2003
|
|
Detekzio metodo eraginkorra eta berariazkoa da. Kontua da antigorputzak lortzeko, normalean, animaliak erabiltzen direla —antigorputzak sortzen dituzte, interese substantzia injektatu ondoren—, eta antigorputzak sortzen dituzten zelulak, prozesu motela eta kostu handikoa, Manclus en taldeak proposatzen
|
duena
baino askoz gehiago, antigorputzak klonatzea, bakterioekin identifikatu eta isolatu ondoren. Hala, antigorputzetan oinarritutako detekzio kitak azkar, erraz eta merke izatea espero da.
|
2007
|
|
Eta, etxeko ekonomiarentzat, kontu nagusia: aurreko edozeinek eskatzen
|
duena
baino askoz ere aurrekontu txikiagoarekin egin daiteke.
|
|
Alde horretatik, ekintza manipulagarriagoak dira poltsaren edozein indizetan kotizatzen dutenak baino, eta, alde horretatik, inbertitzailea babesik gabe dago finantza bitartekari jakin batzuek aplikatzen dituzten estrategien aurrean. Broker batzuek horrelako ekintzak erostea gomendatzen dute, une horretan kotizatzen
|
duena
baino askoz garestiagoa den prezio objektiboa ezarriz, baina, egia esan, ez dira inoiz (edo oso epe luzean) helburu horiek beteko. Kasurik ezagunenetako bat Terraren ekintzena da.
|
2008
|
|
Argiztapen publikoak hiru milioi megawattetik gora kontsumitu zituen iaz Espainian. Bestalde, Espainiako Argiztapen Batzordeak (CEI) dio instalazio horien gastua behar baino askoz handiagoa dela, Europako Batasunak (EB) ezartzen
|
duena
baino askoz handiagoa: gaur egun, hiri bateko guztizko energia kontsumoaren %50 eta %60 artean gastatzen da.
|
2010
|
|
“Merkurio zero” nazioarteko kanpainaren barruan, lana joan den udan egin zen, merkurioa erabiltzen duten kloro fabriketatik hurbil. Ondorioen arabera, kloroaren industriak “ofizialki aitortzen
|
duena
baino askoz merkurio gehiago igorriko luke, eta horrek herritarren osasuna arriskuan jartzen du”. Erakundeak dioenez, kontsumitzen den “arrain guztia” “merkurioz kutsatuta” dago, eta ingurumenean eta giza gorputzean atzemandako merkurio kopuruak gorantz jarraitzen du.
|
2013
|
|
«Garrantzitsua da esatea gaixotasun kronikoak edo are larriak dituzten pertsona gehienak zoriontsu edo oso zoriontsuak direla», adierazi du. Eta, gainera, egoera ekonomikoa, zoriontasunerako garrantzitsua den arren, «jende askok pentsatzen
|
duena
baino askoz gutxiago dela» ziurtatzen du. Eta, adin jakin batera iritsita, maila egokia lortu ez bada, ez da itxaropenik hartu behar.
|
2015
|
|
Dokumentalaren alderdirik interesgarriena da protagonistak establezimendu horietako errazio handiak kontsumitzea erabaki zuela, baldin eta saltzaileek eskaintzen bazizkieten, hau da, «tamaina superra» (hortik dator «Super Size Me» izenburua). Janarien nutrizio profil eskasa, edaten zituen edari azukretsuen azukre ugaritasuna eta hilabete horretan irentsi zituen elikagaien errazioen tamaina direla eta, protagonistak egunean 5.000 kilokaloria hartu zituen, batez beste espainiar batek kontsumitzen
|
duena
baino askoz gehiago. Osasun egoerak okerrera egin zuen nabarmen, eta 11 kilo baino gehiago gizendu zituen (bost hilabete baino gehiago behar izan zituen aurreko pisua berreskuratzeko).
|
2017
|
|
Eskuliburu dibertigarri hau Anayak argitaratu zuen 2017an, eta enpatia, tolerantzia, justizia, elkartasuna, adiskidetasuna eta eskuzabaltasuna lantzen ditu, besteak beste. Gainera, haurrek jakingo dute zein den protagonistak aukeratutako superboterea, eta mundua salbatzen lagunduko diote.’ 7 Eskolako zuhaitza Badira indarrez betetako gaiak gordetzen dituzten liburuak, irakurlea istorio txiki baten bidez iristen zaienak eta itxurak erakusten
|
duena
baino askoz gehiago ikustera bultzatzen dutenak. Ale hau, Antonio Sandovalek idatzia, Emilio Urberuagak irudiztatua 2016 urtean eta Kalandrakak argitaratua, aukera bat da zuhaitzak estimatzeko, behar duten zainketan pentsatzeko eta haiekiko errespetuzko tratua izateko.
|
2021
|
|
Hutseko sukaldaritza eta eltze motela sukaldean ohikoa baino tenperatura baxuagoak erabiltzean oinarritzen dira. Sukaldaritzako teknika horien bidez, elikagaiak ahalik eta gehien hurbiltzen dira egosketa puntu hoberenera, eta elikagaiaren tenperaturaren eta egosketaren tenperaturaren arteko aldea oso txikia da (metodo tradizionaletan, ura, olioa edo janaria prestatzeko erabiltzen dugun airea 200 ºC ra arteko tenperaturan egon daitezke, elikagaiak lortzen
|
duena
baino askoz altuago). Horrela, elikagaiaren gainazalak eta barrualdeak egosketa maila bera dute, gainezkatzea saihesten da eta ehundura leun eta melosoak lortzen dira haragi eta arrain gogorretan.
|