Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 11

2000
‎Alde batetik ari gara Kantabria eta Bizkaia arteko aztarnategi bateko hezurrak aztertzen, amerikar bat ari da ikerketa burutzen. Eta bestetik oraintxe bukatu dugu Labeko Kobako azterketa. Bariantea egin aurretik aztertu genuen zortzi hilabetetan zehar, han ateratako guztia aztertu genuen eta laster argitaratuko da Labeko Kobako azterketa osoa.
2008
‎Beti moldetik aterako dugu erretilua mahaira atera aurretik. Hornigaia hozkailuan gorde bada, 180 °C an sartuko dugu labe beroan 5 minutuz. Berotu ondoren, moldea irauliko dugu bira azkar bat emanez zerbitzu platerean kolpe lehor batekin, eta, ondoren, osagai nagusia jarriko dugu.
2009
‎Errezeta hau hotz jateko ere egokia da, osagai batzuk aldatuta. Tomate saltsaren ordez, ozpin olioa edo maionesa erabil daiteke; hala eginez gero, jakina, ez dugu labean gainerreko.
2011
‎Lehortea luzeegia izaki, hil egingo dira. Hezetasuna galarazteko jangaia lehortu egiten dugu labean, aire, gatz, ke edo elurretan: bakailao, txerriki, okaran, piku, prekozinatu, piper, baratxuri, onddo, sagar, babak?
2012
‎Krema horiek jarritakoan, ordubetez utzi behar da hozkailutik kanpo, eta, gero, egun batez beste, hozkailuan sartu behar da, hotz handiegirik gabe, ez irekitzeko, eta film paperez estali, zulotxoekin, arnasa har dezan, baina gainean ezer ez erortzeko. Txokolate estalduraz egindako zatitxo batzuekin eta forma desberdinekin solidotzen diren birigarriekin zerbitzatzen dugu labe paper batean, erraz askatzeko eta erabiltzeko. Adierazi dugun bezala ere gatzatu ditzakegu, baina kristalezko ontzi edo banakako ontzietan, hiru geruzak ikus daitezen eta oso ikusgarria gera dadin.
2014
‎Haragia urdai edo hirugihar xerra finekin bildu eta pieza bridatu. Teknika honen bidez, hegaztiaren azala ez apurtzea lortzen dugu labean egon behar duen denboran, eta urdaiaren gantzetik hegaztira pasatzea, haragi zukutsuena eginez. Hibridoari dagokionez, orratz baten laguntzaz egin daiteke, edo pieza modu egoki eta ikusgarrian lotu.
‎Etxeko galletak prestatzeko, ‘Gailetak txakurrentzako gailetak’ (EJV, 2013) errezeta erraza da: 180 ºc tara berotzen dugu labea, eta osagai lehorrak (irina, legamia, oloa) nahasten ditugu. Orain sagar purea eta kakahuete krema gehitu eta, irabiatu gabe, 30 bat mililitro ur sartzen ditugu.
2016
‎Jaisten bagara, gauza hori erreko dugu labean.
2021
‎Indusketaren zuzendariaren esanetan, ordea, burdinak eraman zituen garai hartako biztanleak Basagaingo gain horretara: " Indusketan ez dugu laberik topatu, baina, esate baterako, burdinaz egindako golde nabarra topatu genuen duela kanpaina batzuk".
2022
‎Aitortu du energia ereduak kontsumo ohiturak aldarazi dizkietela: «Ez dugu laberik, plantxarik, ile lehorgailurik edo irabiagailurik. Halakoak erabiltzeko adina energia ez du ematen instalazioak.
2023
‎Hala ere, lehengai onak erabilita eta behar den denbora emanda ogi ona egin daiteke. Egur labea dugu, eta ogia ordubete baino gehiago izaten dugu labean. Presarik barik egin behar da ogia.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia