2001
|
|
Hark ezetz, bidaia sakratua zela. Gaur
|
egun
ongi jatea eta edatea gaizki ikusia dago; bizioa da. Jende aunitzek ez daki zein den jakien benetako gustua.
|
2002
|
|
Elikagaiak bere ezaugarri organoleptiko guztiak (aroma, testura, zaporea…), higienikoak eta nutrizionalak kontserbatzeko batez besteko orientagarria honako hau izan daiteke: ELIKAGAI MOTA KONTSERBAZIO DENBORA ZENBATETSIA Arrain freskoa (garbia eta tapatua) eta haragi txikitua (tapatua) 2 egun Haragi eta arrain egosiak 2 egun Esne irekia, etxeko azkenburukoak, barazki egosiak 3
|
egun
Ongi kontserbatutako haragi gordina (garbia eta tapatua) 4 egun Barazki gordinak eta kontserba irekiak (jatorrizko ontzia lata bada, beste ontzi batera aldatu) 4 aste Arrautza freskoak 2 aste Esnekiak eta iraungitze data duten beste batzuk Fabrikatzaileak ontzian adierazten duena Esteka interesgarriak: revista.consumer.es:Elikagaien kontserbazioa revista.consumer.es:Elikagaien ondoriozko toxiinfekzioak
|
|
Eta hori espero genuen berberak pasatu ginen euskara esperatzera, hau ere zerutik. Eta orduan hasi ginen gure prozesio zibilekin, zuk ere
|
egun
ongi ezagutzen dituzun horiekin. Santu baten ordez beste bat jarri genuen.
|
|
Baina zenbat aldiz ez duzu entzun zure inguruan, bada, euskara bultzatu behar dela, ikasi, gure nortasunaren ezaugarria dela, eta abar? Eta zenbat aldiz entzun duzu euskara gaur
|
egun
ongi dagoela, edo kontrakoa, arras gaizki eta baztertua. Zenbat aldiz entzun dituzu halako iruzkin kezkatuak hizkuntza honi buruz?
|
2003
|
|
Fruta delikatuenek (marrubiak, masustak) bi
|
egun
ongi irauten dute, hezurdunek astebetea eta zitrikoek hamar egun ere bai.
|
2004
|
|
Izoztu aurretik mikroorganismo baten egoera fisiologikoari buruz gehiago jakitea ere kontuan hartu litzateke. Mikroorganismoak berez ez suntsitzeko aukera, baizik eta lesio subletalen bidez gelditzeko aukera, eta horrek gaur
|
egun
ongi baloratzen ez den arriskua ekarriko luke. Bibliografía Archer D.L. 2004 Freezing:
|
2006
|
|
Beste hainbatetan, hala nola 100 metro karratutik gorako taberna eta jatetxeetan (bisitatu diren 90etatik 72k daukate erretzaileentzako berariazko gunea), helduentzako diskoteketan (30etik 19), hoteletan (20tik 14) aukeraz baliatu dira, baina ez lukeen bezala: erretzeko gune bereziak dituzten espazio publikoen %43k bakarrik dituzte
|
egun
ongi seinaleztatuak (halakotzat seinaleztatuak 16 urtetik beherakoen sarrera debekatua dago ohartarazpenaren bidez) eta, garrantzi handienekoa, establezimendu edo espazio publikoaren gainerakotik behar bezala bereizi eta isolatuak.
|
|
Garaiak eta inguruak moldatzen gaitu neurri handi batean, egia da, ez da dudarik; lehen horrelakorik sinetsi nahi ez izan arren, gaur
|
egun
ongi ulertua eta onartua dut hori. Baina hala ere beti geratzen da moldapen horretatik kanpoko geure izaera ezagutzeko gogoa.
|
2010
|
|
eleberria argitaratutakoan ere egina zidan beste bat, Donostian, zeinean dezente urduri egon nintzen, Eginekoa izaki galdera gogorrak eta egurra emateko asmoz etorri zitzaidalako ustean. Hau ezin da gaur
|
egun
ongi ulertu orduko giroa ezagutu ez bada. Uste dut lurrera begira egon nintzela galderak egiten zizkidan denbora guztian.
|
2015
|
|
Chaplinek berak zin egin zuen publikoki ez zuela inoiz soinua erabiliko, gure zorionerako promesa hura bete ez bazuen ere. Gaur
|
egun
ongi dakigunez, soinuekin soilik istorio bat kontatzen trebeak dira zenbait zuzendari, eta geure burmuinetan betiko geratu dira, kasu, Dersu Uzalak eta Vladimir Arseniev kapitainak belarra mozten duteneko sekuentzia luze hartako belar moztuaren ziztu errepikakorraren zarata, edota, biak suaren inguruan elkartzen direnean suak txotxak erretzean ateratzen duen txinparta hotsa, binilozko soinu analo...
|
2018
|
|
Iruñearen historiaren aldeko interesa zientifikoago bilakatu zen XIX. mendetik aurrera, eta XX. mendean ugaritze nabaria izan zen, bai argitaratutako tituluen kopuruan, bai gaien eta ikuspuntuen ugaritasunean, gero eta sakontasun handiagoko lanak agertu baitziren, tartean hainbat doktorego tesi. Gaur
|
egun
ongi ezagutzen dugu Iruñeko historia, baina ikuspegi orokor bat falta zen, azken ikerkuntzen emaitzez eta berritasun metodologikoez eguneratua. Horixe baita liburu honek bete nahi duen hutsunea.
|