2001
|
|
Entsalada
|
hauek
dauzkaten nitrato kopuruak ere aztertu dira: landarezko produktuak direnez, baliteke konposatu hori ugari agertzea.
|
2005
|
|
Baina (tolerantzia arazorik agertzen ez bada, behintzat) horrelakoak ez dira hartu behar arrain urdinaren ordez,
|
hauek
baitauzkate aberastutako elikagaiek ez dituzten funtsezko nutriente batzuk.
|
2006
|
|
Era berean, laginotan gluten aztarnarik hauteman ez denez (bazitekeen-eta glutena erabiltzea saltsa
|
hauek
dauzkaten osagaietakoren batean) pertsona zeliakoek lasai asko kontsumi ditzakete.
|
|
Piper asko pilatzen denean, kontserban bota edo izoztu daitezke, urte osoan erabiltzeko. Piperrak botatzea pauso hauek ematea bezain erraza da ondoren, Piper gorriak botatzeko, piperrez gain,
|
hauek
eduki behar dira: baratxuri ale batzuena eta oliba olio birjina estrarena.
|
2007
|
|
Horrela bakarrik kontserba daiteke produktu
|
hauek
daukaten hidrogeno peroxido (edo ur oxigenatu) izeneko substantzia ikuzgarri eraginkorra.
|
2009
|
|
Argizari zerrendarik zabalena ere
|
hauek
eduki dute.
|
|
Nagusiki honako osagai
|
hauek
eduki dituzte guk aztertu ditugun zortzi zorroek: fruitu lehorrak, landare olioa eta/ edo landare gantza (Son Sánchez nahasketak salbu; landare oliorik eta gantzik ez duela erabili esaten du), gatza eta irinak.
|
|
Elikadura osaera:
|
hauek
eduki dute gantz gehien (produktuaren ia% 25 dira gantzak) eta kaloria gehien (505/ 100 g).
|
|
Elikadura osaera:
|
hauek
eduki dute lipido izaera okerrenetakoa (gantzen% 64 saturatuak dituzte, eta gantza bera era asko,% 17,7, hain zuzen; ondorioz, gantz saturatu gehien eduki dutenetakoak izan dira: 11,3 gramo, ehun gramo bakoitzeko).
|
|
Alderdi onen artean, azukreei buruzko datua:
|
hauek
eduki dituzte azukre gutxien (guztira,% 14,5).
|
|
Elikadura osaera:
|
hauek
eduki dituzte azukre gehien guztira(% 21), eta gatza ere bai(% 1,2).
|
|
Elikadura osaera:
|
hauek
eduki dute gatz gutxien guztietan(% 0,28 baino ez, eta gehienak% 0,60tik gora ibili dira, eta beste bat% 1etik gora).
|
2010
|
|
Elikadura osaera:
|
hauek
eduki dute azukre gutxien(% 29).
|
|
Elikadura osaera:
|
hauek
eduki dute proteina gehien(% 7).
|
|
Elikadura osaera:
|
hauek
eduki azukre gehien(% 73) eta kaloriak ere beste hamarrek baino gehiago eman dituzte, ehun gramo bakoitzeko (360).
|
|
Elikadura osaera:
|
hauek
eduki dute proteina gutxien(% 0,7), azukrea ere beste hamarrek baino gutxiago eduki dute (produktuaren% 40 baino ez da azukrea), eta karbohidratoak, berriz, gehien eduki dituztenetakoak izan dira(% 87).
|
2011
|
|
Berdura guztietatik, honako
|
hauek
daukate osagai hori kopuru aipagarrietan: azak edo azaburuak, espinakak, letxugak, zerbak, brokoliak eta Bruselako azak.
|
|
Artatze zerbitzurik onenak honako probintzia
|
hauek
eduki dituzte:
|
|
Afariak osatu egin behar du egunean zehar jan dena, eta elikagai
|
hauek
eduki behar ditu:
|
|
Honako ontzi
|
hauek
eduki dezakete ikur hori: plastikozkoek, metalezkoek eta brik motakoek, kartoizkoek eta paperezkoek, eta beiraz eginek (azken horiek Ecovidriok kudeatzen ditu).
|
2017
|
|
Ildo horretan, komeni da oroitaraztea gosari batek, osasungarria izan dadin, 3 elikagai talde
|
hauek
eduki behar dituela: fruta bat, esneki bat eta zereal bat.
|
2018
|
|
Honako ohar
|
hauek
eduki behar ditu ontziak:
|
|
Kakaoaren eratorriak direnen artean, honako
|
hauek
eduki dezakete irina:
|
2023
|
|
Bere makilekin eskulan ugari egin daitezke, eta horietatik errazena liburuetarako orrialde markatzailea da, haurren artean irakurketa sustatzen lagunduko duena. Material
|
hauek
eduki behar dira: izozki makilatxoak, kola, EVA goma, arkatza, errotuladoreak eta guraizeak.
|