2001
|
|
C (mg) 70 147 0,68 18:00 3,9 € 21 0,05 18:00 5,1 Kontsumoaren abantailak eta eragozpenak: Nutrizio arloko adituek gomendatzen dute egunean gutxienez
|
hiru
fruta ale jatea, eta ahalik eta gehien aldatzen ahalegintzen dira, nutrizio osaera desberdina baita batetik bestera. Pixka bat lehorgarria denez, bereziki gomendagarria da beherakoa izanez gero, eta eragin diuretiko leuna duenez, hipertentsioa izanez gero eta likidoak atxikiz gero.
|
2003
|
|
Nutrizioan adituek egunean gutxienez
|
hiru
fruta ale hartzea aholkatzen dute, hiru horietako bat bederen bitamina ugari duena (zitrikoak, kiwia, meloia, marrubiak, fruta tropikalak...).
|
2006
|
|
Hartu egunero
|
hiru
fruta ale, entsalada bat eta barazkiren bat (janaria hasteko edo jakiaren hornigai modura).
|
|
Janarietako sarrera edo jakien hornikuntza gisa, barazkiren bat, entsalada eta
|
hiru
fruta ale egunean.
|
2007
|
|
Egunean, zure ohiko dietan
|
hiru
fruta ale (2 gramo zuntz, ehun gramoko fruta) eta entsalada edo barazki bat (3 gramo, anoako) kontsumitzen badituzu eta horri eransten badizkiozu lekaleak (16 gramo zuntz 80 gramoko anoa bakoitzeko, gordinik), fruitu lehorrak (3 gramo zuntz 20 gramoko eskutada bakoitzeko) eta labore integralak (7 gramo zuntz ogi integraleko ehun gramoko, hots, ogi zuriaren biko), beharrezkoa duzun dosia bermatua ...
|
|
Olo malutak gosaltzea, egunean
|
hiru
fruta ale eta, tarteka, fruitu lehorrak hartzea, astean bizpahirutan lekaleak jatea, adibidez, aholkatzen den zuntz dosira iristeko formula soil eta egokia da.
|
2008
|
|
Antioxidatzaile, bitamina eta zuntz iturri diren aldetik, egunean bi barazki anoa eta
|
hiru
fruta ale hartzeko aholkuak zorrozki betetzen dituzu.
|
|
Egunean
|
hiru
fruta ale, barazkiak bi otordutan, oliba olioa, arraina ugari eta fruitu lehorrak.
|
|
Egunero, bi edo
|
hiru
fruta ale
|
2012
|
|
Nutrizio, Elikadura eta Dietetika Elkarteen Espainiako Federazioak (FESNAD) eta Elikadura eta Nutrizio Segurtasunaren eta Nutrizioaren Agentziak (AESAN) 60 urtetik gorako 404 laguni egindako lehenengo “Aitona amonek haurren elikaduran duten eraginari buruzko azterlana” Elikaduraren Nazioarteko Eguna dela eta, aitona amonen %64k beren ohiko bilobak prestatzen dituzte. Hala, haurrek dieta mediterraneoko elikagaiak ezagut ditzaten laguntzen da; izan ere, txostenaren arabera, aiton amonen erdiak baino gehiagok
|
hiru
fruta ale jaten ditu egunean, eta hiru eta lau aldiz barazkiak eta arraina prestatzen dituzte astean. Gainera, 80 urtetik gorako pertsonek ziurtatzen dute elikadura hobea dutela, eta %52k uste dute beren dieta gaur egun umeena baino osasungarriagoa dela eta izan dela.
|
2014
|
|
Gutxienez, egunean hiru errazio hartu barazkietatik, hosto berdeko barazkiekin, adibidez, letxugak edo espinakak. Egunero
|
hiru
fruta ale jan arte jan. Ordu artean, ziztatzeko, fruitu lehorrak, fruta freskoa edo jogurta azukrerik gabe aukeratzeko.
|
2016
|
|
Frutek eta barazkiek izan behar duten beste ezaugarri onuragarri bat konposatu fenolikoen eduki handia da, eta substantzia horiek gai interesgarriak dira herdoilaren aurkako ahalmen ezagatik. Substantzia horien beharrak asetzeko eguneroko beharrak asetzeko,
|
hiru
fruta ale eta bi errazio jatea gomendatzen da, eta horiek osatzen dituzte egunean bost errazio fruta eta barazki. Hala, zuntz asko, bitamina, beta karoteno, folatoak, kaltzioa eta burdina hartzen dira, eta beste bitamina batzuk ere asko kontsumitzen dira (B1, B2, B3, B6 eta bitamina), baita magnesioa ere.
|