2003
|
|
Saiakuntzaren hasieran, pazienteen artean bi talde egin ziren, erabat ausaz. Talde batek Kaiku etxearen Benecol izeneko jogurta kontsumitu zuen bitartean, eta
|
honen
osagai nagusietako bat landare estanola da, besteek plazeboa hartu zuten, hau da jogurt berbera, baina bere osagai aktiborik gabe. Hiru asteren buruan, berriro ere kolesterolaren odoleko mailak analizatu ziren, eta emaitzetan ikusi zen landare estanolarekin hornitutako jogurta kontsumitu zutenei asko jaitsi zitzaiela kolesterol txarra, LDL kolesterola alegia.
|
2005
|
|
Akaberetan aipagarriak dira satinatuak, distira edo matea, baita akabera testurizatuak dituzten produktuak ere. Pintura
|
honen
osagai nagusia erretxina akrilikoa edo binilikoa da. Osagai horrek egoera onean dagoen produktuaren iraupena luzatzen du.
|
2010
|
|
Teknika hau betidanik erabili da ehiza eta arrantza produktuekin. Saltsa
|
honen
osagai nagusia ozpina da, baina ba murgiltzen den eta askotan han bertan egosten den. Era berean, posible da elikadaude beste batzuk ere:
|
2013
|
|
Bigarren plater begetarianoa. «Haragi begetalak» (seitan, tempeh, soja testurizatuko proteina edo tofua) dira plater
|
honen
osagai nagusiak, zapore eta gogo begetarianoagoetarako. Paraje ikusgarri batean, kinokoa da errezeta erraz bat, seitan erregosia eta artoa dituena.
|
2014
|
|
Karrozerian erabiltzen diren mastikak sailkatzeko, haien ezaugarriei eta konposizioari erreparatuko diegu. Nagusiki, poliesterrezko mastikak, nitrozelulosikoak edo akrilikoak aurki ditzakegu.Poliesterrezko mastikaMastika mota
|
honen
osagai nagusiak diluitzaile erreaktibo batean (adibidez, estirenotan) disolbaturiko poliesterrezko erretxinak eta karga betegarriak izaten dira.Produktu hori lehortzeko, bentzoil peroxidoa oinarritzat duen aktibatzaile edo gogortzaile bat erabiltzen da; pisuaren% 2 edo 3 ko proportzioan behar bezala nahastuz gero, gutxi gorabehera 20 minututan onduta egongo da.Egoera oretsuan daudenean, masti... Hala ere, mastika lehortzen denean berriro pinta daiteke inprimazio mota horrekin; adibidez, mastika lixatu ondoren txapa zati txikiren bat agerian geratzen bada.Mastika jarri behar bada, txapa herdoiltzetik babesteko, mastikaren azpian epoxi inprimazioa edo inprimazio kromofosfatatzailea eman daiteke, mastikaren katalizatzaileak ez baitio eragiten.Poliesterrezko mastika finek edo dentsitate txikikoek, pisu espezifiko txikiko mastika ere deitzen zaienak, mastika unibertsalek baino erretxin kantitate handiagoa eta partikula betegarri gutxiago izaten dituzte.
|
2018
|
|
Pazientzia. Denbora da errezeta
|
honen
osagai nagusia, eta, gutxienez, hezurrak egosi behar ditu. sei ordu jatorrizko plateraren antzekoa izaten hasteko.
|
2021
|
|
• Aurrekotik lerro bateko tartea utzirik, lerroaren zabalera guztia harturik, sarreraren deskribapena, lekukotasunak eta
|
honen
osagai nagusia behin baino gehiagotan erabiltzen denean, Euskaltzaindiaren Hiztegiko erreferentzia daramala eta, honen azpian, tarterik utzi gabe, gaztelaniazko ordaina (Gazt.) eta dokumentazioarekin (Dok.) amaitzeko. Dokumentazioarenean" herritarrak" adierazten denean, gaur egun ere entzun daitekeela esan nahi da; LEe, Lizarraga Ergoieneko euskara liburua da; eta, azkenik, OEH," Orotariko Euskal Hiztegia".
|
|
Talde bien estilo garaikide eta aurreratuaren ildotik, agertokian ikusitakoak ez du zerikusirik izan ohiko lanetan ikusten denarekin eta, mozkorraldi arteko agur jai basati hura irudikatzeko, trebezia handiz uztartu dira aitorpen kuttunak, borroka pasarteak, amorruzko eztanda kolektiboak eta lagunarteko kantaldiak. Izan ere, kantak dira lan
|
honen
osagai nagusietako bat, eta haien artean naturaltasun berberarekin entzun ditugu eremu industrialetan loratutako punk abestiak eta Zuberoako larre idilikoetara garamatzaten doinu ederrak.
|
2022
|
|
Egun, (ogian edo opil txigortuan) igurtzi eta zabaltzeko aproposa den ore gaziari deritzo horrela. Tradizioz, janaurre eta tarteetan kontsumitu izan den ore
|
honen
osagai nagusiak gibela eta haragi (txerriki) xehatu eta espeziez lurrindutakoak, gantza, arrautzak, edari alkoholdunak eta usain belarrak izan badira ere, gaur era askotako pateak daude: arrain itsaskiena, begetarianoak, etab. Patea moldetan egiten da normalean (terrine), baina ore (en croute) edo zapi batean (au torchon) bildurik eta, areago, hestebete gisa ere prestatzen eta presentatzen da.
|
2023
|
|
Ondoko irudian prestakuntza mota
|
honen
osagai nagusienak jaso nahi izan ditugu: prestatzailea, irakasleak (ezinbesteko bitartekariak) eta ikasleak zein horiengan lortu nahi den helburua (ikasleen ahozko komunikazio gaitasuna hobetzea).
|