Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 7

2004
‎germenak (gaixoak edo eramaileak) garraiatzen dituzten pertsonak, behar adina hozte ez izatea, nahastea ez berotzea edo ez berotzea, nahasketa geldialdi luzeak egitea (ez berehala hoztea) eta lehengai kutsatuak. Higiene baldintza bikaineko produktuak lortzeko, enpresa osoa, establezimendutik langileengana, konprometitzen duten higiene arau batzuk bete behar dira. Izozki hondarrak bitarteko ezin hobeak dira mikroorganismoak garatzeko, batez ere, mikroorganismoak garatzeko tenperatura baldintza onenak ematen badira.
2005
‎Nutrizio ikuspegia Osasun agintariek onartzen dute erregulazio hori osatu egin behar dela nutrizio ikuspegitik, bereziki bizimodu eta elikadura osasungarrietan hezteari begira, eta ez da ahaztu behar eskola jantokiak osasun arloko xedapen orokorren aplikazio eremuaren barruan daudela; izan ere, xedapen horiek prestatzen diren janariak prestatu, banatu eta salerosteko higiene arauak ezartzen dituzte. Araudi honen bidez, eskoletako jangelen alderdi hezitzailea indartu nahi da, bizitza osoan iraungo duten higiene eta elikadura ohitura osasungarriak sortzeko. Horregatik guztiagatik, oinarrizko irizpide batzuk ezarri dira, autonomia erkidegoek gutxieneko erregulazio gisa erabil ditzaten beren eskumenen esparruan garatzeko.
2006
‎Urek eta haien inguruneak osasunaren babesa bermatuko duten higiene eta osasun baldintza batzuk bete behar dituzte
2014
‎Sistema deszentralizatuak erabiltzen direnean (banakako ere baderitze), ur gris leheneratua erabiliko duten gela hezeetan bertan jartzen dira berrerabiltzeko uraren moduluak (bainuge letan, komunetan, dutxetan?), edo bestela, ur tratatu hori erabiliko duten higiene ontzietan bertan, eta egitura edo modulu horiek, konketetako, bainuontzietako eta dutxetako ura bildu eta tratatu ondoren, higiene ontzietara bulkatuko dute ura, erabiltzeko moduan.
‎g) Sifoi indibiduala duten higiene ontzi eta gailuetan, ezaugarri hauek izan behar dituzte: harrasketan, latsarrietan, konketetan eta bidetetan, zorrote nera arteko distantziak 4,00 m izan behar du, gehienez, eta maldek% 2,5 bitartekoak izan behar dute; bainuontzietan eta dutxetan, maldak% 10ekoa edo txikiagoa izan behar du; eta komunontziek zorrotenera zuzenean hustu behar dute, edo 1,00 m edo gutxiagoko komuneko hargune hodi baten bitar tez, baldin eta hodiari ezin bazaio behar duen malda eman.
‎Gela heze batean sortutako ur grisak gela horretan bertan berrerabiltzeko asmoa izanez gero, hustuketa txikiko sare bikoitza aurreikusi behar da, berrerabiltzeko ura sortuko duten higiene ontzietarako (konketak, dutxak, bidetak?).
2015
‎Europako Batasunean elikagaien sektoreak elikagaiak ekoizteko nahikoa edateko ur hornitzen badu ere, baliabide hori ez dago bermatuta munduko eremu guztietan. Elikagaiak ekoizteko erabiltzen den urak produktuek kalterik eragiten ez duten higiene eta osasun baldintza espezifikoak bete behar ditu. Artikuluak azaltzen du elikagaien aztarna hidrikoaren kontzeptua eta kalitatezko ura eskuratzeko modua nola bermatzen den.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia