2001
|
|
Gaur egungo ingurune aldakor honetan kontsumitzaileei konponbide eta erantzun egokiak ematea
|
du
helburu nagusi.
|
|
Eguzki energiaren ekoizpena eta merkaturatzea
|
du
helburu nagusi.
|
2002
|
|
533 hondartza horietatik 14 egoera okerragoan daude pikor ugarirekin, 13 Coruñan eta bat Atlantiko Uharteetako Parke Nazionalean. Pikor sakabanatuekin 69 hondartza daude, irisazioak eta erregai hondarrak dituztenak beste 122, eta arroketan, paduretan eta eremu sakonetan eragiten dutenak lan espezializatua, beste 95 Ingurumen Sailak adierazi
|
du
helburu nagusia Lira eta Touriñango hondartzak garbitzea dela. Galiziako itsasertzetik kanpo, Ministerioaren alderdiak adierazten du Asturiasko 82 hondartzak izan dutela eraginik noizbait, nahiz eta horietako 31 itxuraz garbiak dauden; 16 hondartzetan, berriz, erregai pikor sakabanatuak daude, eta 28 eremu arrokatsutan lan espezializatua egin da.
|
2003
|
|
Gazitasunarekiko tolerantzia duten edo elikagaiak xurgatzeko gaitasun handiagoa duten landareak dira mundu osoko dozenaka laborategitan garatzen ari diren landare transgeniko berrien adibide. Garapen bidean dauden herrialdeetako egitura arazoak arintzen laguntzea
|
du
helburu nagusi.
|
2008
|
|
Adingabearen eskubideak zaindu eta babestea
|
du
helburu nagusi.
|
2009
|
|
Eguzki argiaren eta ingurumen hezetasunaren eraginez bakarrik garbitzen diren fatxadak eraikitzea da Valentziako Unibertsitate Politeknikoko Materialen Teknologia Institutuak (ITM) parte hartzen duen ikerketa proiektu baten helburua. Proiektua gauzatzen den bigarren urtean dago, eta kanpo erabilera duten materialetarako estaldurak garatzea
|
du
helburu nagusia, hala nola produktu zeramikoak (teilak eta baldosak), harri naturala, zura eta morteroak, kutsadura maila handia jasaten baitute. Eraikuntzarako materialak behar baino lehenago zahartzen dira, beren gainazalean itsasten den jatorri organikoko zikinkeria dela eta.
|
2011
|
|
Baina baliabide ugaritze hori eraginkorra izan dadin, irakaskuntza metodologia ere aldatu egin behar da, eta hauxe izan behar
|
du
helburu nagusia: ikasleei erakustea egun dagoen informazio mordo horretan bilatzen, aztertzen eta egoki hautatzen.
|
|
Mikroorganismoen ezabatze termikoa azkar eta erraz ebaluatzea
|
du
helburu nagusia.
|
|
Gutun hori gutxi erabiltzen da gure herrialdean, baina adituek gomendatzen dute erabiltzea. Curriculum vitaea bidali zaien enpresekin harremanetan egotea
|
du
helburu nagusia. Jarraipen gutunek curriculuma bidali zaien enpresekin harremanetan egoteko balio dute Hiru jarraipen gutun mota daude:
|
2012
|
|
Erditzean izaten den mina arintzea
|
du
helburu nagusia, baina, aldi berean, ama esna egon daiteke, erditzearen inguruko gauza guztiez ohartzen dela.
|
|
La Orden Valdesequera Ikerketa Zentroak ikerketa lerro aitzindari batean dihardu 2008tik. Arroz zelaietako belar txarrak kontrolatzea izan
|
du
helburu nagusia. Horretarako, lan horretaz arduratzen diren ikertzaileek Extremadurako arroz eremuetan aurkitutako belar txarren komunitateak identifikatu dituzte.
|
2014
|
|
2009an, EFSaren kutsatzaileen aditu taldeak astean behin onartzen zuen 0,015 mg/ kg gorputz pisuaren behin behineko onargarria (ISTP), elikagai gehigarrietan adituak diren FAO/ OME Batzorde Mistoak (JEFA) ezarritakoa. FoOdex, kontrol handienerako datu basea FoOdEX elikagaien deskribapenean eta sailkapenean oinarritutako sistema da, eta substantzia kimikoen bidez esposizioaren ebaluazioa erraztea
|
du
helburu nagusia. 2008az geroztik, elikagai kontsumoaren zifrak modu harmonizatuan sailkatzeko 20 estatu kideko datuak bildu dira.
|
2020
|
|
Hala, 0tik 10era bitarteko nota lortzen da. Juan Revenek behin eta berriz esan
|
du
helburu nagusietako bat “erabiltzaileekin gardenak izatea dela, erabilitako iturriak adierazita”. Gehigarriei buruzko datuak ere emango ditu.
|
2023
|
|
Faktore horiek oztopo izaten dira, askotan, elikagaiak erosteko eta kontsumitzeko gure jokabideen eragin ekologikoa arintzeko. Hispacoop ek argitaratu berri duen azterketa da hausnarketa, eta Espainiako herritarren elikadura ohituren eragin ekologikoa ikertzea
|
du
helburu nagusia. Lan horretan, lau aditu eta autonomia erkidego guztietako 1.100 pertsona baino gehiago elkarrizketatu dira, eta, horren arabera, elikadura ohiturek ingurumenean ondorioak dituztela uste dute gehienek:
|