2001
|
|
Eskakizunak beste elikagai industria mota batzuen antzekoak dira, eta higiene baldintzei nahiz osasungarritasunaren kontrolari eragiten diete, elikagaiak garbitu, desinfektatu eta manipulatzeko prozesuen bidez. Lokalek eta instalazioek desinfektatu, arratoi garbiketa eta intsektu garbiketa egokiak eta egokiak egin dituzte; material, makina eta gailu eraginkorrak izan dituzte prestatutako produktuak kontserbatzeko tenperaturari, hezetasun erlatiboari eta aire zirkulazio egokiari eusteko, txufa hortxata ez dadin aldatu edo ezaugarri organoleptikoak aldatu. Produktua saltzen
|
duten
langileek ere elikagaien manipulatzaileek berezko dituzten betebehar guztiak bete dituzte, hala nola, itxura garbi eta txukuna izatea; ez jatea, edatea, listu egitea, erretzea edo txiklea ez jatea; zauriak hesgailu edo apositu egokiekin estaltzea; eskuak garbitzea beharrezkoa den bakoitzean; eta hortxeletako propietateak era batera edo bestera kutsatu edo alda ditzaketen neurri guztiak.... Hortxata etiketatzeko, elikagaien etiketei buruzko araudi orokorra bete behar da, eta produktuaren izena legez aurreikusitako hortxata motei egokitu behar zaie.
|
2006
|
|
Karga energetiko handikoak direnez, komenigarriak dira haur eta nerabeentzat, kirolarientzat eta gastu energetiko latza egiten
|
duten
langileentzat ere.
|
2011
|
|
Beraz, ez da komeni oldarkor jokatzea. Ez da errebantxa bilatu behar, ezta kanporatutako pertsonarekin portaera ona izan ez
|
duten
langileekin ere. Langile ohiak bere izen ona eraman behar du profesional gisa, eta, errebelakeria dela eta, erreferentzia onak gal ditzake.
|
2012
|
|
Aldaketek ez dute atzeraeraginik, eta kontratu mugagabea dutenek 45 eguneko kalte ordaina jasoko dute urteko. Lan erreformak sektore pribatuko profesionalei ez ezik, hitzarmen kolektiboen bidez arautzen diren lan harremanak dituzten administrazio publikoentzat lan egiten
|
duten
langileei ere eragingo die. Araudian jasotzen denez, “sektore publikoa osatzen duten erakunde eta entitateek arrazoi ekonomikoak, teknikoak, antolaketakoak eta ekoizpenekoak argudiatzen dituzte”, langile horiek kaleratzeko.
|
2014
|
|
3 Negozio segurua irekitzea, dagoeneko egiaztatutako emaitzak dituena. Bezeroen erreakzioa ezagutzen da, bai denda pilotuen bidez, bai gainerako frankiziatuen dendetako esperientziaren bidez. 4 Hasierako prestakuntza jasotzen da, eta frankizian lan egingo
|
duten
langileei ere bai, frankiziatzaileak saltzailearen profila zehazten baitu eta ebaluatzen baitu. Kontratuak jasotzen du etengabeko prestakuntza emango zaiela.
|
2022
|
|
Gainera, digestio sistemaren funtzionamenduari ere eragin diezaioke, eta eragina izan dezake prozesu giltzarrietan, hala nola elikaduran eta mantenugaien xurgapenean. Bestalde, adinekoentzako egoitzetan, zentroetako ekonomiek baldintzatu dezakete menua, ez bakarrik zerbitzatzen diren elikagaiei dagokienez, baita egoiliarren elikadura egokia gainbegiratzen
|
duten
langileek ere. Ezinbestekoa da adinekoentzako elikadura gida bereziak. Cristina Andréss Lacueva, Luigi Ferruci (InCHIANTI estudioko zuzendaria, niako zuzendaria) eta ikerketa taldea.
|