Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 27

2002
‎María Durán Themis Emakume Juristen Elkarteko lehendakariak “Guía de buenas prácticas y uso forenses para lucha de género en Europa” aurkeztu zuen atzo Madrilen. Duránen arabera, eskuliburu hau prestatzera bultzatu duen arrazoia da senar emazteen arteko indarkeriaren biktima diren emakumeek Espainiako sistema judizialean duten mesfidantza; izan ere, haren ustez, oraindik ez dago maila berean. Alde horretatik, neurri aringarriak egotea kritikatu zuen, baina ez indarkeria mota hori desagerraraztea.
‎Ildo horretatik, Busquin ek behin eta berriz esan zuen Afrika bezalako kontinenteek beren ikerketa gaitasuna garatu eta eskaini dutela. Proiektua prestatzea Ekimen hau prestatzeko fasea 2002ko ekainean hasi eta urtebete geroago bukatuko da, Bartzelonako Hospital Clinic ospitaleko Antoni Trilla doktoreak adierazi zuenez. Aldi horretan, saiakuntza klinikoak egiteko erabiliko diren produktuak hautatzeko irizpideak finkatuko dira.
2003
‎Garapenerako GKEen Espainiako Koordinakundeak (GGKE), Santamaría Fundazioarekin lankidetzan, Garapenerako Hezkuntzarako Baliabideen Gida egin du, koordinakundeko kideen hezkuntza baliabideen zirkulazioa bildu eta errazteko. CONGDko lehendakari David Álvarezek azaldu duenez, gida hau prestatzen berrogei GKEk baino gehiagok hartu dute parte, “garapenerako hezkuntzaren arloan esperientzia berritzaileenak eman dituztenak”. Álvarezek gaineratu zuen eskuliburu honen xedea dela erakundeen arteko sinergiak sortzea eta garapenerako hezkuntzak nazioarteko lankidetzaren barruan betetzen duen zeregin garrantzitsua aldarrikatzea.
2004
‎Etxean prestatuta, oso gustagarriak dira une bereziak ospatzeko. Gozoki hau prestatzeko, ahalik eta kalabaza helduena erostea komeni da. Lehenik eta behin, eta aizto on baten laguntzaz, azal guztia kendu behar da.
‎* Produktuaren freskotasuna,* Hotz katea ez apurtzea erosten denetik produktua egiteko tratatu arte, eta* Frijitzeko olioa tenperatura egokian berotzea, 180 °C. Frijitzea egokia izan dadin, olio beroa prestatuta eduki behar da 180 °C ko tenperaturan, irin garbia eta askatua, iragazki handia, “armiarma” izeneko hagaxka aparra, txurro dendetan erabiltzen direnak bezalakoa, eta, azkenik, xukadera bat, arraintxoa frijitu ondoren bertan jartzeko eta, hartara, frijitutako gehiegizko olioa askatzeko. Plater hau prestatzeko urratsak: Atera hozkailutik kontsumitu beharreko kantitateak.
‎erdibituta, azken unean zapaldu da. Fruta hau prestatzean, garrantzitsua da barietaterik egokienak hautatzea. koziente, zukutsu eta azidoenak egosteko eta aukeratzeko.
‎Errezeta hau prestatzeko hiru fase bereiz daitezke: orea egitea, frijitua egitea eta muntatzea eta birrineztatzea.
2006
‎“Concassé” tomatea oso modu gozoa da barazki hau prestatzeko: hornigai gisa edo pizzak, ogitartekoak edo tapak egiteko erabiltzen da.
2007
‎Legez jazarri daitezke, baina zailtasunak izan ditzakete. Alderdi etiko eta legal horiei dagokienez, proiektu hau prestatu duen lantaldeak egiaztatu eta egiaztatu du hutsune burokratiko handiak eta zailtasun teknikoak daudela lotura praktiken xede diren pertsonak babesteko. Bestalde, Espainiako sistema judizialak emandako erantzunek, epaile eta fiskalek irizpide batasunari dagokionez adostasunik ez izatearen ondorioz, baieztapen hori berresten dute.
2008
‎Betegarria sendoa bada, adibidez, haragi edo gazta zatiekin, aperitibo energetiko eta elikagarri bihurtzen dira, eta baliagarria izan daiteke, bai bertakoarentzat, bai turistarentzat, lanegun gogorra edo bisitaria jasateko. Etxean, interesgarria izan daiteke plater hau prestatzea ohiko patata frijituen ordez. Gainera, platano arra xerra mehe eta frijituetan moztua, azukre edo ezti pixka batekin ondua, aperitibo gozoa, osasungarria eta elikagarria izan daiteke etxeko txikienen bazkari eta askarientzat.
2010
‎Azal oso arina duen ogi mota hau prestatzeko, forma berezia emango dioten moldeak behar dira.
2012
‎Bizkotxo harroa lortzeko ideia praktiko eta errazak, errezeta hau prestatzean egin ohi diren akatsak saihesteko.
2013
‎Dena den, beste edozein arrain motak ere balio du haurrek hainbeste atsegin duten plater hau prestatzeko.
‎Haragiz betetako piperrak, pikillo saltsarekin. Errezeta hau prestatzeko, pikillo lata batetik abiatu gara (edo gehiago, mahaikideen kopuruaren arabera). Azkenean zerbitzatu nahi ditugun piperrak baztertu eta gainerakoak erabiltzen ditugu saltsa eta betegarria prestatzeko.
2014
‎Horrela, ondoren azaltzen den bezala, landare artifizialentzako eta beste apaingarri batzuentzat (adibidez, harriak edo itsas maskorrak) osagarri bikaina bihurtzen da. Artikulu hau prestatzeko moduari eta kristalezko ontzien balioari buruzkoa da.
2015
‎1 Pinpoi partida bat katua! Katuen joko hau prestatzen erraza eta oso dibertigarria da felinoentzat. Plastikozko tappera edo tatuajea behar da horretarako, eta pentsuaren bolatxoa edo jateko saria emango zaio.
2016
‎Asteazkenetan: babarrun zuriko eta txorizozko nutritibo egosia Errezeta hau prestatzeko bezperan, 250 g babarrun zuri jarri ziren uretan, gatzik gabeko uretan. Hurrengo egunean, garbitu, kazola batera bota eta ur hotzez estali.
2017
‎Izan ere, arrainetan, parasitoak dira arriskurik handiena, eta kendu egin daitezke, elikagaia izozte prozesu batean jartzen bada; hori ez da gertatzen oilaskoa. Errezeta hau prestatzen denean, oilaskoa irakiten hasten da, baina aditu batzuek iradokitzen dute oilaskoaren azalean germenak hiltzen baino ez dutela lortzen praktika hori, eta, beraz, ez dela nahikoa. Japonian ere, oilasko sashimia ohikoagoa den lekuan, Osasun, Lan eta Ongizate Ministerioko osasun agintariek gomendatzen dute, 2016ko ekainaz geroztik, oilaskoa 75 ºC ko tenperaturan prestatzea.
2018
‎Ez da behar denbora eta diru askorik errezeta hau prestatzeko.
2019
‎Diabetea baduzu eta oporretan bazabiltza, ez utzi ohitura onak etxean. Irten aurretik, bidaia osasungarrietarako kit hau prestatu
‎Hummusaren zalea bazara, hemen dituzu sei aukera aperitibo osasuntsu eta gozo hau prestatzeko eta zaporeak aldatzeko.
2022
‎4 Atzamarrak miazkatzeko mintzak… Irudia: tatakak Errezeta hau prestatzeko hainbat modu daude. Gogoa eta denbora izanez gero, «hatzak» etxeko ogiarekin egin daitezke.
2023
‎Teknikoki, berriz eratutako zukua da. Produktu hau prestatu behar da frutaren zuku ertain baten funtsezko ezaugarri fisiko, kimiko, organoleptiko eta nutrizionalak mantentzeko. Horretarako, fruta espezie bereko usaina, mamia eta zelulak berrerabil daitezke.
‎Kalabaza, azenario eta porru krema Irudia: Iulia Zer behar duzu Errezeta hau prestatzeko, hau behar duzu: 300 g kalabaza, 200 g azenario, bi porru, 100 g arbi, 50 g tipula, 500 ml barazki salda, 40 ml oliba olio eta gatz pixka bat.
‎Zerba krema kalabazin pikatosteekin Imagen: sarsmis Zer behar duzu Errezeta hau prestatzeko, hau behar duzu: 300 g zerba fresko, 200 g patata, 100 g azenario, 100 g kalabazin, tipula bat, porru bat, bi baratxuri ale, 100 ml oliba olio eta gatz pixka bat.
‎Dilista krema barazkiekin Irudia: Derkien Zer behar duzu Errezeta hau prestatzeko, hau behar duzu: 250 g dilista, 50 g tipula, 20 g azenario, 5 g porru zuri (zati bat), baratxuri ale bat, tomate bat, 40 ml oliba olio, 100 ml esne gain eta gatz apur bat ezkatetan.
‎f449 Salteatutakoan, letxugen gainean jarri, cherry tomatetxo batzuekin batera, garbituta eta zatituta, eta entsaladan izokin ketuaren xerra batzuk jarri, eta, horrez gain, gehitu urrez eta mahaspasaz egindako ozpin olioarekin. f449 Olio ozpin hau prestatzeko, hagin txigortuak mortero batez birrindu behar dira. Ondoren, oliorik gabeko zartagin itsasgaitz batean, zatitutako mahats pasekin xigortu, eta zartaginetik atera.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia