Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 18

2002
‎Garbiketa prozesua ez da konplexua, baina batzuetan denbora eta ahalegin handia eska dezake. Zementu hormako zikinkeria kentzea hidrologarigailu baten bidez Gainazal horiek garbitzeko modurik sinpleena makina hidrolinpiatzaile bat erabiltzea da. Ur zorrotadak horman egiten duen presioak horman inpregnatutako zikinkeria gehiena askatzen du.
2003
‎Artikulu horrek azaltzen du nola zaindu behar diren dutxetako eta bainuontzietako gortinak gehiago ez hondatzeko eta gehiago iraun dezaten. Nabarmentzekoa da bainugela aireztatzea garrantzitsua dela, hezetasuna eta gehiegizko tiratzeak saihesteko, eta horiek garbitzeko gomendioak ematen ditu.
‎Izan ere, beti daude agerian, baina teklekin haien ordez sartzea zailagoa da. Horretarako, nahikoa izango da alkoholarekin bustitako zapi leun bat edo gai horiek garbitzeko likido edo apar jakin bat erabiltzea. Jan edo edan ordenagailua erabiltzen den bitartean Teklatuan isuritako likido batek ez du balio Teklatua denbora gutxian zikintzeko modurik onena erabiltzen den bitartean jatea eta edatea da.
2004
‎Gustukoen ditugun arropak zerrendatuta edukitzeko eta beste denboraldi batean arazorik gabe kontserbatzeko, arroparen etiketei arreta pixka bat jartzea merezi du, horiek garbitzeko eta lisatzeko metodorik egokiena zein den adierazten baitute. Baina, oro har, kontu handiz erabili behar ez diren arropetarako, jarraibide erraz hauei jarraitu besterik ez da egin behar:
‎Oliba olio birjina estra oliba osasuntsuekin eta egoera ezin hobean egindako olioa da. Oliba horiek garbitu ondoren, oliba horiek ehotu egiten dira, ez harrapatzeko, eta olioa tenperatura baxuan ateratzen da. Ondoren, upeltegietan ontziratzen da, kontserbatzeko egokiak diren biltegietan, usainak eta zaporeak oliba berde edo helduaren ezaugarri sentsorialak desitxuratu ez ditzaten.
2006
‎Azkenik, lehortu egin behar da," usteldu eta erditu ez dadin". Gainera, gomendagarria da eskuoihal bat jartzea azpian, “gehiegizko ura xurga dezan”, azaldu du Interalfonbrako arduradun batek, osagarri horiek garbitzeaz eta lehengoratzeaz arduratzen denak. Ez da komeni amoniakoa bezalako produktuak erabiltzea edo kalteak pasatzen uztea.
‎. Alfonbratxoak: kontzesionarioek ia beti izaten dituzte moketa batzuk, eta horiek garbitzea oso zaila da. Gomazkoak ere badira, eta marrazki eta motibo ugarirekin aurki daitezke.
2007
‎Kabinek azken teknologia eta garbitzeko eta desinfektatzeko gailu automatikoak dituzte Horrela, publizitate euskarri gisa kudeatzen dituzten enpresen interes nagusia, komun horiek diseinuaren ezaugarri bikoitza eta azken teknologiako prestazioak dituzte. Kabina horiek garbitzeko eta desinfektatzeko gailu automatiko bat dute, erabiltzailea atera ondoren aktibatzen dena. Atea automatikoki ixten da eta, zerbitzuaren barruan inor ez dagoela kontrolatu eta egiaztatu ondoren, komunontzia eta lurzorua garbitzen eta desinfektatzen hasten da.
2009
‎Plastikoa, kristala, metala eta are altzairu herdoilgaitza ere, oso ugariak dira elikagaien arloan, eta bakterioak sortzeko substratu gisa jarduten dute. Horiek kentzeko orduan izaten den arazo nagusietako bat haietara iristeko zailtasuna da; batzuetan, bakterioak elkartu egiten dira, eta elikagaiak prozesatzeko hainbat lerroren parte diren arteka edo arrailetan bizi dira, eta leku horiek garbitzen zailak dira. Biofilmak ere aurkitu dira hozte sistemetan, lurzoruetan eta hustubideetan, hau da, elikagaiak ingurune hidrikoarekin elkartzen diren lekuetan.
‎Gainera, laneko gainazalak eta sukaldeko tresnak behar bezala garbitu behar dira. Halaber, elikagai gordinak erabili ondoren, tresna horiek garbitzea gomendatzen da. Modu seguruan jateko beste prebentzio neurri nagusietako bat egoste egokia egitea da, gutxienez 65º koa.
2010
‎Erosi eta etxera iritsi bitartean, ahalik eta denbora gutxien igaro behar da (bi ordu baino gutxiago). Ez da beharrezkoa elikagai horiek garbitzea, kontsumitzeko prest saltzen baitira. Ontzian adierazitako iraungitze data zehaztu behar da.
‎Garbitu behar diren geletatik janari hondarrak kendu behar dira; bestela, iragazkia buxatu egingo da eta garbiketa eskasa izango da. Plater eta mahai tresnetako janari hondarrak beroarekin koagulatu daitezke, eta horiek garbitzea zaildu. Beste puntu aipagarri bat piezak eta tresnak behar bezala jartzea da:
2011
‎Gainera, elikagaiak ez dira kutsatu behar garbitzean eta erabiltzen diren produktuek, hala nola garbigarri eta desinfektatzaileek, ez dute elikagaiekin kontaktuan jarri behar. Produktu horiek garbitu diren gainazalen birmoldaketa saihestu behar dute. Talde lana da, konstantea, eta, mantentze lan egokiekin batera, elikagaien segurtasuna eta kostuen optimizazioa bermatzen ditu.
2012
‎Garroen hondarrak itsatsita geratu badira, eskularruekin edo pintzekin kendu behar dira, edo ur gaziz arrastatzen saiatu. Gaza bat ozpinarekin bustitzeak ere lagundu dezake hondakin horiek garbitzen eta, gainera, toxinaren ekintza neutralizatzen. Ez da komeni kaltetutako gunea eskuoihal batekin edo hondarrarekin igurztea.
2015
‎Egoste metodo gehienetan iristen diren gradu horiei bakterio metaketak degradatzen hasten dira, eta gehiago egiten dute tenperaturari denboran eutsi ahala edo handitu ahala. Egosketa eraginkorra izan arren, horrek ez du esan nahi aurretik maneiatzeko eta higienerako jarraibide egokiak bete direnik, hau da, zikinkeria hondarrak edo bertan egon daitezkeen beste substantzia batzuk (oilaskoa izan ezik) garbitu behar dira, eta ez da komeni horiek garbitzea. Nola prestatu patogenoak kentzeko Bi minutuz 75 ºc tan janaria prestatu, patogenoak hil Elikagai gordin batzuek, hala nola haragiak edo berdurak, bakterio patogenoak izan ditzakete lurzoruaren poluzioaren ondorioz edo prestatzeko prozesuaren ondorioz.
2016
‎belchonock Nola izoztu barazkiak Ultraizozte prozesua barazkiak biltzen diren unean bertan hasten da, eta hortik lantegietara eramaten da, normalean laborantza lekuetatik minutu gutxira. Han, elikagai horiek garbitu egiten dira, izan dezaketen lurra eta zikinkeria kentzeko, eta eskalatzen dira (prozesu horretan, landarea ur irakinetan sartzen da minutu batzuetan), eta, ondoren, ultraizoztua (20 ºc baino gutxiagoko tenperaturan). Eta hori guztia segurtasun kontrol zorrotzak eginez egiten da.
2020
‎Erabili ondoren, gomendioen arabera ordezkatzea. Horretarako, funtsezkoa da lau ordutik behin aldatzea eta horiek garbitzea edo botatzea tokatzen den jakitea. Gure agendan idaztea noiz egin behar den (edo zenbat aldiz garbitu behar dugun) edo mugikorrean alarma bat jartzea baliagarria izan daiteke.
2021
‎Las zauriak katuetan ez dira arraroak, batez ere animaliak kanpora joateko aukera badu edo beste felido batzuekin borroka egitea. Ebaketa horiek garbitu eta desinfektatu egin behar dira, infekzioak eta animalientzako arrisku handiagoak saihesteko. Baina, nola sendatu katuaren zauria etxean modu sinplean?
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia