Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 7

2003
‎Oilasko haragiaren ezaugarri nabarmen bat gantz kontzentrazio txikia da, bereziki zati gihartsuetan, adibidez bularkian, non lipidoen proportzioa %1 baino txikiagoa baita. Horri gehitzen badiogu hegaztiek beren gantzaren osaera alda dezaketela jasotako dietarekin, koipe hori gehiegi ez asetzea lor liteke, eta, hala, haien kalitatea hobetu. Ezaugarri horiei esker, produktua eraginkortasun nutrizional handiko kontzentratu proteiko bihurtzen da, proteinak erraz digeritzen baitira eta kalitate biologiko handia baitute.
2004
‎Gainera, honako hau zehazten du: «pentsuaren arabera, gantz asegabe gehiago edo gutxiago izatea eta haien kalitatea hobetzea lor daiteke». Fidel Toldrà, CSICeko ikerketa irakaslea eta Valentziako Unibertsitate Politeknikoko irakasle elkartua, aditua da elikagai gehigarrietan eta iniziatzaile edo starterretan, hestebeteen sendaketan sartzen diren bakterio inokulatuetan.
2009
‎ANCk, mezu labur batean, onartu zuen, bere kezka nagusia? dela oinarrizko zerbitzuak zabaltzea eta haien kalitatea hobetzea, eta auditoretza bat iragarri zuen gobernatzen duen herrietan herrialdeko ia udal guztietan, zerbitzu horien, egungo egoera, zein den jakiteko.
‎Konpostaje prozesutik eratorritako produktuak lurzoruen egoera leheneratzen eta haien kalitatea hobetzen laguntzen du. Hala ere, konpostak hainbat parametro bete behar ditu.
2011
‎Elikagaiei aplikatzen zaizkien estaldura jangarriak, kasu honetan haragikiak, geruza mehe eta jarraituak dira, eta gainazalean jartzen dira, haien kalitatea hobetzeko eta bizitza erabilgarria luzatzeko. Haragi freskoen arloan, saltxitxa bilgarriak eta kolageno geruzak dituzten beste haragi masa batzuk dira gehien erabiltzen diren aplikazioetako batzuk, nahiz eta haien helburua produktuaren egitura mantentzea den.
2012
‎Edateko ura lortzeko oso iturri garrantzitsua lurpeko urak dira, oso beharrezkoak baitira herritarren ur beharrak asetzeko, eta Europan hornidura iturri nagusia baitira. Lurpeko urek mikroorganismo ugari daramate berekin, haien kalitatea hobetzen eta garbitzen laguntzen dutenak. Kontsumitzen den uraren segurtasunean eta kalitatean duen garrantzia zehazten du artikuluak, eta lurpeko urek ematen duten informazioa, edateko uraren prozesua nola gauzatzen den eta uretan atzemandako kimikariak azaltzen ditu.
2014
‎Lortutako emaitzetatik, zortzi produktuen jokabidea zehaztu dugu, eta haien kalitatea hobetzeko eragiten duten aldagaiak. Hauek dira hautatutako landareak:
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia