2003
|
|
“oliba olioa gogora ekartzeak kontsumitzaileari eragindako engainu egintzak, izaera hori ez duen produktu baten funtsezko osagai gisa”. Izan ere, epaileak produktuaren ontzian dagoen informazioa ez ezik, haren publizitate kanpaina ere hartu
|
du
kontuan; eta bi peritu proba egin ditu: bata, produktuan dagoen oliba olio guztiaren konposizioa aztertzen duena; eta, bestea, marketina, non inkesta bat egin baitzitzaion, produktuaren informazioan oinarrituta, kontsumitzaileek produktuarekin zer lotura duten eta zer ezaugarri dituzten zehazteko.
|
2007
|
|
Oraingoz, aurtengo apirilean, seguruenik, Batzordeak Liburu Zuria argitaratzeko zain gaude, 2015etik aurrera, beranduenez, gehiegizko pisua eta obesitatea duten pertsonen kopurua murrizteko. Kontsumitzailearen babesa Obesitatea prebenitzeko eta zaintzeko ezarri nahi den politikak kontsumitzailearen kontzeptu orokor bat hartzen
|
du
kontuan, hau da, jaio aurreko alditik hasi eta adin nagusiraino; hala ere, uste du arreta berezia jarri behar zaiola haurtzaroari, elikadura ohitura asko hartzen diren bizitzako etapa gisa. Alde horretatik, estatu kideak bultzatzen ditu oso adin goiztiarrean hasitako elikadura eta osasun hezkuntza gehiegizko pisua eta obesitatea prebenitzeko funtsezkoa dela onar dezaten.
|
2008
|
|
Oinarrizko elikagaiak (ogia, haragia, arraina, esnea, arrautzak, fruta freskoak, lekaleak, barazkiak eta patatak), tabakoa, garraioa (erregaiak eta hiriko garraio publikoa) eta aisialdia (kultura eta jolas zerbitzuak, prentsa eta aldizkariak, jatetxeak, tabernak eta kafetegiak) sartu ditu zerrendan. Indizeak ondasun eta zerbitzu bakoitzak KPIan duen garrantzia hartzen
|
du
kontuan, eta hori, era berean, etxeen aurrekontuan duten garrantziarekin lotuta dago. Saski hori indize orokorrean sartutako produktuen% 35 da.
|
|
medikuaren eta nutrizioko espezialistaren aholkuak praktikan jartzea. Ildo horretatik, Gaztela eta Leongo Osasun Sailak, 2005 Osasun Kardiobaskularreko Eskualde Estrategiaren esparruan, sukaldaritzaren alderdia hartu
|
du
kontuan, eta “Mahaitik bihotzera” izeneko errezeta liburu praktikoa argitaratu du. Errezeta horretan, gaixoei edo arriskuan dauden pertsonei gehien lagun diezaieketen sukaldaritza teknologiaren oinarriak berrikusten dira.
|
2009
|
|
Arriskua neurtzeko agentziak azaltzen du “AAA” adierazleari buruzko erabakiak “Espainiako ekonomiak hazkunde oso ahulean aurre egiten dien erronka garrantzitsuak” islatzen dituela. Neurriak, esan duenez, ekonomiaren “geldialdi jarraitua” hartzen
|
du
kontuan. Standard and Poor’s ek espero du egoera horrek “merkataritza sektoreen berroreka ekarriko duela, eta horrek truke tasaren benetako balio galera ekarriko duela”.
|
2010
|
|
Emaitza gehienak bat datoz esatean mikrobiota edo hesteetako floraren bakterio nahasketa batzuek obesitatea babestu edo, alderantziz, antola dezaketela. Lotura horiek direla eta, iritzi mediko eta zientifikoak prebiotikoen eta probiotikoen eginkizuna hartu
|
du
kontuan, terapeutikoak izan daitezen hautapen eta kantitate egokiak egiteko, desorekaren kasuan hesteetako floraren osaera anomaloa alderantzikatzeko eta, neurri batean, koipea eta pisua pilatzeko. Giza hestea mikroorganismoen 100 trilioi inguru dituen mikroorganismo ekosistema konplexua da.
|
2013
|
|
Urrutitik edo urbanizatu gabe bizitzea posible da eta gero eta merkeagoa, baina oraindik urte batzuk falta dira sare elektrikora konektatzea baino merkeagoa izan dadin. Sare elektrikora konektatutako erabiltzaileei dagokienez, egungo erregulazio sistemak autokontsumo mota bakarra hartzen
|
du
kontuan. Kasu horretan, kontsumitzaileak bere sistema propioa instalatzen du, eta energia sobratzen bazaio, isuri eta sarera saldu dezake.
|
|
Urteko gastua 6.000 eurokoa da, lehengoratze ekologikoko proiektu batek dunak modu naturalean finkatuko lituzkeenean, gastuak eta auzokoei arazorik ez eragiteko». Leheneratze ekologikoak ekosistema degradatuaren historia hartzen
|
du
kontuan (klima, lurraldearen erabilerak, etab.) eta haren dinamika (suteak, uholdeak, etab.).), eta epe luzera modu iraunkorrean berreskuratzea proposatzen du. Teknika konbentzionalek, aldiz, egitura ezartzen diote sistemari.
|
2014
|
|
Norovirus eta ‘Salmonella’ elikadura katean Azken ikerketetako batean, elikatze kate osoan gordinik jaten diren hosto berdeko barazkietan, norobirusa eta salmonella izateko arriskua aztertzen du EFSak. Horretarako, prozesu osoa hartu
|
du
kontuan, erein denetik merkaturatu eta kontsumitzailearengana iritsi arte. Hainbat arrisku faktore ezartzen ditu, noredo birusa edo Salmonella den kontuan hartuta.
|
2016
|
|
Hiru kasu horietako edozeinetan, Ogasunak kapital higigarri gisa hartuko ditu etekinak, hau da, errentagarritasunean lortutakoekin egiten duen gauza bera egingo du: 2016 urtean lortutakoaren %19 atxikiko du, eta zuzenean mozkinetatik aterako da, eta zuzenean hartuko
|
du
kontuan. Zein aukera uzten du onura gehiago?
|
2017
|
|
Eta sistema eraginkorren eta berriztagarrien instalazioa ere hartzen
|
du
kontuan.
|
2018
|
|
Eta are okerragoa izan daiteke. Ikerketa honek joera klimatikoaren azterketa du ardatz, baina planetaren berotze naturala bakarrik hartzen
|
du
kontuan. Eta «kanpo uzten du berotze antropogenikoa (gizakiaren eraginez) «Kliman adituak esan du.
|
2021
|
|
barne transferentziak, finantza aktibo eta pasiboen aldaketa eta beste administrazio publiko batzuetarako eta atzerrirako transferentziak, gastua egiten duen administrazioari baitagokio. Beste metodologia batzuetan, berriz, gastu soziala soilik hartzen da kontuan, eta ikuspegi horrek gastu osoa hartzen
|
du
kontuan. 4 Gastuak tipologia batean sailkatzen dituen irizpidea, haurrak zein alderditara bideratuta dauden zehazteko.
|
|
Epe luzerako helburua eskola jantoki berritzaile eta deszentralizatuen kudeaketa ereduak arautuko dituen lege esparru berria ezartzea da. Gaur egungo EAEko araudiak, 2000 urtetik indarrean dagoenak, catering sistema bakarrik hartzen
|
du
kontuan. Valentzia Hiri honetako Udalak apurka apurka aldatuko ditu udal ikastetxeetan (Lehen Hezkuntzako hiru eskola eta Haur Hezkuntzako beste lau) jantokiko zerbitzuak kontratatzeko baldintzen orriak, beste irizpide batzuk (elikadurakoak, gizartekoak, ingurumenekoak eta hezkuntzakoak) sartzeko.
|
2023
|
|
Kasu guztietan, diru sarrerak (prestazioa, inbertsioak, errentak…), jabetzak eta abar justifikatu dituzu. erakundeak kreditua ematearen alde egitea erabaki dezan. Eta bankuak beti izango
|
du
kontuan, gainera, zure kreditu historia. Mailegu enpresak:
|