2000
|
|
Alde batetik ari gara Kantabria eta Bizkaia arteko aztarnategi bateko hezurrak aztertzen, amerikar bat ari da ikerketa burutzen. Eta bestetik oraintxe bukatu
|
dugu
Labeko Kobako azterketa. Bariantea egin aurretik aztertu genuen zortzi hilabetetan zehar, han ateratako guztia aztertu genuen eta laster argitaratuko da Labeko Kobako azterketa osoa.
|
2008
|
|
Beti moldetik aterako dugu erretilua mahaira atera aurretik. Hornigaia hozkailuan gorde bada, 180 °C an sartuko
|
dugu
labe beroan 5 minutuz. Berotu ondoren, moldea irauliko dugu bira azkar bat emanez zerbitzu platerean kolpe lehor batekin, eta, ondoren, osagai nagusia jarriko dugu.
|
2009
|
|
Errezeta hau hotz jateko ere egokia da, osagai batzuk aldatuta. Tomate saltsaren ordez, ozpin olioa edo maionesa erabil daiteke; hala eginez gero, jakina, ez
|
dugu
labean gainerreko.
|
2011
|
|
Lehortea luzeegia izaki, hil egingo dira. Hezetasuna galarazteko jangaia lehortu egiten
|
dugu
labean, aire, gatz, ke edo elurretan: bakailao, txerriki, okaran, piku, prekozinatu, piper, baratxuri, onddo, sagar, babak?
|
2012
|
|
Krema horiek jarritakoan, ordubetez utzi behar da hozkailutik kanpo, eta, gero, egun batez beste, hozkailuan sartu behar da, hotz handiegirik gabe, ez irekitzeko, eta film paperez estali, zulotxoekin, arnasa har dezan, baina gainean ezer ez erortzeko. Txokolate estalduraz egindako zatitxo batzuekin eta forma desberdinekin solidotzen diren birigarriekin zerbitzatzen
|
dugu
labe paper batean, erraz askatzeko eta erabiltzeko. Adierazi dugun bezala ere gatzatu ditzakegu, baina kristalezko ontzi edo banakako ontzietan, hiru geruzak ikus daitezen eta oso ikusgarria gera dadin.
|
2014
|
|
Haragia urdai edo hirugihar xerra finekin bildu eta pieza bridatu. Teknika honen bidez, hegaztiaren azala ez apurtzea lortzen
|
dugu
labean egon behar duen denboran, eta urdaiaren gantzetik hegaztira pasatzea, haragi zukutsuena eginez. Hibridoari dagokionez, orratz baten laguntzaz egin daiteke, edo pieza modu egoki eta ikusgarrian lotu.
|
|
Etxeko galletak prestatzeko, ‘Gailetak txakurrentzako gailetak’ (EJV, 2013) errezeta erraza da: 180 ºc tara berotzen
|
dugu
labea, eta osagai lehorrak (irina, legamia, oloa) nahasten ditugu. Orain sagar purea eta kakahuete krema gehitu eta, irabiatu gabe, 30 bat mililitro ur sartzen ditugu.
|
2016
|
|
Jaisten bagara, gauza hori erreko
|
dugu
labean.
|
2021
|
|
Indusketaren zuzendariaren esanetan, ordea, burdinak eraman zituen garai hartako biztanleak Basagaingo gain horretara: " Indusketan ez
|
dugu
laberik topatu, baina, esate baterako, burdinaz egindako golde nabarra topatu genuen duela kanpaina batzuk".
|
2022
|
|
Aitortu du energia ereduak kontsumo ohiturak aldarazi dizkietela: «Ez
|
dugu
laberik, plantxarik, ile lehorgailurik edo irabiagailurik. Halakoak erabiltzeko adina energia ez du ematen instalazioak.
|
2023
|
|
Hala ere, lehengai onak erabilita eta behar den denbora emanda ogi ona egin daiteke. Egur labea dugu, eta ogia ordubete baino gehiago izaten
|
dugu
labean. Presarik barik egin behar da ogia.
|