2008
|
|
Hala xedatzen du 8/ 1999 Legeak aldatutako 49/ 1960 Jabetza Horizontalaren Legeak. Araudi hori Espainia osoan dago indarrean, Katalunian eta Galizian izan ezik,
|
horiek
berezko legeria baitute jabetza horizontalaren arloan. Nolanahi ere, berankorren kobrantzari dagokionez, bi autonomia erkidegoetan jarraitzen den prozedura herrialdeko gainerako erkidegoetakoaren berdina da.
|
2012
|
|
Aholku osasungarria da oso fruitu lehor eskukada bat jatea, baita egunero ere (25 gramo inguru); fruitu lehor
|
horiek
berezko egoeran egotea komeni da, frijitu gabe edo bestelako prozesurik jasan gabe.
|
2015
|
|
Ez da harritzekoa, zenbaki horien aurrean, bankuek erabaki izatea beren interesak defendatzeko gaituta dauden kontuak mantentzea eta garatzea, baita eredu ohikoenetan ere. Banku produktu
|
horiek
berezko ezaugarriak dituzte, hartzaileen izaeratik sortuak, eta horien gastuak eta ordainketak zentraliza ditzakete. Horrez gain, beren zerga betebeharrak betetzeko beste abantaila bat ere badute, bai eta profesional nagusiak proposamen batzuetan itzuli ere.
|
2016
|
|
Salbuespenetan, ur mineralak eta elikadura arloko gehigarriak ageri dira,
|
horiek
berezko araudia dutelako, baita alkohol gradua %1, 2tik gorakoa duten edariak ere.
|
2017
|
|
Txokoa, txibia eta olagarroa neurrian jatekoak dira bi maskorrekoen aldean,
|
horiek
berezko joera baitute itsasoko kutsadura iragazteko (artsenikoa, gernuarekin 2 edo 3 egunean kanporatzen duguna).
|
2018
|
|
mikatza eta mina.Oliba motaren arabera, olio batzuk minagoak izaten dira eta badira mikatzagoak direnak ere.Seinale ona da mikaztasun edo min ukitu hori edukitzea, horrek zerikusia baitu herdoilaren aurkako substantzien kopuruarekin, eta ezaugarri onak dira.Gehienean, oliba olio birjina guztiek izaten dute min ukitu bat, batez ere zukua atera berritan.Gero, denborarekin, ukitu min hori ere urritu egiten da.El porqu? del refinadoINPERFEKZIOA DESAGERRARAZI... ETA KARISMA ERE BAIOlio
|
horiek
berezko garbitasuna izaten dute, ez zaie garbitzeko edo arazteko prozesurik harrarazten, eta hain zuzen horregatik daukate beste batzuek baino kalitate hobea.Orduan, zergatik jardun olioak fintzen. Berotan presioa emanez lortzen direnek edo maila gutxiko fruituetatik ateratzen dituztenek akats dezente izaten dute, bai kimikoak eta bai usaimenari eta dastamenari dagozkionak ere (eta azidotasun han... oliba olioa jartzen du (aceite de oliva besterik gabe) edo oliba olio findua (aceite de oliva refinado). Akatsak kentzeko, prozesu kimikoen bidezko tratamenduak ematen dizkiete disolbatzaileekin.Eragozpena izaten da, prozesu horretan ere, galdu egiten dutela bere dohainen zati handi bat.Olio neutro bat lortzen dute findu ondoren, zaporerik eta usainik ez duena ia, eta oliba olio birjina eransten diete saldu ahal izateko.Olibaren azken hondarrekin egiten da oliba patsaren olioa, eta gero findu egiten dute.Bigarren prozesu hori eman ondoren, gantz osasungarria gelditzen da, baina falta izaten ditu osagai minoritarioak, zeinak, zaporea eransteaz gain, olio birjinek dauzkaten ezaugarri osasungarrietako asko ere ematen duten.Hori dela eta, oliba patsarekin egindakoei oliba birjina eransten diete bukaeran, zaporea emateko.Baina horrek ez du esan nahi oliba patsaren olioa ez denik osasunerako edo ez denik hartu behar.Ikerketa Zientifikoen Kontseilu Gorenak (CSIC) berriki egin duen ikerketa baten arabera, olio horrek baditu ezaugarri osasungarri batzuk hain zuzen, azido oleikoen ugaritasuna, eta aukera ona da elikagaiak frijitzeko.Ikerketak aztertu egin du oliba patsaren olioak zer nolako osaera duen, eta zenbait proba egin ditu ikusteko nola moldatzen den frijitzeko garaian.Ekainean aurkeztu zituzten emaitzak, eta honako ondorio hauek atera daitezke:
|