zehaztea zein diren substantzia horren iturri espezifikoak, hala nola elikagai gehigarriak, elaborazio edo biltegiratze prozesutik eratorritako kantitateak edo
|
horiek
manipulatzeko erabiltzen diren tresnak. Eginkizun neketsua.
|
|
Izan ere, osasun arazo larria izan liteke aukeratutako lekua irisgarria ez bada eta osasun zentro batetik urrun badago. Eramango den elikagaia ez ezik,
|
horiek
manipulatzeko tresna egokienak ere kontuan hartu behar dira, eta edateko uraren iturrietarako sarbidea bermatuta egon behar da.
|
2009
|
|
azidofiloek animalien urdailean pikorren digestioa hobetzeko aukera ematen dute; alkalofiloak, ingurune alkalinoetan bizitzeko gai direnak, lixibaren antzekoak, detergenteak egiteko edo “harria garbitzean” bake jantziak egiteko erabiltzen dira; ingurune hipergazietako halofiloak, berriz, petrolio hobietatik ateratako petrolio gordinaren kantitatea handitzeko erabiltzen dira. Era berean, ingeniaritza genetikoak aukera gehiago ere eskaintzen ditu, organismo
|
horiek
manipulatzeko aukera ematen baitu. Adibidez, Aeropyrum pernix gorputz adarrean aurkitutako protoglobina (hemoglobina forma primitibo bat) odol artifiziala sortzeko euskarri izan daiteke.
|
|
“Lan honek mekanismo zehatz bat proposatzen du; horren bidez, PI3K ibilbidea aldatzeak sinapsien funtzionamendu okerra ekar lezake, eta, ondorioz, narriadura kognitiboa”, adierazi du CSICeko ikertzaileak. Estebanek adierazi du oraindik oso goiz dela informazio berri horrek mekanismo sinaptiko akastun
|
horiek
manipulatu eta, agian, zuzendu ahal izango lituzkeen zehazteko, ez bakarrik Alzheimerrean, baita beste patologia kognitibo batzuetan ere. “Nolanahi ere, oinarrizko zientziari buruzko azterketa mota horrek lagundu egiten du gure funtzio kognitiboak kontrolatzen dituzten eta esku hartze terapeutikorako bide posibleei buruz orientatzen gaituzten oinarri molekularrak eta zelularrak disekzionatzen”, ohartarazi du zientzialariak.
|
2010
|
|
Objektu kopuruak erabakitzen du zenbat bilgarri eta zer ibilgailu mota erabiliko den leku batetik bestera eramateko. Baita objektu motak ere (delikatuagoak, astunagoak eta abar). azpimarratu du bilgarri material batzuk edo beste batzuk erabiltzen direla, baita
|
horiek
manipulatzeko behar den pertsona kopurua ere. Kasu batzuetan, etxebizitza igogailurik gabeko eraikin batean badago, edo garabia erabili behar bada, prezio gehigarria kobratuko da.
|
|
Hautsetan edo pikortsuetan saihestu beharreko ondorio nagusietako bat hezetasuna xurgatzeko joera da. Hori gertatzen denean, produktu horien partikulak elkarren artean krokatzen dira, eta, beraz, zaila da
|
horiek
manipulatzea, modu uniformean nahasteko gai ez direlako. Hori saihesteko, trinkotzearen kontrako substantziak erabiltzen dira, gehiegizko hezetasuna xurgatzeko elikagai gehigarriak.
|
2011
|
|
Hauek dira oinarrizko urratsak, ondoren azalduko ditugunak: landareen kontserbazio ona, garbiketa zorrotza eta
|
horiek
manipulatzeko tresna egokiak erabiltzea.
|
2013
|
|
Ezintasun fisikoa duen pertsona batentzat dauden oztopoak norberaren izaeraren araberakoak dira. Horiek etxetresna elektrikoen altueratik, irekitzeko sistematik edo kontrol aginteetatik igarotzen dira, azken
|
horiek
manipulatzeko erraztasuna, profil zorrotzak edo kontrasterik ez duten koloretako aparatuak, aginteak nabarmentzen ez diren tokietan. Neurri irisgarriak.
|
|
65 ºc tik gorako tenperaturan prestatu behar dira. Jaki
|
horiek
manipulatzeko erabili diren platerak eta tresnak garbitu egin behar dira, haragi prestatua jarri aurretik. E. coli:
|
|
Horrelako arriskuak saihesteko, komeni da jakin nahi diren manipulazio eta kontserbazio jarraibideak jarraitzea. Artikuluak azaltzen du zein diren elikagai
|
horiek
manipulatzeko baldintzak eta IV. gama terminoak zer adierazten duen.
|
|
svilenmushkatov Hipoteken baldintzak nabarmen alda daitezke, erreferentzia indizeetarako aurreikusitako aldaketen arabera. Hain zuzen ere, Europako Banku Zentralak uste du beharrezkoa dela erreferentzia mota batzuk aldatzea, hala nola euriborra edo libanoa, indize
|
horiek
manipulatu ondoren (bigarrenean batez ere), eta horrek hipotekatuekiko harremana desitxuratu du. Erreferentzia indizeen erreformak banku eta kutxek emandako zenbatespenen ordez datu errealekin ordezkatu nahi ditu Erreforma horren bidez, kalkulu oinarria mailegu tasetara aldatuko litzateke egindako benetako eragiketetan, egungo sistemaren ordez; izan ere, bankuen estimazioak erabiltzen ditu, beren artean dirua emateko zenbat ordaindu behar duten jakiteko.
|
2022
|
|
Laka horiek pintzelarekin edo pistolarekin aplika daitezke. Hidrofiloek ez bezala, nitrosek disolbatzaileak dituzte, eta, beraz,
|
horiek
manipulatzen diren gelak aireztatuta egon behar du. Prestakin horiez gain, laka eskuz ere presta daiteke.
|
2023
|
|
Tarantulak lurraldekoak eta oldarkorrak dira; beraz, ez da gomendatzen beren espezieko beste pertsona batekin batera bizitzea. Gainera, ez da komeni
|
horiek
manipulatzea. Laztantzen saiatuz gero, segundo batzuez egin behar da, eta mugimendua ilearen alde eta kontuz egin behar da, tarantulak mehatxu gisa interpreta baitezake, keinu afektibo baten ordez.
|