Emaitzak: 8
2001 | ||
Anana oso fruta ahula da, eta bat bateko tenperatura aldaketen aurrean sentikorra. Egun batzuetan leku fresko eta lehorrean gorde daiteke, eta inoiz | ez hozkailuan, 7 °C tik beherako tenperaturetan hondatzen baita. Zuritu eta moztu ondoren, anana toki fresko batean gorde behar da, bilgarri plastikoz estalirik, eta lehenbailehen jatea komeni da. | |
2006 | ||
Landatu ere egin daiteke, ez baitu zainketa berezirik behar. Komeni da sukaldean aritzea eta hozkailuan astebetez edukitzea, baina inoiz | ez hozkailuan gordinik gordetzea. Erostean, komeni da ale sendoak aukeratzea, oso produktu ahula baita. | |
Tenperatura altua bada, ernamuindu edo hartzitu egin daiteke. Hori saihesteko, komeni da janaria prestatzea eta tuberkulua hozkailuan astebetez edukitzea, baina inoiz | ez hozkailuan gordinik gordetzea. Batatotik almidoia ateratzen da, ehungintzan erabilgarria itsasgarriak egiteko eta ehunak garbitzeko produktuak egiteko. | |
2008 | ||
Tomate helduegiak, oso bigunak edo magulaturen bat dutenak, baita zurtoinetik hurbil berdeguneak edo horiak dituztenak ere, bota egin dira. Heltzea behar duen tomatea leku freskoan gorde behar da, eguzkiaren zuzeneko argirik gabe, eta inoiz | ez hozkailuan, tenperatura hotzak ez baitu uzten heltze prozesuari jarraitzen, zaporeari eragiteaz gain. Ongi itxitako plastikozko poltsa batean jartzen badira, azkartu egin ditzakegu heltze prozesuak, eta, behin poltsan sartuta, hozkailuan gorde, sei egunetik zortzi egunera. | |
2009 | ||
Plater horiek menuak aldatzeko aukera ematen dute, betiere ogitartekoak eta sandwichak erabili gabe. Ez mikrouhin laberik, | ez hozkailurik Etxetresna elektrikorik ez badago, ontziak, poltsak edo hozkailu isotermikoak erosi behar dira, elikagaiak tenperatura egoki eta seguruan, beroan edo hotzean, janariaren arabera (gutxienez 65º C berorako eta 5º C eta 8º C hotzerako). Horrela, elikagaiek eragindako toxiinfekzioen arriskua saihesten da. | |
2014 | ||
Arroza ozpinarekin nahastuz gero, biak epelduta daudela ziurtatu behar dugu. Tenperatura hori lortzeko haizagailu edo haizagailu bat erabil dezakegu, baina inoiz | ez hozkailuarena. Hozkailuko hotza, gehiegizkoa izateaz gain, arroza gogortu eta lehortzen du. | |
Jatorrian, sushiko arrozari ozpina eransten zitzaion, bere kontserbazioa luzatzeko, baita arrain edo itsaski gordinari ere. Beraz, arroz ontzi ondua kontserbatzeko, gainean trapu heze bat duen egurrezko ontzi bat erabil dezakegu, giro tenperaturan (baina | ez hozkailuan). | |
Arroza eta ozpina nahasten ditugunean, biak epel daudela ziurtatu behar dugu, hotzak direla gehienbat. Tenperatura hori lortzeko, haizagailu bat edo haizemaile bat erabil dezakegu, baina inoiz | ez hozkailua. Hozkailuko hotza gehiegizkoa izateaz gain, arroza gogortu eta lehortzen du. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
ez | 8 (0,05) |
Lehen forma
ez | 8 (0,05) |
Argitaratzailea
Consumer | 8 (0,05) |
Konbinazioak (2 lema)
ez hozkailu | 8 (0,05) |
Konbinazioak (3 lema)
ez hozkailu gordinik | 2 (0,01) |
ez hozkailu etxetresna | 1 (0,01) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |