2009
|
|
Bilketatik aurrera, azukre kopurua egonkor mantendu ohi da, nahiz eta faktore hori kanpoko faktoreen araberakoa den, hala nola klima edo biltzeko modua. Orain, UPMko Nekazaritzako Elikadurako Propietate Fisiko eta Teknologia Aurreratuen Laborategiko (LPFTAG) aditu talde batek frutaren kalitatea ezagutzeko sistema
|
ez
suntsitzaileak sortzeko lan egiten du aspalditik, eta “espektro anitzeko ikusmen ganbera” bat garatu du, frutaren irudiak hartu eta klorofila kopurua erakusten duena. Adituen arabera, “espektrofotometro eramangarriak dira, eta fruten espektro ikusgaia eta infragorri hurbila neurtzen dute”.
|
2010
|
|
Horrelako egiturek hamar km2 tik gorako eremuak hartzen dituzte. Moduluak modu etenean banatzen dira oztopoetan, eta arrantza jarduera
|
ez
suntsitzaileak ahalbidetzen dituzten eremu libreak uzten dira. Agintariek eremu babestu bat finkatzen dute arrezifearen inguruan, eta, batzuetan, arrantza debekatu egin dezakete.
|
|
Ordenagailu bidezko tomografiari esker, produktu baten kontrol
|
ez
suntsitzailea egin daiteke elaborazio prozesu osoan zehar.
|
2013
|
|
Sistema azkarra eta merkea da, bi uhin luzeratan oinarritutako algoritmo bat erabiltzen da, gorria eta urdina, eta teknika erraza da hori egiteko. Tresna erraz, azkar, merke eta
|
ez
suntsitzailea da, arrautzak automatikoki sailkatzeko. Urrats oso garrantzitsua prozesu osoa automatizatzeko.
|
2014
|
|
Sentsore hori ontzietako materialen barruan integratuta, etengabe neurtuko da elikagaiaren egoera, ontziratzen denetik merkaturatzen den arte. Beraz, edozein unetan irakur daiteke gailu baten bidez. Teknika
|
ez
suntsitzaile horri esker, kontsumitzerik ez duten elikagaiak kendu ahal izango dira kontsumitzailearengana iritsi baino lehen. Hasiera batean, hau izango du ardatz garapen horrek:
|
|
Kolore eta freskotasun mailak Trinkotasun gelatinakarakoa, adituek nanorods deritzotena dute etiketek; eskala nanometrikoko objektuak dira, eta kolorez aldatzen dira (gorria, laranja, horia, berdea, urdina eta bioleta) elikagaiaren egoeraren arabera. Kolore etiketa horrek elikagai baten kalitatea adierazten du zeharka, eta
|
ez
suntsitzailea. Kolore etiketak zeharka eta ez suntsitzailez adierazten du elikagai baten kalitatea Arto ale baten tamainatik, koloreen konfigurazioak gorria (laranja edo gorrixka) identifikatzen du freskoa. Tonua laranjaz, horiz eta berdez alda daiteke, eta horrek esan nahi du elikagaia dagoeneko badela hondatua. Etiketak adierazten badu produktuak fresko egon behar duela 14 egunez, baina kolorea laranja bada, esan nahi du elikagaia ez dela egoera onean kontserbatuko aldi osoan, eta, agian, erdira murriztuko dela.
|
|
Kolore etiketa horrek elikagai baten kalitatea adierazten du zeharka, eta ez suntsitzailea. Kolore etiketak zeharka eta
|
ez
suntsitzailez adierazten du elikagai baten kalitatea Arto ale baten tamainatik, koloreen konfigurazioak gorria (laranja edo gorrixka) identifikatzen du freskoa. Tonua laranjaz, horiz eta berdez alda daiteke, eta horrek esan nahi du elikagaia dagoeneko badela hondatua. Etiketak adierazten badu produktuak fresko egon behar duela 14 egunez, baina kolorea laranja bada, esan nahi du elikagaia ez dela ... Kolorimetria adierazleak produktuaren narriadura maila berehala ezagutzeko aukera ematen du.
|
2016
|
|
Kalitate parametro objektiboen emaitzak. Elikagaiak sailkatzeko metodo
|
ez
suntsitzaileen bidezko neurketa. Ekoizpenaren% 100 monitorizatzea.
|