2004
|
|
Kontrol mekanismo ohikoenen eta arriskua ebaluatzeko erreferentziak lor ditzakegun mekanismoen artean, agintari eskudunek itsaski bilketako urak gainbegiratzea nabarmentzen da, «laginketa jarraituko plan» direlakoen bidez. Plan horien helburua da itsaskiak biltzen diren uren kalitatea zehaztea. Uren mikrobio kargaren arabera, zona itsaskilari
|
horiek
A, B edo C gisa sailkatzen dira. Sailkapenaren arabera, han bildutako produktuak arazteko beharra ezartzen da.
|
2005
|
|
eta nabizek hesteetako igarotzea errazten dute, eta, beraz, saihestu edo hobetu idorreriaren sintomak. Gainera Barazki
|
horiek
A probitamina kopuru nabarmena dute, eta gorputza A bitamina bihurtzen da. Bitaminek funtzio interesgarriak dituzte ehunen mantentze lanetan, erresistentzia frontean parte hartzen baitu infekzioei eta nerbio sistemaren funtzionamendu egokiari.
|
2006
|
|
– Hozkailurik onena kontsumo txikikoa da. EGIA Hozkailu
|
horiek
A edo B energia etiketarekin seinalatzen dira. Aukera egokia dira, energia elektrikoaren %60 aurrez baitezakete modelo zaharragoekin alderatuta.
|
2009
|
|
Trinidad Jiménez Osasun eta Gizarte Politikako ministroak ebazpen horren garrantzia nabarmendu du, eta horrek “biztanleria osoari eragiten dioten neurri koordinatuak” eskatzen ditu. Urtaroko gripea eta A/ H1N1 birusa bi kutsatze mota desberdin direla onartu duen arren, Jimenezek erabaki mota
|
horiek
A gripearen inguruan ohiko neurriak hartzeko bidea mugatzen dutela uste du. A gripearen kutsatze indizeari dagokionez, ministroak Cadena Ser-i egindako elkarrizketa batean nabarmendu zuen Espainia altutzat har daitezkeen mailen azpitik dagoela.
|
2011
|
|
Puntu horiek oso garrantzitsuak dira sukalde baten kudeaketan, eta berezitasun bat eskatzen dute haren garapenean eta kontrolean, eta hor eman dezake bere profesionaltasuna dietista nutrizionistak. Egoera
|
horiek
a priori kontrolatzen ez badira instalazioaren hasierako proiektuan, gero porrot egin duten proiektuen ondorio dira, eta birmoldaketak egitera eta enpresei karga ekonomikoak jartzera behartzen dute. Zein dira lehengoratzeko instalazioetan antzemandako akats ohikoenak?
|
2021
|
|
Eroski Consumer Ezkerreko grafikoan ikus daitekeenez, letra hoberenak dituzten produktuen salmenta partaidetzak nabarmen egin du gora (2,46 puntu igo dira A eta B letretan, eta horixe galtzen dute ia D eta E letrek, C letra ia laua baita). Partaidetza
|
horiek
A eta B produktuen salmentetan ia bost puntu gehitzeari eta D eta E produktuetan 10 puntu baino zertxobait gehiago atzeratzeari dagozkie, eskuineko grafikoan ikus daitekeen bezala. Datuak oso adierazgarriak dira (ia 2.000 produktu 1.000 saltokitik gorako merkataritza sare batean, elkarren segidako bi urtetan), eta horrek ez du zalantzarik Igarabak kontsumitzaileen aukeraketan duen eragin onuragarria.
|