2010
|
|
Bere jarduna
|
hiru
Michelin izarrez aitortuta duen sukaldariak azaldu duenez, bost bazkidek hainbat urtez egin dute lan ideia bikain hau, ardogintzaren alorrean mugarria ezarriko duen proiektu hau, garatzeko.
|
|
Juan Mari Arzak, Pedro Subijana eta Martin Berasategi sukaldariak ere hitzarmenaren sinadura ekitaldian egon dira proiektua babesteko asmoz. Martin Berasategik Basque Culinary Centerrek historia egingo duela adierazi du, atzetik lan asko dagoelako eta
|
hiru
Michelin izar dituzten jatetxeen jabe diren sukaldarien jaioterri delako. Subijanaren hitzetan sukaldariak oso pozik daude proiektu aitzindari honekin.
|
2012
|
|
–Gastatu duten aurrekontu bakarra Londreseko jaikoa izan da", azpimarratu du, 50 jatetxe onenen zerrendan, besteak beste, Akelarre Pedro Subijanaren jatetxea(
|
hiru
Michelin izar ditu) jarri ez izana kritikatu ostean.
|
2013
|
|
Sukaldaritzan gero eta garrantzi handiagoa dute ikerketek, eta horren adibide dira lurrin sorgailua eta barreiatzailea. Euskal Herriko Unibertsitateko (EHU) Kimika Analitikoko Sailean aritzen den Josu Trebolazabala irakasleak eta Eneko Atxaren Azurmendi jatetxeak(
|
hiru
Michelin izar ditu) naturako zenbait elikagairen eta elementuren lurrinak eta zaporeak aztertu dituzte. Ikerketa horien ondorioz, Espainiako Patenteetako eta Marketako Bulegoak patentatu berri dituen bi prototipo sortu dituzte.
|
2016
|
|
Berasateguik nabarmendu du Lasarte Oriak ireki zizkiola ateak jatetxea bertan egin eta pixkanaka ezagutzera ematen hasteko: " Sukaldari honen ideia zoro hori gaur egungoan bilakatzea ez nuen espero; Lasarte Oriako jatetxeak
|
hiru
Michelin izar ditu honezkero, eta Bartzelonako' Lasartek' ere bai orain". Guztira, zortzi izar Michelin pilatu ditu Martin Berasateguik bere jatetxeetan.
|
|
Euskal Herriak mementu huntan duen sukaldari ospetsuenetarik da Eneko Atxa bizkaitarra. Gaztea, sormen handikoa, modernoa baina lurrari eta euskal mozkineri atxikia, gizon euskaldun eta euskaltzalea, naturazaintzailea eta iraunkortasunari lotua ere bada eta Larrabetzun (Bizkaia) duen jatetxeak
|
hiru
Michelin izar ditu. Jatetxe berriaren webgunea, www.eneko.london.
|
2017
|
|
Miamin (Florida, AEB) dabil Mikel Goikolea Gonzalez de Audicana otxandiarra, hango jatetxe ospetsu bateko ardura hartuta. 21 urte baino ez zituela,
|
hiru
Michelin izar dituen Azurmendi jatetxean hasi zen lanean Eneko Atxaren aginduetara –datorren astean Atxagaz elkarrizketa argitaratuko du ANBOTOk, zabalduko duen jatetxe berriaren harira–.
|
2018
|
|
2018ko beste egunkari batean, ordea, honako berria daukagu begi aurrean: " Azurmendik(
|
hiru
Michelin izar dituen jatetxeak) bere bekadunak pilatzen dituen sotoa". Eta honako azpititulua:
|
2022
|
|
Bertan ikastea ihesbidea izan zen, lekuz aldatzeko eta bertoko gastronomian murgiltzeko. Horren ostean, lan praktikak egin nituen Bartzelonan eta Donostiara itzuli nintzen, Pedro Subijanaren
|
hiru
Michelin izarreko Akelarre jatetxera.
|
2023
|
|
Oso gogorra da Victoria’s Secret etik Primark era jaistea. Oso latza bi edo
|
hiru
Michelin izarreko jatetxetik bazter auzo bateko ‘kebab’ era joatea.
|
|
Oso gogorra da Victoria’s Secret etik Primark era jaistea. Oso latza bi edo
|
hiru
Michelin izarreko jatetxetik bazter auzo bateko kebab era joatea.
|
|
Japonian badago sushi sukaldari oso oso famatu bat, Jiro Ono deitzen da eta gaur egun 100 urte inguru izango ditu. Berak lokal txiki bat dauka metroan,
|
hiru
Michelin izar ditu eta sushia egiten dute berak eta 70 urteko semeak. 10 pertsona inguru sartzen dira bakarrik eta menua oso garestia da.
|
|
Leioako Ostalaritza Eskolan ikasi eta hainbat jatetxe entzutetsutan lan egin ostean, 2005ean Azurmendi jatetxea zabaldu zuen. Osasunaren, elkartasunaren eta jasangarritasunaren aldeko konpromisoan beti sendo,
|
hiru
Michelin izar eta izar berde bat dituen Azurmendi jatetxeak birritan jaso du Munduko jatetxerik jasangarrienaren saria The World’s 50 Best Restaurants zerrendaren eskutik. Gainera, Europako jatetxe onena izendatu du OADek (Opinionated About Dining), eta munduko jatetxerik onena Elite Traveller luxuzko aldizkariak.
|