Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 10

2003
‎egunean bizpahiru aldiz koilarakadatxo bat hartu, edalontzi handi batekin batera. Infusioan hartzeko, 30 g hazi gehitu behar ditugu ur litro bakoitzeko, 5 bat minutuz irakin, 10 bat minutuz egonean utzi eta iragazi, galdagailu baten laguntzaz. Kasu horretan, egunean 2 katilu hartzea gomendatzen da.
2005
‎Prozesu horretan, isatsak ez du irakiten hasi behar, itsasgarritasun ahalmena galduko bailuke. Nahasketa hamabi bat orduz egonean utzi ondoren, sartu ontzia Maria bainuan kazola batean 30 minutuz. Denbora horretan, maiz eragin behar zaio produktuari, isatsa urtzen laguntzeko.
2008
‎Horretaz ohartzeko, aski da ura eta olioa ontzi batera botatzea, astintzea eta egonean uztea.
‎Bola hori hazten denean, ez da hausten. Orea egin ondoren, egonean utziko dugu, eskuekin eman diogun beroa gal dezan (ordu erdi inguru). Ondoren, ijezteko makinarekin edo pastelgintzako arrabolarekin bolatxo txikitan zatituko dugu.
2010
‎Hodiak libratzeko, ozpin katilu bat eta sodio bikarbonatozko beste bat bota daitezke hustubidetik. Minutu batzuetan egonean utzi ondoren, irakiten dagoen ura botatzen da. Erretzeko alkohola Garbitu, desinfektatu, gainazalak azkar lehortzen ditu eta koipe edo itsasgarri orbanak kentzen ditu.
‎Sartu gainerako osagaiak sumendian eta oratu hatz puntekin, pastari elastikotasuna eman gabe. Eskuarekin bola bat osatu, orea sukaldeko trapu batean bildu eta ordubetez egonean utzi giro tenperaturan. Ore hautsiarekin desmunta daitekeen molde bat forratuko dugu, soberako ertzak ebakiz, ez asko, gero masa txikitu egiten baita.
2016
‎Oso erraz landu eta erabiltzeko orea izaten da, batere itsasten ez dena, oso kurruskatsua fin fin eginez gero, eta igo egiten dena denbora gehiago egonean utzita.
2017
‎Elikagaiari chia koilarakada bat bota, eragin eta 10 minutu egonean utziz gero, postre desberdin bat lortuko dugu, mantenugai ugarikoa, hazi horiek izaten dituzten muzilagoei esker.
2022
‎. atsedena oso garrantzitsua da. Egosketa luzeak direnez, haragiaren zuntzak sufritu egiten dira; beraz, erregosia 30 minutuz egonean uzten bada, kazola sutatik kanpo eta estalita dagoela, gisatuak testura irabazten du. Hozkailuan egun batetik bestera jalkitzen bada eta hurrengo egunean berriz berotzen bada, zaporea irabaziko du.
2023
‎Hori gertatzen denean, prozesua errepikatu egin behar da: masa hautsi, berriro oratu harrotasuna (eta bolumena) gal dezan eta beste ordu batez egonean utzi. Orea bigarren aldiz hartzitu denean, ogitxoak prestatu ahal izango dira, nahi den forma emanez —opiltxoak edo barrak, esaterako—, ondoren laberatzeko.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia