2003
|
|
Aparra kentzeko, apar ontzia eta urez betetako ontzi bat erabiltzen dira. Ezpurutasun asko dituen hondoa dela ikusten badugu, ur hotza gehituko
|
dugu
berriro irakiteko eta ezpurutasunak ateratzen jarraitzeko. Hurrengo eragiketa sua jaistea izango da, eta irakite leun eta konstante bati eustea.
|
2005
|
|
Garbigailuan arropa bat sartu orban ori kentzeko baina, ohiko kontua da, orban horrexekin atera
|
dugu
berriro.
|
|
Garbigailuan arropa bat sartu orban ori kentzeko baina, ohiko kontua da, orban horrexekin atera
|
dugu
berriro.
|
2007
|
|
Salmentak mugatzen dituen beste faktore bat prezio handiagoa eta erregai kontsumoa da. Espainiako merkatuan gehien saltzen diren bi ibilgailuen eskaintza aztertuko
|
dugu
berriro, eta egiaztatuko dugu aldaketa automatikoaren bertsioak 1.000 edo 1.200 euroko gastu gehigarria dakarrela. 15.000 eta 20.000 euro arteko kostua duten autoak dira; beraz, kostu gehigarria bertsio berekoa baino %5 eta %6 handiagoa da, eskuz aldatzen bada.
|
2012
|
|
Sekretu bat: saldak ezpurutasun asko dituela ikusten badugu, ur hotza gehituko
|
dugu
berriro irakiteko eta ezpurutasunak ateratzen jarraitzeko. Salda sutan egosten utzi, lau orduz, kazola normal batean.
|
2013
|
|
Sekretu bat: saldak ezpurutasun asko dituela ikusten badugu, ur hotza botako
|
dugu
berriro irakiteko eta ezpurutasunak ateratzen jarraitzeko. Salda sutan egosten utzi, lau orduz, kazola normal batean.
|
2016
|
|
Bero dagoenean, sutatik kendu eta bertan erabiliko den txokolatea disolbatzen da (eta, oso goxoak bagara, azukre pixka bat ere bai). Ondoren, sutara eramango
|
dugu
berriro, irakin arte. Irakiten hasten denean, kendu eta burbuilatzeari uzten dionean, berriro sutan jartzen da berriro irakin arte.
|
2017
|
|
Estali lapikoa eta utzi su baxuan 2 orduz (eltze azkarrean egingo bagenu, 45 minuturekin nahikoa izango litzateke). Jaregitxoak prestatuta daudenean (hau da, erosi duten trinkotasun melosagatik nabarituko dena), salda saltsa bihurtzen da, eta, ondoren, pure saltsatik pasatu behar
|
dugu
berriro, azken irakina eman dezaten. Hozten utzi, eta nahasi saltsaren zati batekin, urduritu homogeneoa geratu arte.
|
2020
|
|
«Dermatologiaren arloan dihardugunok ziur gaude ozono geruzaren egoerak eta klima aldaketak eragindako UV erradiazioaren igoeraren konbinazioagatik gertatzen dela hori, baina baita ingurumeneko kutsatzaileen esposizioa handitzeagatik ere, hormona disruptore izenekoek, erradikal askeak eragiten baitituzte; ahaztu gabe geyserrak azkarrago zaintzen eta detektatzen direla mundu osoan.» Praktika txarren sailkapenean, adituen arabera, fotobabeslea behar adina ez da erabili behar (2 mg, azala 2 cm2-ko); beraz, eguzkitik babesteko faktorea (FPS) ontzian adierazitakoa baino askoz txikiagoa da. Kantitate txikitan geratzen gara, baina, gainera, AEDVko kide María Vitale dermatologoak dioenez, «ez
|
dugu
berriro aplikatzen bi ordutik behin (gehiegi bainatzen edo izerditzen ez bagara, orduan keinua aurreratu egin behar baita)». Izan ere, isolaren aurkako armarria osatzen duten molekulek 120 minutuko egonkortasuna dute, eta, denbora horretatik aurrera, ia desagertu egiten da haien babesa.
|
|
Aztarnariek sintomen bilakaeraren jarraipena ere egiten dute? Kasu positiboarekin harremanetan jarri eta zazpigarren egunaren inguruan, lehenengo PCR negatiboa bada, kontaktu estuarekin hitz egingo
|
dugu
berriro, bigarren PCR baterako aipatzeko. Kasu horretan, sintomen eta isolamendu neurrien jarraipena egiten da.
|
2022
|
|
Oso gozoak bagara, azukre pixka bat ere bota daiteke. Ondoren, sutara eramaten
|
dugu
berriro irakin arte. Irakiten hasten denean, sutatik kenduko dugu nahasketa burbuilatzeari utzi arte.
|