Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 12

2002
‎Ondoren, goma laka (ezkatatan) alkohol etilikoan disolbatzen da, panpina prestakin horrekin bustitzen da eta higigarriaren azalean aplikatzen da mugimendu zirkularren bidez. Azkenik, kotoi garbi bat pasatzen da heze dauden eremuetatik. Garbitzeko erabilitako oihalek leunak izan behar dute altzarian markarik ez uzteko Altzari mota hori garbitzeko beste aukera bat da trementina olioaren bi zati erabiltzea, bata 95º ko alkoholarekin eta bestea linazi olioarekin. Nahastean kotoi bat busti eta altzariaren gainazala harekin igurtzi.
2004
‎Irudi geometrikoekin edo beste motibo batzuekin ere apaindu daitezke. Gainera, azalera oso leuna da, eta horrek asko errazten du lurzoru mota hori garbitzea. Merkatuan dauden gresezko baldosa gehienak karratuak dira, 60 x 60 cm artekoak.
2008
‎Kentzeko zailak izaten dira orban horiek, nahiz eta gero inguru hori garbitu.
2009
‎Ur hori garbitu eta araztu egiten dute gero, eta horrela lortzen dute partikula isuria mugatzea, legeak ezartzen dituen mailetara ekartzea, hain zuzen.
‎“Zaborraren” ahalmena Elikagai industriak ikusi du hondakin organiko horiek berrerabiltzeak balio handiko produktuak sortzen dituela Hondakin organikoen elikagai industriarako aprobetxamendu jarduera horren barruan, Bove proiektua (Andaluziako adituek eta Innofood enpresak osatzen dute) lanean ari da inguru horretan sortzen diren nekazaritzako elikagaien azpiproduktuak erabiltzeko. Orain arte, eta Innofood en arduradunen arabera, lortu da, adibidez, galletak edo ogia bezalako elikagaiak hobetzea, zuntza lortuz, edo fruta hori garbitzeko uretatik datorren aran zuku kontzentratua egitea, eta propietate antioxidatzaileak dituen edari gisa baloratu da. Testuinguru horretan sortu zen 2005ean, Europar Batasunean, REPRO (Reducing Food Processing Waste) proiektua, hiru urtez nekazaritzako elikagaien azpiproduktuei balio berri bat emateko metodoak garatu dituena.
2010
‎Osasunaren Mundu Erakundeak (OME), Pazientearen Segurtasunerako Mundu Agentziak eta, Espainian, Osasun Sistema Nazionalaren Kalitate Agentziak Eskuen Higienearen Nazioarteko Eguna izendatu zuten maiatzaren 5ean, mundu guztiko biztanleak keinu sinple horren garrantziaz kontzientziatzeko. A gripearen pandemiak iraun zuen hilabeteetan, osasun agintariek bereziki nabarmendu zuten garrantzitsua zela gorputzaren zati hori garbitzea, infekzioa kutsa ez zedin; izan ere, infekzioa eskuz edo gainazal zikin bat ukituz transmiti zitekeen. Adineko pertsonek maiz erabili behar dituzte oliotan aberatsak diren krema hidratatzaileak Osasun kanpaina horiek alde batera utzita, neurri horrek ohitura osasungarria izan luke eguneroko bizitzan, eta behin baino gehiagotan errepikatu litzateke, otordu bakoitzaren aurretik gutxienez, edo edozein pertsonak eraman ditzakeen mikrobioekin kutsa daitezkeen elikagaiak manipulatzean, animalia edo objektu zikin bat ukitu ondoren, sudurra irentsitakoan eta konketara joatean.
‎Salda bat argitzeko, prestaketa hori garbitu behar da, bai txahal haragia, bai hegazti haragia. Irakitean, azalerako ezpurutasunak kendu eta kendu egin behar dira, bai apar ontzi batekin, bai arrautza zuringozko bola batekin eta haragi xehatuarekin.
2015
‎Zaborraren zaborraren %80 plastikoa da, 3,5 milioi tona baino gehiago pisatzen du eta 3,43 milioi km2 ko azalera du. Tamaina hori garbitzeko, berez ez da aukera bideragarria. Orban handi hori ez da existitzen den bakarra.
2017
‎Errealitate horrekin batera, Elikadura Arau Britainiarren Agentziak (FSA) beste behin ere gogorarazi du oilasko gordina hartzeak dakartzan arriskuak. Oilasko sashimiaren arriskuak zein diren azalduko digu artikuluak, zergatik ez duen haragi hori garbitu behar eta nola murriztu arriskuak elikagai horrekin.
2022
‎kobrea, eltzeak eta lakioak asko estimatzen dituzte sukaldeko adituek, material hori bero eroale bikaina baita, eta, horri esker, jakiak uniformeago egosten dira. Artikulu honetan, material hori garbitzeko eta distirarazteko aholkuak ematen dizkizugu.
2023
‎Biskosa. Zuntz artifizial hori garbitzean, lehortzean eta lisatzean biltzen da. Gainera, erraz zimurtzen da, eta, beraz, ez dago zalantzarik:
‎Babes kremak erabili. Produktu hauek pixoihalaren dermatitisari aurrea hartzen laguntzen dute, baita eremu hori garbitzeko produktu leun eta ez narritagarriei ere. Gehiegizko hezetasuna saihestea.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia