2006
|
|
merkatuaren egoera ezagutzeko, kontsumitzaileen ohituren berri izateko, merkatuan zer lehia mota dagoen jakin ahal izateko, eta abar. Informazio hori izanda, mezua zabaltzeko
|
egoera
aproposa sortuko da. Dena den, kontuan izan behar da sortze lanak mezuan izango duen eragina garrantzitsua izango dela, alderdi teknikoan (adibidez, hedabideen egitarau bat gauzatzerakoan) zein alderdi artistikoan, eta, beraz, publizitate kanpainan agertuko diren pieza zehatz batzuk sortuko dira:
|
2010
|
|
Lehenengo gaian aipatu bezala, Sukaldaritza teknologiaren helburua plater kozinatuen elaborazioa da, non gerta daitezkeen prozesu fisikoen eta kimikoen azterketa zientifikoa egiten den eta lan egiteko eta janaria manipulatzeko
|
egoera
aproposenak ezartzen diren. Horretarako, era egokian nahastutako elikagaiek bero tratamendua jasaten dute, hainbat motatakoa izan daitekeena, adibidez, labean erretzea, frijitzea, hutsean egostea, eta abar.
|
2012
|
|
Lehengaiak jasoko/ erosiko dira eta, haien
|
egoera
aproposa egiaztatu ostean, baldintza egokietan biltegiratuko dira. Platera prestatzeko unera arte hozkailuan gordeko dira errefrigerazio tenperaturan (< 5 ºC).
|
|
Beraz, kasu batzuetan, kutsatuta dagoen elikagaian mikroorganismoak hiltzen dituen tratamendu bat erabili arren, mikroorganismoa toxinak ekoizteko gai bada eta hauek termoegonkorrak badira eta kantitate nahikoan ekoitzi badira, osasun kalteak jazo daitezke. Espezie batzuetan beste posibilitate bat mikroorganismoak esporulatzea da, zelulak hiltzen dituen tratamenduak gailenduz eta
|
egoera
aproposa denean ernetuz, kutsadurari jarraipena emanez.
|
|
Esporekin halako zerbait gertatzen da. Mikroorganismoa hiltzen duen tratamendu baten ostean, erresistentzia forma horiek bideragarri iraun dezakete elikagaian,
|
egoera
aproposa zaienean ernatzeko eta ugaltzeko. Toxinak eta esporak sortzeko mikroorganismoaren gaitasunak arriskuaren tamaina definitzen du ere.
|
|
4 Ahoratu baino lehen egindako tratamenduak: janda edo edanda izateko elikagai askok sukaldaritza tratamendua jasotzen dute, gehienetan beroaren bidez. Tenperatura eta denbora aproposak badira, forma begetatiboak hiltzen dira; baina tratamendua ez bada nahikoa, populazioaren zati batek biziraun dezake eta
|
egoera
aproposean egonez gero eta denbora nahikorik izanez gero, ugal daiteke berriro.
|
|
Esporez kutsatutako haragi zatiak egostean O2 kanporatzen da eta esporek bizirauten dute. Hoztean ernetzen dira eta denbora nahikoa eta
|
egoera
aproposa badira, GIDra heltzen dira. Janaria berotu gabe jatean bakterioak hesteetara heldu eta espora bihurtzen dira.
|
|
Parasito bakoitzak bere berezitasunak ditu, baina, oro har, bi era nagusi ezberdin daitezke: trofozoitoa (era begetatiboa, inbaditzen eta ugaltzen dena) eta kistea (erresistentzia era, infekzio era,
|
egoera
aproposa denean trofozoito bihurtzen dena, zikloari jarraituz).
|
|
merkatuaren egoera ezagutzeko, kontsumitzaileen ohituren berri izateko, merkatuan zer lehia mota dagoen jakin ahal izateko, eta abar. Informazio hori izanda, mezua zabaltzeko
|
egoera
aproposa sortuko da. Dena den, kontuan izan behar da sortze lanak mezuan izango duen eragina garrantzitsua izango dela, alderdi teknikoan (adibidez, hedabideen egitarau bat gauzatzerakoan) zein alderdi artistikoan, eta, beraz, publizitate kanpainan agertuko diren pieza zehatz batzuk sortuko dira:
|