2001
|
|
Pertsona batzuek uste dute ontzi garbigailuan programa indartsu batetik igaro ondoren nahikoa dela, baina prozesu horretan lortzen den tenperatura 70º C da, eta balio hori ez da nahikoa esporak suntsitzeko. Elikagaiak manipulatu behar dituztenek kontuan hartu
|
dituzte
higiene pertsonaleko oinarrizko arauak, hala nola eskuak eta azazkalak garbitzea, zauriak aposituekin babestea eta ilea bilduta eramatea. Oinarrizko beste neurri batzuk ahaztu gabe, hala nola ez erretzea, txiklerik ez masatzea edo doministikurik ez egitea.
|
2010
|
|
Urdaiazpikoa ez da inoiz zazpi hilabetetik jaisten, eta hamasei hilabetera irits daiteke. Goi mailako teknologia duten lehortegietan sendatzen da, eta ontze naturalaren ezaugarri klimatologikoak ematen
|
dituzte
higiene baldintza kontrolatuetan. Urdaiazpiko ondua hiru kalitate etiketarekin katalogatzen da:
|
2011
|
|
Jetzialdian eta biltegiratzeko eta garraiatzeko garaian, muturrera eramaten
|
dituzte
higiene neurriak kutsatze arriskuak saihesteko eta mikroorganismo patogenoak ez ugaritzeko.
|
|
Jetzialdian eta biltegiratzeko eta garraiatzeko garaian, muturrera eramaten
|
dituzte
higiene neurriak
|
|
Elikagai enpresek baldintza orokor eta berariazkoak bete behar
|
dituzte
higienearen arloan. Hasieran, Pillsbury konpainiako arduradunek garatu zuten APPCC sistema, astronautek espazioko bidaietan kontsumituko zituzten elikagaien segurtasuna bermatzeko.
|
2012
|
|
Halaber, txanoak erabili dira. Horiek ile eta maskara guztiak bildu
|
dituzte
higiene eta osasun arrisku handiak hala eskatzen duen sektoreetan eta, batzuetan, higienerako eskularruak. Azken horiei dagokienez, batzuentzat higienearen eta garbitasunaren adierazgarri izan daitezkeen arren, elikagaiak manipulatzeko eskularruak erabiltzea ez da gomendagarria kasu gehienetan, batez ere latexezkoak badira, oso material alergenikoa baita.
|
|
Haragia eta haren eratorriak prestatzeko prozesu hori ohikoa den arren, gaur egun, barbakoek eta parrilladek ez dituzte soilik haragia, oilaskoa, arraina eta itsaskiak hartzen, barazkiak eta parrillan kozinatu daitezkeen beste edozein elikagai ere barne hartzen. Inguruaren ezaugarriek, aire zabalean eta, batzuetan, jendetsuek, arrisku teknika bihurtzen
|
dituzte
higienearen eta osasunaren ikuspuntutik. Gainera, elikagaia txingarretatik eta sugarretatik hurbil dagoenez, beharrezkoa izan daiteke substantzia kimiko ez desiragarriak (prozesatze poluitzaileak) sortzeko arriskua.
|
2020
|
|
Europako Batzordeari bidalitako gutun batean, European Plastic Converters elkarteak erabilera bakarreko plastikoei buruzko zuzentarauaren inplementazioa atzeratzea proposatzen du. “Ez dira erraz ordezkagarriak, eta abantaila bereziak eskaintzen
|
dituzte
higienea, segurtasuna eta kutsadura babestea bermatu nahi denean, kontsumitzaileak babesteko”, esan dute. Gertatzen dena gorabehera, plastikoak abantaila asko eskaintzen dizkigu, baina baita eragozpenak ere.
|
2023
|
|
Infekzio biriko batek eragiten du, eta erraz hedatzen da. Hori dela eta, espezialistek behin eta berriz azpimarratzen
|
dituzte
higiene neurriak, bai txikienak bai helduenak. Gastroenteris larrienak, errotabirusak eragindako infekzioak, Espainian urtean ia 5.000 haur ospitaleratzen ditu.
|