Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 11

2002
‎Gainera, horrela lortuko dugu oxidazioaren eraginez ez belztea. – Egosteari hiru koilarakada olio erantsiz, lekaleak askoz ere leunago geratuko dira. – Prestatutako esne hautsak zapore hobea izango du kontsumitu baino bi ordu lehenago hozten bada.
‎Berotu labea 200 ºC an. Zartagin batean hiru koilarakada olio berotu su ertainean. Txanpinoiak, tipulin freskoa eta baratxuria gehitu (brunoise eran), gainerako albahakarekin, oreganoarekin eta piperbeltzarekin batera.
2006
‎Jarri katilu batean ozpin eta gatz koilarakada bat, eta eragin. Gehitu bi edo hiru koilarakada olio on batekin, perrexil xehatua eta irabiatu sardexka batekin. Bota ongailua pizzaren gainean, labean sartu aurretik.
2009
‎kalabaza eta patata dadotan eta porruen zati zuria eraztunetan. Jarri hiru koilarakada olio kazola batean. Bero dagoenean, su ez oso bizian, tipula bota eta hiru minutuz erregosi, sueztitu arte.
2010
‎Garbitu, zuritu eta txikitu kalabaza, patata eta porruen zati zuria. Lapiko batean hiru koilarakada olio berotu su ez oso handian, tipula bota eta dena hiru minutuz sueztitu. Ondoren, patata gehitu eta egosi.
2011
‎Baina modu erraz bat dago horiek orekatzeko eta, bat nagusitzen bada, zuzentzeko. Saltsa hautseztatu eta ondoren olioa eta ozpina bota beharrean, komeni da ontzi batean hiru koilarakada olio, ozpin koilarakada bat eta gatz apur bat jartzea. Konbinazio perfektua Gatza, olioa eta ozpina modu egokian konbinatzeak eragina du azken saltsan Hiru osagai horiek sardexka batekin nahasten dira, nahasketa homogeneoa lortu arte.
2015
‎1 Txokolatezko tarta eta hur krema Osagai hauek jarri behar dira katiluan: lau koilarakada irin, lau azukre koilarakada, hiru koilarakada kakao hauts disolbagarri, hiru koilarakada esne, hiru koilarakada ur, hiru koilarakada olio, hiru koilarakada olio, arrautza irabiatua eta kakao krema igurzlea. Dena sardexkarekin nahastu, ore homogeneoa lortu arte.
‎1 Txokolatezko tarta eta hur krema Osagai hauek jarri behar dira katiluan: lau koilarakada irin, lau azukre koilarakada, hiru koilarakada kakao hauts disolbagarri, hiru koilarakada esne, hiru koilarakada ur, hiru koilarakada olio, hiru koilarakada olio, arrautza irabiatua eta kakao krema igurzlea. Dena sardexkarekin nahastu, ore homogeneoa lortu arte.
2017
‎Ez da beharrezkoa oso xehe ebaki behar izatea, gero birrindu egingo baitira. Ondoren, hiru koilarakada olio berotu kazola batean. Bero dagoenean, su ez oso fuertean, tipula erdia bota tiratan moztuta eta hiru minutuz sueztitu pixka bat gorritu dadin.
2019
‎Tomateei pipitak kendu, lauki txikitan moztu eta zartaginean salteatuko ditugu. Oliba olioa eta Jerezko ozpina bota( hiru koilarakada olio, ozpin koilarakada bat), zapore eta testura oneko ozpin olioa lortu arte. Gatz puntuan eta azukre puntuan jarri, eta sutik kanpo utzi, epeldu dadin.
2022
‎proportzioei jarraitzea. Ozpin olio perfektua egiteko, neurria hiru koilarakada olio, koilarakada bat ozpin eta gatz pitin bat da. Control de la manera de la manera de la medida.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia