2003
|
|
Azkenik, aberastutako elikagaiek (zuntzarekin, kaltzioarekin, Omega 3rekin…) 5,8 puntu lortzen dituzte, eta elikagai izoztuek 5,9 puntu. Elikagaiekiko konfiantza mailak ez
|
du
alde handirik erakusten kontsumitzaile profilaren arabera, baina pixka bat handiagoa da emakumeetan gizonetan baino, eta 40 urtetik aurrera jaisten hasten da. Gainera, gizarte estatusa zenbat eta txikiagoa izan, orduan eta txikiagoa da konfiantza.
|
|
Gainerakoan, aurreko urteko datua (7,25) eta 2001ekoa (7,19) zertxobait hobetu dira. Elikagaiak kontsumitzearen aurreko segurtasun sentsazioak ere ez
|
du
alde handirik erakusten kontsumitzaile profilaren arabera; hala ere, emakumeek gizonek baino maila handixeagoa adierazten dute; eta 60 urtetik gorakoek (7,61), berriz, batez bestekoak baino maila handiagoa dute (7,34). Eta gizarte estatusari dagokionez, hautemandako segurtasuna pixka bat handitu egiten da estatusa jaitsi ahala.
|
2006
|
|
Eragozpenik ikusten duzu horretan? Ez al
|
du
alde handirik hainbeste erakundek bilatzen duten independentziarekin. Sektore bakoitzaren arabera.
|
2007
|
|
Baterien autonomia ere garrantzitsua da. Horri dagokionez, OCUk adierazi
|
du
alde handiak daudela marka batzuen eta besteen artean: Apple baten batez besteko hiru ordutik gora eta Packard Bell baten bi ordutik behera.
|
2008
|
|
Proteinen edukiak ez
|
du
alde handirik erakusten: beheko muturrean %2, 5 agertzen da (La Madera) eta goikoan %4 (Goshua).
|
2009
|
|
Erabilera probak ez
|
du
alde handirik erakutsi sei tentsiometroen artean: kontsumitzaileei gehien gustatu zaizkienak (Tensoval Duo Control eta Omron M6, biak ere 7,8 punturekin) ez dira geratu gutxien gustatu zaiena baino askoz gorago:
|
|
Besteak beste, elikagaien ekoizpen jasangarria sustatzen du, arauak finkatzen ditu eta Europako Batasunaren printzipioen araberako ekoizpen ekologikoari buruzko aholkularitza eskaintzen du. Azterketa horri erantzunez, erakundeak uste
|
du
alde handiak aurkitu direla proteinen,, flavonoideen, magnesioaren, potasioaren, sodioaren edo konposatu fenolikoen edukiari dagokionez. Talde horrek dioenez, haragian eta esneki organikoetan gantz azido poliasegabeen maila handiagoa da (%2, 1 eta %27, 8 artean handiagoa), ohiko haragian edo esnean baino.
|
2010
|
|
Foro horiek, halaber, nahaste bera pairatzen duten beste pertsona batzuekin harremanak izatearen sentsazioa sustatzen dute, pertsona beste batzuekin identifikatuta sentitzen den komunitate gisa, eta aldi berean segurua eta babestua. 2001ean, bilaketa motor batzuek, hala nola Yahook eta MSNk, onartu zuten gaixotasun horiei publizitatea eman diezaieketen tokiak blokeatzea, baina horrek ez
|
du
alde handirik ekarri, mezuak sofistikatuagoak bihurtu baitira: testuak eta argazkiak bideo bihurtu dira, eta web orriak, blogak eta Facebook eko taldeak.
|