2001
|
|
Beste aukerarik ez badago, arrautzak ere giro tenperaturan eduki daitezke, baina, kasu horretan, kontserbazio denbora nabarmen murrizten da.Izoztea ondo onartzen duten elikagaiak dira, baina beti irabiatuak eta, lortu nahi den erabileraren arabera, gatz apur bat edo azukre erantsi pixka bat dutenak. Egosi ondoren, 4
|
egunez
eduki daitezke hozkailuan. Arrautza baten freskotasuna egiaztatzeko trikimailuak:
|
2003
|
|
Zuringoa eta gorringoa gatzatuta geratzen dira.Egoste denbora kontuan hartu behar dugu; izan ere, pasatzen bagara, gorringoa horiz margotzen da. Arrautza horiek 3
|
egunez
eduki daitezke hozkailuan zuritu gabe, eta Mollets arrautzak bezala erabiltzen dira.
|
2007
|
|
Bi bagueteak desizoztu eta bat bakarrik laberatu bada, bestea hozkailuan gorde daiteke bizpahiru egunez. Baliteke bigarren baguete hori ez hain kurruskaria izatea hozkailuan zenbait
|
egunez
edukiz gero. Baguete baten antzekoa Ohiko bagueteen antzeko urratsak egiten dira, nahiz eta batzuetan beste mota batzuetako irinak erabiltzen diren, horrela ogi desberdinak lortzeko.
|
|
Etxean egindako janariak kontsumitzaileen osasuna arriskuan jarri gabe zenbat denboran eduki daitezkeen galdetuta, erantzuna argia da: prestatutako elikagai gehienak gehienez ere bi
|
egunez
eduki daitezke hozkailuan. Balio bizitza luzeagoa duten platerak badaudela pentsa badaiteke ere, epe hori pasatzeak eragina du elikagaien toxiinfekzio arriskuan.
|
2008
|
|
Hamabost
|
egunez
edukiko dituzte piperrak ketan, bost suk etengabe berotzen dituztela.
|
|
Aldaketa egitean, estoma kanpoan uztea gomendatzen da, oxigenoa har dezan. Ilestomietan bizpahiru
|
egunez
eduki behar dira, gailua pieza batekoa edo bikoa den. Eta, azkenik, urostomietan, gehienez ere lau eguneko epea dago aldatzeko.
|
2011
|
|
Jaki prestaturik gehienak bi
|
egunez
eduki daitezke hotzetan.
|
2013
|
|
Hamar
|
egunez
eduki daitezke arrautzentzako gunean, alderik punta zorrotzena beherantz dutela, 1. C eta 4. C artean.
|
|
Iraun ere gutxiago egiten dute etxean egindako hanburgerrek, ontziratuta heldu direnek baino: gehienez ere, bi
|
egunez
eduki daitezke hozkailuan, eta ontziratuek, berriz, zazpi egun baino gehiago irauten dute, oro har.
|
2014
|
|
Behin ontzia irekita, guztia jaten ez bada, hozkailuan sartu behar da, eta gehienez zazpi
|
egunez
eduki han.
|
2016
|
|
Horretarako, piezaren barruan «segurtasun tenperatura» lortu behar da, 70 ºc inguru, zeinetara patogenoak botatzen baitira. Arraina bi
|
egunez
eduki daiteke hozkailuan. Nola erabili arrautza Salmonellarekin gehien kutsatzen duten elikagaietako bat da arrautza, batez ere udako hilabeteetan eta tenperaturak igotzen hasten direnean.
|
2019
|
|
etxean espageti plater bat jateak heriotza eragin dezake bat batean. , eta harrituta daude pertsona batek janaria giro tenperaturan bost
|
egunez
eduki duelako eta gero jaten ausartu delako. Jakina, kasu drastikoa da, baina agerian uzten du:
|