Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 12

2002
‎Norbait lodi, gizen edo obeso dagoen zehaztea ahalbideratzen duen parametro objektiboa Gorputz Masaren Indizea (GMI) da.
2003
‎Hori dela eta, ikerketa ildoak birbideratu behar izan dira, ekoizpen sektorearen analisi errutinetan sartzeko aukera emango duten beste metodo sinpleagoak bilatzeko. Orain arte ezarri ahal izan denagatik, ahalik eta korrelaziorik onena duen parametrorik errazena da agerian uztea Bakteroides fragilisen kontrako fagoak daudela. Gaur egungo ohiko kontrol sistemek ez dute uzten moluskuetan eta itsaskietan birusik eta bakterio patogenorik dagoen detektatzen Teknika horren egokitasuna berresten bada eta, bereziki, modu sinple eta eraginkorrean gara badaiteke, APPCC sistemaren (puntu kritikoen analisiaren) errutinan sar litezkeen analisi eta kontrol parametroak, elikagai horien segurtasun maila handitzeko.
2004
‎Muga hori oso errealistatzat jotzen da, aparteko olio birjina gehienak 0, 3º eta 0, 8º arteko azidotasunarekin merkaturatzen baitira. Adituek diotenez, azidotasun maila parametro bat da, eta ez du zerikusirik ez zaporearekin, ez gustu biziagoekin; azido oleikoan adierazitako gantz azido askeen kopurua zehazten duen parametro kimiko bat besterik ez da, eta elaborazio prozesuarekin lotuta dago, fruituen egoeran, tratamenduan edo kontserbazioan anomaliak adieraz baititzake. Oliba dastatzaile birjina aditu batzuk, hala nola Ramón Pulgar López, poztu egiten dira, azkenean nahitaez aipatu behar baita azidotasun maila.
‎Gainera, konposizioa are gehiago aldatzen da kontsumitu aurreko biltegiratzean. Kolorea da kontsumitzaileak jakiak erosten dituenean gehien estimatzen duen parametroa. Aplikatutako erradiazio kantitatea zehazteko, aukeretako bat gomendatu da.
2008
‎Horregatik, elikagai galkorragoetan kontserbazio teknikak erabiltzen dira, hala nola lurruntzea, lehortzea edo liofilizazioa, haien bizitza erabilgarria luzatzeko. Mikroorganismo askoren hazkundearen hasiera edo amaiera adierazten duen parametroa da uraren jarduera. Patogeno gehienek 0,96tik gorako aw bat behar dute biderkatu ahal izateko.
‎batez besteko prezioa 357 eurokoa da hilean. Zerbitzu oinarrizkoenetatik luxuzko egoitzetara Unibertsitateko ikasleen egoitzetako kalitateaz hitz egiten duen parametroa eskaintzen dituen zerbitzuena da. 86 egoitza eta ikastetxe nagusietatik, %45ek baino ez zuten bainugela osoa geletan, hau da, konketa, dutxa eta komuneko komuna.
‎Haragitarako gehien erabiltzen diren produktuetako bat lau ordutik 5 °C ra bitartekoa da. Elikagai motak ere garrantzi handia du nahasketaren arrakasta zehazteko, eragin handiena duen parametroa proteinak izatea baita. Substratu onak dira zorizko egitura askoko proteinak, kaseina edo lisina eta glutamina hondakin askoko proteinak adibidez, soja eta garia.
2010
‎Baina ez da gomendagarria ezaugarri horrengatik bakarrik gidatzea, argazkigintza digitalaren aurrerapena lasterketak markatu du fabrikatzaileen neurrigabekeria, gailuak merkaturatzeko gero eta bereizmen megapixel gehiago. Erabiltzaileak kalitate orokorra markatzen duen parametrotzat identifikatu dute. argazki kamerarena.
2013
‎Hau da, hasiera batean, ugalkortasuna baxuagoa zen. Horren ondorioz, egun batez egunero eiakulatu ondoren, DNAren zatikatze indizea% 26 eta% 34 artean murriztu zen semena kaltetzen duen parametroetako bat. David Greening ikerketaren zuzendariak esan zuenez, «ziur dirudi haur bat eduki nahi duten bikoteek sexu harremanak izan behar lituzketela egunero, obulazio egunaren aurreko astean», esan zuen David Greeningek, Australiako Down IVF ugalkortasun zentroan.
‎Nola saldu ongi Burtsan Irudia: Lyfetimea Burtsan erostea ekintza erabakigarria da inbertitzaileen interesentzat, baina ez da hain garrantzitsua saltzeko unea, azken finean, eragiketa eraginkorra den ala ez zehazten duen parametroa, agindu honen aplikazioak sortzen dituen gainbalio edo elbarritasunekin. Hala, salmenta eragiketa on baten ondorioz, aurreztaileek ikusiko dute beren kontu korronteko zenbakiak handitu egingo direla.
2016
‎Azidotasuna oliotan dauden gantz azido askeen kopurua neurtzen duen parametroa da. Horrek esan nahi du olio birjinetan, azidotasun txikiagoetan, kalitate hobea dagoela.
‎Ez dira kategoria honetan sartzen disolbatzaileengatik edo beste prozesu batzuengatik lortzen direnak eta beste mota bateko olioekin nahasten direnak. Azidotasun maila da nahasmendu gehien sortzen duen parametroetako bat. Gantz azido askeen edukia du ezaugarri, eta horrek esan nahi du ez direla lipidiko konposatuen osagai.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia