2003
|
|
egunean bizpahiru aldiz koilarakadatxo bat hartu, edalontzi handi batekin batera. Infusioan hartzeko, 30 g hazi gehitu behar ditugu ur litro bakoitzeko, 5 bat minutuz irakin, 10 bat minutuz
|
egonean
utzi eta iragazi, galdagailu baten laguntzaz. Kasu horretan, egunean 2 katilu hartzea gomendatzen da.
|
2005
|
|
Prozesu horretan, isatsak ez du irakiten hasi behar, itsasgarritasun ahalmena galduko bailuke. Nahasketa hamabi bat orduz
|
egonean
utzi ondoren, sartu ontzia Maria bainuan kazola batean 30 minutuz. Denbora horretan, maiz eragin behar zaio produktuari, isatsa urtzen laguntzeko.
|
2007
|
|
Egun pare bat
|
egonean
uztea aski izanen zela uste zuen gandua suntsi zedin, baina denboraren joanak ez zuen konpondu. Arantzak kentzeko pintza batzuk hartu eta kristala askatzen saiatu arren, ez irekitzeko moduan zegoen asmaturik, eta ahaleginean azkazalak galdu omen zituen ia.
|
2008
|
|
Horretaz ohartzeko, aski da ura eta olioa ontzi batera botatzea, astintzea eta
|
egonean
uztea.
|
|
...eskopeten fabrikazioa eta erabilera debekatzen zituen legearen berririk, ez zelako Gazetan edo Boletinean argitaratu, ezta herrialdeko edo Arma Fabrikako agintarien bidez. Gainera, kalibre handiko eskopeten garraioa eta salmenta mundutik gauzarik normalena legez egiten zutela zioten, eta aurreko urteetan askoz eskopeta gehiago pasatu zituztela Burgosetik bertatik896 Eibarko Udala ez zegoen gauzak
|
egonean
uzteko prest? «Impaciente esta corporacion hasta obtener un resultado favorable sobre la solicitud» zioen aktak?, eta lau udaletako ordezkariak beste batzar batera deitu zituen. Armaginek, beraien aldetik, Diputazioari Gortean zuen agentea?
|
|
Bola hori hazten denean, ez da hausten. Orea egin ondoren,
|
egonean
utziko dugu, eskuekin eman diogun beroa gal dezan (ordu erdi inguru). Ondoren, ijezteko makinarekin edo pastelgintzako arrabolarekin bolatxo txikitan zatituko dugu.
|
2010
|
|
Hodiak libratzeko, ozpin katilu bat eta sodio bikarbonatozko beste bat bota daitezke hustubidetik. Minutu batzuetan
|
egonean
utzi ondoren, irakiten dagoen ura botatzen da. Erretzeko alkohola Garbitu, desinfektatu, gainazalak azkar lehortzen ditu eta koipe edo itsasgarri orbanak kentzen ditu.
|
|
Sartu gainerako osagaiak sumendian eta oratu hatz puntekin, pastari elastikotasuna eman gabe. Eskuarekin bola bat osatu, orea sukaldeko trapu batean bildu eta ordubetez
|
egonean
utzi giro tenperaturan. Ore hautsiarekin desmunta daitekeen molde bat forratuko dugu, soberako ertzak ebakiz, ez asko, gero masa txikitu egiten baita.
|
2011
|
|
Onak ateratzen dira asko; txarrak gehiago, baina idazleak, nolanahi ere, artzainak bere etxolan edo ardogileak bere sotoan bezala, apalak behar izaten ditu buruan, bere liburuak, ondu bitartean,
|
egonean
uzteko. Aipatzen ari garen hau bikaina da benetan, eta bere izena ■jfAMisterioak Argitzeko Liburua dateke euskaraz.
|
2014
|
|
Adibidez, PPGren F291 ur oinarriko prestagairako, diluitzaileak PPGren F271 ur desionizatua izan behar du.Fabrikatzaile batzuek gomendatzen dute diluitzailea gehitu aurretik prestagaia eta gogortzailea nahastea, loditasun homogeneoa hartzen duten arte, eta diluitzailea erantsi ondoren, berriro nahastea. Azkenik, prestatutako nahastea 10 minutuz
|
egonean
utzi behar da.Katalizatzailea bezala, diluitzaileek ere tenperaturaren araberakoak izan behar dute: bizkorrak, ertainak edo mantsoak izan daitezke.TenperaturaMS katalizatzaileaDiluitzailea18 °C ra arteD803D808 diluitzaile bizkorra18 eta 25 °C arteanD841D866 2K prestagairako diluitzailea25 eta 35 °C arteanD861D869 diluitzaile oso mantsoa6.6 taula.
|
2016
|
|
Oso erraz landu eta erabiltzeko orea izaten da, batere itsasten ez dena, oso kurruskatsua fin fin eginez gero, eta igo egiten dena denbora gehiago
|
egonean
utzita.
|
2017
|
|
Elikagaiari chia koilarakada bat bota, eragin eta 10 minutu
|
egonean
utziz gero, postre desberdin bat lortuko dugu, mantenugai ugarikoa, hazi horiek izaten dituzten muzilagoei esker.
|
2018
|
|
itzalia zen behiala pertsona kementsu eta batzuetan aldartetsuaren izatea emana zion txinparta hura. Izan ere, aldian aldian, hitz egiteari uzten zionean, aurpegia
|
egonean
uzten zuenean, tristura antzeko zerbait antzematen nion aurpegieran. Baliteke, ordea, horretan ere oker egotea.
|
2022
|
|
. atsedena oso garrantzitsua da. Egosketa luzeak direnez, haragiaren zuntzak sufritu egiten dira; beraz, erregosia 30 minutuz
|
egonean
uzten bada, kazola sutatik kanpo eta estalita dagoela, gisatuak testura irabazten du. Hozkailuan egun batetik bestera jalkitzen bada eta hurrengo egunean berriz berotzen bada, zaporea irabaziko du.
|
2023
|
|
Hori gertatzen denean, prozesua errepikatu egin behar da: masa hautsi, berriro oratu harrotasuna (eta bolumena) gal dezan eta beste ordu batez
|
egonean
utzi. Orea bigarren aldiz hartzitu denean, ogitxoak prestatu ahal izango dira, nahi den forma emanez —opiltxoak edo barrak, esaterako—, ondoren laberatzeko.
|