Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 18

2003
‎Fruitu lehor horiek dituzten propietate antioxidatzaileak nabarmentzen dira azterlan batean.
2004
‎“etiketatzeak ez du izan behar eroslea hutsegitera bultzatuko duenik, bereziki elikagai bati gaixotasun baten prebentzio, terapia edo sendatze propietateak esleituz, eta ez ditu aipatu behar propietate horiek”. Kasu honetan, UCCk dio Central Lechera Asturianak publizitate erakargarri gisa etiketa bat erabiltzen duela, bi gaixotasunek, hala nola loditasunak eta hiperkolesterolemiak, dituzten propietate terapeutikoei buruzko baieztapenak dituena. “Horiek erabiliz gero, okerreko ustea izan dezake kontsumitzaileak, produktua zenbat eta gehiago kontsumitu, orduan eta kolesterol maila txikiagoa izango duela odolean, eta, ondorioz, ez duela dietarik egingo”.
‎Postre eta mokadu onenak dira, uretan aberatsak izateaz gain, mineralak, bitaminak eta eragin antioxidatzailea duten hainbat substantzia baitituzte, zuntz kantitate interesgarriak izateaz gain. Frutek dituzten propietate nutritibo guztiak aprobetxatzeko modu egokia da mazedonia gisa hartzea. Kolore, aroma eta zapore nahasketaren ondorioz, postrea oso erakargarria da, eta, gainera, oso aukera egokia da haurrek elikagai nutritibo horiek jan ditzaten.
‎Kortisola giltzurrun gaineko guruinek askatzen dute, organismoak estresari aurre egiteko erantzun fisiologiko gisa. Sintesi molekula berriak Mota horretako substantziek dituzten propietate batzuk direla-eta, kortisolaren antzeko izaera duten molekula berriak garatu eta sintetizatu dira. Molekula horiek giza medikuntzan eta albaitaritzan erabiltzen dira.
2005
‎Gainera, hidrokoloideek lipidoek baino propietate mekaniko hobeak dituzte. Horregatik, joera da hidrokoloideak eta lipidoak konbinatzea, eta, hala, biek eskaintzen dituzten propietateen abantailak hartzea, “jateko estaldura konposatu” deritzona osatuz.
2007
‎Etiketari buruzko araua urratzen du, gazpatxo guztiak dituzten propietateak bere produktuari berezi balitz bezala aitortzen diolako (%100 naturala).
‎krematsutasuna eta zaporea; aurkakoak: tomate gustua, nabarmenegia eta lodiegia.Kaiku Gazpatxoa2, 49 euro litroko.Litro beteko brika, ez du hotzaren premiarik.Etiketari buruzko araua urratzen du, gazpatxo guztiak dituzten propietateak bere produktuari berezi balitz bezala aitortzen diolako (%100 naturala). Karbohidrato gutxien (%3, 4) eta kaloria gutxien (35 baizik ez, 100 gramoko) dauzkatenetako bat.Oliba olioz egina.Dastatze proban, 4,6 puntu jaso ditu; gaizkien balioztaturiko bat da.Aldekoak: kolorea eta gorputza; aurkakoak:
‎Denborarekin, AEBetako ikertzaileak gai izan ziren zelulak manipulatzeko, muskulua, hezurra, koipea, zainak, nerbioak eta gibeleko zelulak sortzeko. Orain aurkitutako altxor biologiko berriak organismo helduen eta enbrioien zelulek partekatzen dituzten propietateak ditu. AFSak berritzeko gai dira, autogeneraziorako gaitasun handia dute eta 36 ordutik behin bikoiztu egiten dira.
‎Nutrizio alegazioei buruzko Europako araudi berriak, uztailetik aurrera EBn aplikatzen hasiko denak, bermatuko du elikagaiek ez dituztela iragartzen ez dituzten propietateak
‎Gainera, enpresak 1,5 milioi gehiago gastatuko lituzke bere produktuen trans fat kentzeko ahaleginaren egoeraren berri ematen. Arazo horrek zailtasunak izan ditu, substantzia horiek leheneratze azkarraren negozioan dituzten propietateak direla eta. Prozesuan erabilitako koipeen ordezkapenak zenbait konplexutasun zituen.
2009
‎Baita AEBko Nekazaritza Saila ere. helburu bikoitzeko azterlan batean parte hartu du. Alde batetik, bilgarri horiek “E.coli 0157: H7” en kontra dituzten propietate antimikrobianoak ebaluatzea, eta biltegiratzean duten egonkortasuna aztertzea. Bestetik, tomatez eta karvacrol edukiz osatutako film jangarri batzuen propietate fisiko, kimiko eta mekanikoak aztertzea.
2010
‎Elikagai funtzional interesgarri bihurtzen dituzte, zuntz dietetikoan duten aberastasun handiagatik, mineralen eta bitaminen kontzentrazio handiagatik, fitokimikoen edukiagatik (antioxidatzaileak eta fitoesterolak) eta zenbait gantz azido poliasegaberen ekarpen bereziagatik eta horien balio energetiko urriagatik. Ikerketa Zientifikoen Kontseilu Gorenak (CSIC) eta Madrilgo Unibertsitate Konplutentseko Nutrizio eta Bromatologia Sailak (Espainia) berrikusi zituzten beren nutrizio ezaugarriak eta osasun kardiobaskularrerako dituzten propietateak, eta ikusi zuten pisu molekular handiko omega gantz azidoen (20 karbono atomo edo gehiago) iturri bikaina direla erantzun triglizerologikoaren maila murrizteko eraginkorrenak. Konposatu antioxidatzaileen baliabide egokia dira, baina, autoreek diotenez, alga batzuetatik besteetara nabarmenak izan daitezke eduki desberdintasunak, bai elikagaietan bai gainerako elikagaietan.
‎Nanoteknologia oso dimentsio txikietako materialak neurtu, modelatu eta kontrolatzeko gaitasuna hartzen duen diziplina da. Materialek hain eskala txikian dituzten propietate fisiko, kimiko eta biologiko ezohikoetatik eratortzen da haien potentziala. Elikadurari aplikatutako nanoteknologiaren onurak askotarikoak dira, manipulatzen zailak diren substantziak maneiatzen eta dosifikatzen laguntzen baitu, eta kanpoko agenteen aurkako babesa ematen baitu, hala nola argia, oxigenoa eta abar.
‎Elikadura aroma seguruak soilik barne hartzen dituzten estatu kide guztientzat gida egokia egitea da helburua. Horrelako osagaiak erabiltzen dira elikagaiei fabrikazio prozesuan galdu dituzten propietateak (zaporea) emateko. Aroma artifizialen bidez zaporea indartu eta hobetzea ez da produktuaren azken segurtasunarekin bateraezina.
2012
‎Gaur egungo smartphone gehienek dituzten propietateak gaindituko dituzten prototipoak garatu dituzte fabrikatzaile nagusiek
2013
‎THAUVIN gastua Zer dira parabenoak? Los parabenoak edo parabenoak bost familia motatakoak dira (metilparabenoa, etilparabenoa, propilparabenoa, butilparabenoa eta bencilparabenoa), merkeak eta erabilgarriak, hainbat mikrobio motaren aurrean dituzten propietateak direla eta. 1924an aurkitu zituzten antimikrobianoak.
2023
‎Gaileta marka nagusien arteko desberdintasunak eta antzekotasunak Horrelako gailetek osasungarriak dirudite, batez ere beren ontzietan osasunari erreferentzia egiten dioten erakargarri ugari dituztelako. Hala ere, gehienetan engainagarriak dira, eta produktu horiei benetan ez dituzten propietateak egozten ahal dizkigute. Horregatik, aukeratzeko orduan, haien osaerari erreparatu behar diogu.
‎Imagen: asife Espinaka freskoak denbora gehiago Espinakek dituzten propietateak Nutrizio propietate garrantzitsuenen artean, hauek nabarmentzen dira: Zuntza.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia