Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 12

2001
‎Beste aukerarik ez badago, arrautzak ere giro tenperaturan eduki daitezke, baina, kasu horretan, kontserbazio denbora nabarmen murrizten da.Izoztea ondo onartzen duten elikagaiak dira, baina beti irabiatuak eta, lortu nahi den erabileraren arabera, gatz apur bat edo azukre erantsi pixka bat dutenak. Egosi ondoren, 4 egunez eduki daitezke hozkailuan. Arrautza baten freskotasuna egiaztatzeko trikimailuak:
2003
‎Zuringoa eta gorringoa gatzatuta geratzen dira.Egoste denbora kontuan hartu behar dugu; izan ere, pasatzen bagara, gorringoa horiz margotzen da. Arrautza horiek 3 egunez eduki daitezke hozkailuan zuritu gabe, eta Mollets arrautzak bezala erabiltzen dira.
2007
‎Bi bagueteak desizoztu eta bat bakarrik laberatu bada, bestea hozkailuan gorde daiteke bizpahiru egunez. Baliteke bigarren baguete hori ez hain kurruskaria izatea hozkailuan zenbait egunez edukiz gero. Baguete baten antzekoa Ohiko bagueteen antzeko urratsak egiten dira, nahiz eta batzuetan beste mota batzuetako irinak erabiltzen diren, horrela ogi desberdinak lortzeko.
‎Etxean egindako janariak kontsumitzaileen osasuna arriskuan jarri gabe zenbat denboran eduki daitezkeen galdetuta, erantzuna argia da: prestatutako elikagai gehienak gehienez ere bi egunez eduki daitezke hozkailuan. Balio bizitza luzeagoa duten platerak badaudela pentsa badaiteke ere, epe hori pasatzeak eragina du elikagaien toxiinfekzio arriskuan.
2008
‎Hamabost egunez edukiko dituzte piperrak ketan, bost suk etengabe berotzen dituztela.
‎Aldaketa egitean, estoma kanpoan uztea gomendatzen da, oxigenoa har dezan. Ilestomietan bizpahiru egunez eduki behar dira, gailua pieza batekoa edo bikoa den. Eta, azkenik, urostomietan, gehienez ere lau eguneko epea dago aldatzeko.
2011
‎Jaki prestaturik gehienak bi egunez eduki daitezke hotzetan.
2013
‎Hamar egunez eduki daitezke arrautzentzako gunean, alderik punta zorrotzena beherantz dutela, 1. C eta 4. C artean.
‎Iraun ere gutxiago egiten dute etxean egindako hanburgerrek, ontziratuta heldu direnek baino: gehienez ere, bi egunez eduki daitezke hozkailuan, eta ontziratuek, berriz, zazpi egun baino gehiago irauten dute, oro har.
2014
‎Behin ontzia irekita, guztia jaten ez bada, hozkailuan sartu behar da, eta gehienez zazpi egunez eduki han.
2016
‎Horretarako, piezaren barruan «segurtasun tenperatura» lortu behar da, 70 ºc inguru, zeinetara patogenoak botatzen baitira. Arraina bi egunez eduki daiteke hozkailuan. Nola erabili arrautza Salmonellarekin gehien kutsatzen duten elikagaietako bat da arrautza, batez ere udako hilabeteetan eta tenperaturak igotzen hasten direnean.
2019
‎etxean espageti plater bat jateak heriotza eragin dezake bat batean. , eta harrituta daude pertsona batek janaria giro tenperaturan bost egunez eduki duelako eta gero jaten ausartu delako. Jakina, kasu drastikoa da, baina agerian uzten du:
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia