2004
|
|
germenak (gaixoak edo eramaileak) garraiatzen dituzten pertsonak, behar adina hozte ez izatea, nahastea ez berotzea edo ez berotzea, nahasketa geldialdi luzeak egitea (ez berehala hoztea) eta lehengai kutsatuak. Higiene baldintza bikaineko produktuak lortzeko, enpresa osoa, establezimendutik langileengana, konprometitzen
|
duten
higiene arau batzuk bete behar dira. Izozki hondarrak bitarteko ezin hobeak dira mikroorganismoak garatzeko, batez ere, mikroorganismoak garatzeko tenperatura baldintza onenak ematen badira.
|
2005
|
|
Nutrizio ikuspegia Osasun agintariek onartzen dute erregulazio hori osatu egin behar dela nutrizio ikuspegitik, bereziki bizimodu eta elikadura osasungarrietan hezteari begira, eta ez da ahaztu behar eskola jantokiak osasun arloko xedapen orokorren aplikazio eremuaren barruan daudela; izan ere, xedapen horiek prestatzen diren janariak prestatu, banatu eta salerosteko higiene arauak ezartzen dituzte. Araudi honen bidez, eskoletako jangelen alderdi hezitzailea indartu nahi da, bizitza osoan iraungo
|
duten
higiene eta elikadura ohitura osasungarriak sortzeko. Horregatik guztiagatik, oinarrizko irizpide batzuk ezarri dira, autonomia erkidegoek gutxieneko erregulazio gisa erabil ditzaten beren eskumenen esparruan garatzeko.
|
2006
|
|
Urek eta haien inguruneak osasunaren babesa bermatuko
|
duten
higiene eta osasun baldintza batzuk bete behar dituzte
|
2014
|
|
Sistema deszentralizatuak erabiltzen direnean (banakako ere baderitze), ur gris leheneratua erabiliko duten gela hezeetan bertan jartzen dira berrerabiltzeko uraren moduluak (bainuge letan, komunetan, dutxetan?), edo bestela, ur tratatu hori erabiliko
|
duten
higiene ontzietan bertan, eta egitura edo modulu horiek, konketetako, bainuontzietako eta dutxetako ura bildu eta tratatu ondoren, higiene ontzietara bulkatuko dute ura, erabiltzeko moduan.
|
|
g) Sifoi indibiduala
|
duten
higiene ontzi eta gailuetan, ezaugarri hauek izan behar dituzte: harrasketan, latsarrietan, konketetan eta bidetetan, zorrote nera arteko distantziak 4,00 m izan behar du, gehienez, eta maldek% 2,5 bitartekoak izan behar dute; bainuontzietan eta dutxetan, maldak% 10ekoa edo txikiagoa izan behar du; eta komunontziek zorrotenera zuzenean hustu behar dute, edo 1,00 m edo gutxiagoko komuneko hargune hodi baten bitar tez, baldin eta hodiari ezin bazaio behar duen malda eman.
|
|
Gela heze batean sortutako ur grisak gela horretan bertan berrerabiltzeko asmoa izanez gero, hustuketa txikiko sare bikoitza aurreikusi behar da, berrerabiltzeko ura sortuko
|
duten
higiene ontzietarako (konketak, dutxak, bidetak?).
|
2015
|
|
Europako Batasunean elikagaien sektoreak elikagaiak ekoizteko nahikoa edateko ur hornitzen badu ere, baliabide hori ez dago bermatuta munduko eremu guztietan. Elikagaiak ekoizteko erabiltzen den urak produktuek kalterik eragiten ez
|
duten
higiene eta osasun baldintza espezifikoak bete behar ditu. Artikuluak azaltzen du elikagaien aztarna hidrikoaren kontzeptua eta kalitatezko ura eskuratzeko modua nola bermatzen den.
|