2001
|
|
Nutrizioari buruzko informaziorik ematen ez duen lata bakarra Escuris da eta datu gehien agertzen dituena, berriz, Isabel lagina: gantz
|
edukia
ez ezik, saturatu eta intsaturatuen kopurua adierazten du eta, ondoan, zein kopurutan dautzan omega gantz azidoak; bukatzeko, gure organismoaren osasunean azido horiek dituzten eragin onuragarrien berri ere ematen digu.
|
|
Arrautzaren mantenugai ekarpena aztertuz gero, kalitate handiko proteina, bitamina eta mineral iturri ona dela ulertuko dugu. Elikagai honetan pentsatzean, kolesterol
|
edukia
ez ezik, nutrizio egoera eta osasuna (kardiobaskularra eta orokorra) hobetzen lagun dezaketen gainerako osagaiak ere begiratu behar dira. Datu horiek erakusten dutenez, arrautzak elikagai baliotsuak dira, eta hiperkolesterolemia izanez gero, haien kontsumoa zaindu egin behar da, baina ez dago arrazoirik arrautzak dietatik erabat kentzeko.
|
2004
|
|
Bigarrcn fascan (7.irribr> no). aldiz. irakurlea izan bchar duzugogoan. Bertan
|
edukia
ez ezik. esliloa. tonua cla aurkc/. pena ere zaindu behar dituzu.
|
2009
|
|
Fitxategien
|
edukia
ez ezik, teklatutik jasotakoa (STDIN) ere gorde liteke array egitura batean. Datuak irakurtzean, fitxategi deskribatzailearen ordez, STDIN jarri besterik ez dugu egin behar.
|
|
Espainian egindako azterketaren lehen zatia genomika estrukturalean oinarritu da, hau da, tomatearen 9 kromosomaren geneak (dituen 12etatik) ezagutzean, hazkuntza funtzio bakoitza aztertu ahal izateko. Genomika funtzionalaren barruan, adituek zaporea, bitamina eta azukre
|
edukia
ez ezik, landarearen heltze prozesuan paperen bat duten geneak ere identifikatu dituzte. Tomatearen genoman 300 markatzaile eta 200 gene baino gehiago aurkitu dira, eta tomateak dituen osagaien presentzia maila desberdinak eragiten dituzten zenbait genoma eremu identifikatu dira, hala nola bitaminak eta azukreak.
|
2013
|
|
Hain zuzen ere, testu analisia ardatz duen metodologia erabiliko dugu haren film laburrak ikertzeko. Analisi mota horretan,
|
edukia
ez ezik, narrazioa eta forma ere hartuko dira kontuan. Zentzu horretan, Santos Zunzuneguik (1994:
|
2021
|
|
Kaltzioa hobeto xurgatzen da laktosarekin, bitaminarekin eta kaltzio fosforo erlazio egokiarekin, eta hori modu naturalean gertatzen da esnearekin eta haren deribatuekin. Elikagai bat mantenugai baten iturritzat hartzeko, haren
|
edukia
ez ezik, errazioaren tamaina, kontsumo maiztasuna eta bioerabilgarritasuna ere hartu behar dira kontuan, hau da, hestean asimila daitekeen kaltzio kantitatea, funtzio fisiologikoetan erabiltzen dena (hezur mineralizazioan, adibidez). Ezkaia edo albahaka, adibidez, kaltzio asko duten belarrak dira, baina egunero kontsumitzen ez direnez eta oso kantitate txikia dutenez, zaila da dietan mineral horren ekarpena garrantzitsua izatea.
|